Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hoşça Bak Zatına

Kolektif

Hoşça Bak Zatına Sözleri ve Alıntıları

Hoşça Bak Zatına sözleri ve alıntılarını, Hoşça Bak Zatına kitap alıntılarını, Hoşça Bak Zatına en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kendi noksanını bil arif ol Kimsenin ayıbını gözetme gönül Yetmiş iki millete bir nazarla bak Hak sevmiş yaratmış söz etme gönül Âşık İlhami
Müminlerin Allah'tan korkmaları tehlikelere karşı duyulan korku değil, saygı ve tâzimin neticesinde oluşan muhabbet bağıdır. Normal şartlarda kişi korktuğundan kaçar ancak Allah'tan korkan korkusu oranında O'na yakın olur, yaklaşır ve rahmetinden istifade eder.
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
Kâinat önceleri cilasız bir ayna gibiydi. Âdem bu aynanın cilâsı ve ruhu olmuştur. İşte bu metafor doğrultusunda, Âdem olmasaydı kâinat ruhsuz ve cansız kalırdı. Böylece, insan kâinatın ruhu ve cilası olmuş, evren onunla canlanmış ve hayat bulmuştur.
Aslında her türlü imkanın zirvede olduğu bir asırda yaşıyoruz. Ne var ki ruhlar hasta, gönüller aç.
İnsan kendisini ilgilendirmeyen, fâni ve geçici düşüncelerin tuzağına düşmeden kendi benliğini ve aslını idrak etmeye çalışmalı, bunun dışında kalan her türlü meşgaleden uzak durmalı ki itminan makamında elde ettiği güzellikleri kaybetmesin.
Sayfa 74 - Diyanet İşleri BaşkanlığıKitabı okudu
Havf ve Haşyet
Allah korkusu diğer korkular gibi değildir. Diğer korkular, istikrarsızlık, tedirginlik ve ümitsizlik verirken ilginç biçimde Allah korkusu, insana güven, soğukkanlılık, sabır ve tahammül aşılar.
Reklam
Dil bedest âver ki hacc-ı ekberest Ez hezârân Kâbe yek dil bihterest Kâbe bünyâd-ı Halîl-i âzerest Dil nazargâh-ı celîl-i ekberest. Bir gönül yapmak hacc-ı ekberdir. Binlerce Kâbe yapmaktan bir gönül almak daha iyidir. Kâbe Hz. İbrahim’in binasıdır. Gönül ise yüze Allah’ın nazargâhıdır.
Sayfa 8
Aslında her türlü imkânın zirvede olduğu bir asırda yaşıyoruz. Ne var ki ruhlar hasta, gönüller aç. Elindeki tüm maddi olanaklara rağmen manevi açlık sebebiyle bugün insanlık bunalımda. Hâlbuki asr-ı saâdete baktığımızda, dünyevi imkânsızlıklara rağmen, manevi bir buhranla karşılaşmıyoruz. Çünkü onlar, gerçek huzur ve saâdetin manasını kavramışlardı. Asıl hayatın, ahiret hayatı olduğunu idrak etmişlerdi.
Kulluğun en güzel kıvamı: İHSAN
“Allah’a sanki O’nu görüyormuş gibi kulluk et! Her ne kadar sen O’nu görmüyorsan da O seni görüyor!”