Puan

8.310 üzerinden
53 kişi
2020 79. kitabı
Bütün samimiyetimi bırakıyorum buraya, sevgiler alıyorum, içtenlik alıyorum güzel bir muhabbet alıyorum güzel sade bir akışıyla ta derinlere sürüklüyor. Maneviyatın kaçıncı boyutu bilemiyorum...
2017 1. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2017 11:40
Feride önce Hemdem oldu, dostça. Şimdi Hemhâl. “Merak ettim Hemhâl ne demektir diye. Öğrendim ki aynı hissetmekmiş. Aynîleşmek de denilebilirmiş. Dostunuzla aynı rüyayı görmek gibi. Yaşanılan aynı durumlara farklı ortamlarda olsanız da aynı tepkileri vermek gibi.” Ne mi anlatılıyor bu kitapta? Biraz tefekkür, biraz hayat, biraz gölgelere takılma. Asıllar bir sonsuzda... Biraz imtihan, biraz sabır, biraz tevekkül. Pişmanlıklarla günahlardan arın. Biraz gül, biraz ara sor, hemdem ol, hemhâl ol, hemdert ol. İşte geldik gidiyoruz; bir sonsuzda bizi neler bekliyor, farkında ol..
HemhâlSait Köşk · Portakal Kitap Yayınları · 2017155 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2017 72. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2017 10:12
“Her sureyi severim ama Fatiha Suresi’ni farklı severim,” dedi Feride. “Bugün bir kudsi hadiste okudum. Notlar aldım. İstersen sana da notlarımdan hatırladığım kadarıyla aktarabilirim.” “Ne demek, seni dinliyorum.” “Biliyorsun, günlük namazlarımızla Fatiha Suresi’ni günde en az kırk defa tekrar ederiz. Her okuduğumuzda aslında biz Rabbimizle sohbet edermişiz.” “Anlamadım, nasıl yani?” “Şöyle ki, ‘Elhamdülillâhi Rabbil âlemin,’ dediğimizde Rabbimiz, ‘Kulum bana hamdetti,’ dermiş. ‘Errahmânirrahim,’ dediğimizde, ‘Kulum bana sena etti, beni övdü,’ dermiş. ‘Maliki yevmiddîn,’ dediğimizde, ‘Kulum beni yüceltti.’ ‘İyyâkena’budu ve iyyâkenestaîn,’ dediğimizde, ‘Kulumun namazını ikiye ayırdım. Bir yarısı benimdir, diğer yarısı kulumundur,’ dermiş. Ve son olarak, ‘İhdinassırâta’l müstakîm. Sırâtallezîne en’amte aleyhim. Gayri’l mağdûbi aleyhim veleddâllîn,’ dediğimizde ise, ‘Bunlar kulumundur, kuluma istediği verilecektir,’ dermiş.
2018 24. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2018 10:02
Basit cümleleri ama öyle etkileyici yerlerden vuruyor ki sevgili Sait Köşk, hayran olmamak elde değil. Tefekkür etmemiz için, şükür etmemiz için sebepler gösteriyor hepimize. Bazen ağlayarak, ama çokça umut dolarak okudum bu kitabı. Özellikle de içinde geçen kitap tavsiyelerini de mutlaka edinmek istiyorum. Hemen yazarın bir diğer kitabı “Hemdem” i de edindim, en kısa sürede onu da okumak istiyorum
2020 72. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2020 12:42
.#alıntılar . .Çocuklar Allah' ın yeryüzündeki çicekleridir. Baksana şu güzelliklere; güzellik sahibi bir Güzel'i, bütün güzel isimleriyle bize tanıtıyorlar. . .İnsan ülkesinin başkenti kalbidir. Kalp, inanmış mü'min için sağlam bir kaledir. . .Marifet yazıp anlatmak değil, yaşayıp bildirmektedir. Alım söyler, adım atamaz nehre. Arif dinler, 'Bismillah' der, geçer gider nehirden. . . Gölgelik, insanlık, seyirlik, çocukluk, ibretlik, kitaplık, yolculuk, ömürlük, kulluk, pişmanlık, sonsuzluk ve ikramlık bölümlerinden oluşan kitapta her konuyla ilgili Feride ile sohbetleri hem öğreten hemde düşündürüyordu. Anlamı aynı hissetmek olan, okudukça yazıların ruha işlediği manevi huzura kavuşturduğu çok güzel bir kitaptı. Yurdumun bir çok yerinde gezintiler yapıyor gibi hissetim tıpkı Yol Arkadaşım kitabındaki gibi. . . . Benimde vazgeçilmezim olan çay ile sohbetleri hadisler kitaplar şarkılar şiirler gezileri günlük sorunlara bakış açısını değiştirecek anlatımıyla kitabı okumanızı tavsiye ederim. Okuyun bu keyifli kitabı derim