Psikoloji ve spiritüellik üzerine yazılar yazan gazeteci Allan Percy, Albert Einstein ‘ın özlü sözlerinden alıntılar yaparak okuyucusunu yormadan mutluluk hapı tadında sunduğu bir kitap. Okurken keyif aldım, harika bilgiler içeriyor. Yazım dili sade ve akıcı. Okumayı düşünürseniz eminim ki keyif alacaksınız. Ha bir de orda yazılanların hepsi, konfor alanından çıkıp, hayata geçirilmelik bilgiler. Cemre şimdiden keyifli okumalar diler.. :)
Okumanızo tavsiye edecegim keyifli, tatlı bir felsefi kitap. Albert Einstein'in sözlerinden sonra yazar 2-3 sayfalık deneme türünde yazilar yazmis. Kitabin son 20 sayfası da Albert Einstein'in biyografisjnden oluşuyor.
Bu kitap ünlü biliminsanı Einstein'ın bilimsel çıkarımlarından yola çıkarak günlük hayatımızda hayatı nasıl anlamlı kılacağımızın, hayatla nasıl baş edeceğimizin ve hayatı nasıl doyasıya yaşayacağımızın sırrını veriyor.
Çağımızın en etkili biliminsanından ilham alarak günümüzde karşı karşıya kaldığımız zorluklarla baş etmesini öğrenebiliriz.
Einstein'dan sözler alıntılayıp yorumlamış yazar. Bu doğrultuda bize tavsiyelerde bulunmuş. Tavsiyeleri asla boş değil. Hayatınıza uyarlamanız gereken tavsiyeler...
Okursanız ufkunuzu açar, boşa gitmez zamanınız.
Öneriyorum.
Kitapta bazı reçeteler birbirine çok benzer veya tekrar eder niteliktedir. Her Güne Bir Einstein kitabı, okuyucuya Einstein’ın hayatından ilham alabileceği ve kişisel gelişimine katkı sağlayabileceği bir kitaptır. Kitabın bazı eksiklikleri olsa da, genel olarak keyifli ve faydalı bir okuma deneyimi sunmaktadır. Ben kitabı beğendim ve tavsiye ederim.
İnsan ve Toplum kitapları sevenler için...
Allan Percy (1968) psikoloji ve spiritüellik üzerine yazılar yazan bir gazeteci ve yazar olan Barcelona doğumlu Francesc Miralles’in mahlasıdır. Miralles Alman filolojisinden mezun olmuş ve kişisel gelişim kitapları yayınlayan bir yayınevinde editor olarak çalışmıştır. El Pais ve Integral ve Cuerpomente dergilerine katkı sunan yazarın yirmiden fazla kitabı vardır. Kitapları dünyada birçok dile çevrilmiştir.