Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Armin T. Wegner'in Hikayesi

Hitler'e Mektup

Gabriele Nissim

Hitler'e Mektup Hakkında

Hitler'e Mektup konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7/10
2 Kişi
1
Okunma
1
Beğeni
309
Görüntülenme

Hakkında

Armin T. Wegner bir yazar ve cesur bir insan hakları savunucusuydu, Ermeniler tarafından, halklarının yaşadığı dramı, soykırımı dünyaya duyuran insanlardan biri olduğu için “adil” olarak tanınmıştır. Armin, 1933’te Hitler’e yazdığı, antisemit yasaları suçlayan bir mektubundan ötürü 1967 yılında İsrail’de de “adil” olarak tanınmıştır. Gabriele Nissim bu kitabında onun olağanüstü hayatını ele alıyor: Wegner, Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman ordusundaki hizmetinin ardından 1920’lerin ortalarında komünist olur, fakat Sovyetler Birliği’ne yaptığı bir seyahatten sonra ideolojik tutuculuk hoşuna gitmez. Politik faaliyetleri nedeniyle tutuklanır ve toplama kamplarında işkence görür. O günden sonra kendini, imkansız bir misyonu, Alman kültürünün en iyi parçasını temsil etme misyonunu yüklenmiş olarak hisseder. Kimi kez çapraşık ve çelişkili düşünceleri olan, sözü dinlenmediğinde kendini çökmüş ve yararsız hissedecek kadar dünyanın merkezinde olduğunu sanarak sıklıkla kendine fazla değer biçmeye meyleden biriydi Wegner. Hitler’e yazdığı mektup, bu bağlamda diktatörlere karşı dünya tarihinin en büyük karşı çıkışlardan oldu.
Çevirmen:
Suna Kılıç
Suna Kılıç
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 18 dk.Sayfa Sayısı: 328Basım Tarihi: Haziran 2018Yayınevi: Aras YayınlarıOrijinal Adı: La lettera a Hitler
ISBN: 9786052100219Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Gabriele Nissim
Gabriele NissimYazar · 1 kitap
İtalyan gazeteci, tarihçi ve deneme yazarı. 1950’de Milano’da doğdu. 1982’de, Doğu Avrupa ülkelerinde muhalefet olma konusunu işleyen L’Ottavo Giorno dergisini kurdu. Il Giornale, Corriera della Sera, Il Sole-24 Ore gazetelerinde yazdı. Canale 5 ve Svizzera italiana kanalları için komünist rejimlerde gizli muhalefet, post-komünizmin sorunları ve Doğu ülkelerinde Yahudilerin durumu üzerine sayısız belgesel hazırladı. Ebrei invisibili (Gabriele Eschenazi ile birlikte, 1995) L’uomo che fermò Hitler (1998) Il tribunale del bene (2003), Una bambina contro Stalin (2007) La bontà insensata (2011) kitaplarını yayımladı.