Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hız ve Politika

Paul Virilio

Hız ve Politika Gönderileri

Hız ve Politika kitaplarını, Hız ve Politika sözleri ve alıntılarını, Hız ve Politika yazarlarını, Hız ve Politika yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
Çeviriden mi olsa gerek, yoksa yazarın kendi dilinden mi bilemedim, kitabı devam ettiremedim. Sanki kelimeler arasında kasisler varmış gibi bütünlük kurmada zorlanıyorum. Kullandığı o sıradışı terminolojiye aşina olmak gerek metni anlayabilmek için.
Hız ve Politika
Hız ve PolitikaPaul Virilio · Metis Yayınları · 199824 okunma
Kitle bir halk, bir toplum değil, yoldan gelip geçenler yığınıdır; devrimci topluluk ideal biçimine, üretimin yapıldığı yerlerde değil, makinanın teknik aracısı olmaktan bir an için çıkarak bizzat kendisinin bir motor( hücum makinası) yani hız üreticisi haline gelmesiyle ulaşır.
Reklam
“Savaş adamı için hatıra, bilimin ta kendisidir.”
Sayfa 39 - 3. NapoleonKitabı okudu
“...hapsedilmenin ünlü simgesi zaten boşalmış bir kaledir, ayaklanmacılar o kocaman duvarların ardında ‘özgürlüğüne kavuşturulacak’ hiç kimsenin kalmadığını keşfederler şaşkınlıkla.”
Sayfa 35 - BastilleKitabı okudu
“Savaşa yatkınlık, harekete yatkınlıktır. Bir ordunun gücü aynen mekanikteki gibi, kütlesiyle hızının çarpılmasıyla hesaplanmalıdır.”
Sayfa 27 - I.NapoleonKitabı okudu
“Hız, en mutlak anlamıyla kazanılmış Zaman’dır, çünkü doğrudan doğruya Ölüm’den çekilip alınan insan zamanı haline gelmiştir.”
Reklam
“Bir konumun stratejik önemi, belli ölçülerde birer varsayımdan ibaret olan çeşitli bileşimlerin değil, bizzat ülkenin arazi yapısının sonucudur: Stratejik önemi sahip yerler, ulaşım yolları üzerindeki önemli bir kavşak, birçok yolun kesişme noktası ya da vadilerin kavuşma yeri olacaktır.”
“Hız arttıkça özgürlük azalır.”
Sayfa 134 - MetisKitabı okudu
“Süvari için kadın, sonra da savaşta binek hayvanı neyse, proleter/asker de savaş girişimcisi için aynı şeydir, onu ileriye taşır, onun altında ölür ya da onun ölümüne yol açar.”
Sayfa 110 - MetisKitabı okudu
“Faşizmin yaşamasının nedeni, topyekûn savaşın, sonra da topyekûn barışın, büyük ulusal toplulukların (ordular, üretim güçleri) kurmaylarını yeni bir mekân-zaman sürecine, tarihi evreni Kantçı bir dünyaya sokmuş olmasıdır; çünkü artık sorun zaman (kronolojik) ya da mekân (coğrafi) içindeki bir tarihsellik sorunu değildir (Peki ama hangi mekân-zaman?)”
Sayfa 113 - MetisKitabı okudu
Reklam
“1960’lı yıllarda zengin bir Amerikalı toplumsal başarısını kanıtlamak istediğinde "en büyük Amerikan arabası"nı değil, daha hızlı, devri düşürülmemiş "küçük bir Avrupa arabasını satın alırdı. Başarmak, daha büyük bir hızın gücüne erişmek, kendini yurttaşlık eğitiminin teksesliliğinden kurtulmuş hissetmektir.”
Sayfa 116 - MetisKitabı okudu
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.