5 Mayıs 2026
Kırmızı Kedi Yayınevi

Melike İlgün - Hep Eksik
2026 43. kitabı
Merhaba, Melike İlgün'ün kalemiyle yakın zamanda tanıştım. Önce Bir Başvekil Sevdim kitabını okumuştum yakın tarihin romanlaştırılarak bize sunulmasını çok beğenmiştim. Daha sonra diğer tüm kitaplarını okumuştum ama benim favorim hala Beni Hep Böyle Hatırla romanıdır Beni aşırı etkilemişti orada da 6-7 Eylül olayları üzerinden gitmişti. Ayrıca yazar haber spikeriydi sanırım. Velhasıl ne yazsa okurum dediğim yazarlardan bu romanı da aktı gitti ama diğer romanları yanında bana biraz sönük geldi yani onlar çok çok daha iyiydi. Okurken sıkılmadım tabi ki fakat biraz yeşilçam filmi tadındaydı bir de ana karaktere çok sinir oldum hiçbir noktada üzülemedim yani. Özlem karakteri beni daha çok üzdü diyebilirim. Konusu : Roman 90lı yıllarda İstanbul'da geçiyor.Hasret,Mahir ve Özlem ilkokul arkadaşları. Hasret yoksul bir ailenin kızı ve sıra arkadaşı Özlem'in hayatında var olan her şey Hasret'in hayatında bir eksiklik. Özlem, Mahir'e hissettiği duygulara da ortak olunca Hasret için artık bambaşka olaylar gelişmeye başlar.
Duygu ve Düşünce
Hep EksikMelike İlgün · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202612 okunma
2026 47. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 11:19
Güzel bir okuma oldu. Bir çok şeyi hatırlamama sebep oldu. Benim dönemim anlatılıyor. Bende siyah önlük giydim, benim önlüğüm hasretin önlüğü gibi bir başkasından kaldığı için grileşmemişti. Benim önlüğüm her gün çok kirlettigim için yıkamaktan eskimiş gri renge dönüşmüştü. Beşinci sınıf zamanı mavi önlük çıkmış ve giymiştim, şimdi basit bir şey görünse de o zaman anlamı büyüktü. Bir hevesti. Evet kokulu silgi de sonradan gördüğümüz bir şeydi. Önce pelikan silgi vardı. Sertti ve defteri yırtardı. Küçüksünüz çok basit şeyler ile mutlu olabiliyorsunuz, arı mayalı kokulu silgide bir farklılıktı o zamanlar. Neyse yazara teşekkür ediyorum beni öğrencilik yıllarımın en güzel günlerine götürdüğü için. ( en güzel kısmı doğru ama en başarılı kısmı sıkıntı ) Hasret ekonomik açıdan durumu iyi olmayan bir ailenin dört kızından biri. Hasret'i başarıya götüren en büyük etken eksik olması. Sınıfın en güzeli ve her şeye sahip olan Özlem’e karşı hissettiği o tarif edilemez "eksiklik" duygusu, Hasret’in tüm geleceğini şekillendirir. Eksikliğini gidermek için yapabileceği tek şeyin çalmak olduğunu düşünür. Bir silgiyi çalmakla başlayan eksikliğini giderme arzusu bir başka şeylere sürükler Hasreti. Bir çok kişinin kitapta kendini bulabileceğini düşünüyorum. Çok güzeldi hasret ile yaşadık resmen, onunla üzüldük onunla sevindik, onunla mahçup olduk. Kesinlikle okunmalı diyorum
Hep EksikMelike İlgün · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202612 okunma

Melike İlgünYazar · 9 kitap
Kanal E, Kanal 6, Radikal Gazetesi, Kanal D ve Show TV'de muhabir olarak çalıştı. Kanal 6'da haftasonu ana haber bültenini, Show TV'de hafta içi her gece yayınlanan Melike İlgün ile Son Haber programını sundu. Kanaltürk'te ana haber bültenini sundu ve haber editörlüğü yaptı. Gazeteport'ta köşe yazıları yazdı. İlk kitabı Kemal'e Eren Kadınlar 2009'da, Enver Paşa'nın Sultanı 2011'de, Bir Başvekil Sevdim 2013'de yayınlandı. Evli, Ayşe ve Yasemin'in annesi