Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kasım 2020

How It Works Türkiye - Sayı 25

How It Works Türkiye

How It Works Türkiye - Sayı 25 Sözleri ve Alıntıları

How It Works Türkiye - Sayı 25 sözleri ve alıntılarını, How It Works Türkiye - Sayı 25 kitap alıntılarını, How It Works Türkiye - Sayı 25 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Telefon aşkı İnsanlar akıllı telefonlarına neden bu kadar bağımlı? Etrafıma bakınca sürekli telefonlarıyla ilgilenen insanlar görüyorum. Bir nesneye bağımlı hale gelmek bu kadar kolay bir şey mi? Sizin de gözlemlediğiniz gibi, telefon bağımlılığı hem çocukların hem de yetişkinlerin paylaştığı bir bağımlılık haline geldi. Akıllı
Ses duvarını aşan ilk insan yapımı nesne, 2.000 yıl önce yapılan bir kırbaçtır.
Reklam
İlk antibiyotik olan penisilini 1928’de Alexander Fleming keşfetti.
EN UZUN GENOM Sıradan bir beyaz çiçek gibi görünen Paris japonica, 150 milyar baz çiftiyle, bilinen en uzun genoma sahip. Hepsi yan yana gelirse 91 metreden fazla gelir!
ÇİKOLATA NE KADAR SİYAHSA O KADAR FAZLA FAYDALI ANTİOKSİDAN VE BESİN İÇERİR.
“Mavi-yeşil alg” adıyla da bilinen siyanobakteriler 3,5 milyar yıldır Dünya’da.
Reklam
Bütün Alıntılar
EN UZUN GENOM Sıradan bir beyaz çiçek gibi görünen Paris japonica, 150 milyar baz çiftiyle, bilinen en uzun genoma sahip. Hepsi yan yana gelirse 91 metreden fazla gelir! 31 46 insan kromozomunun hepsi birbirine eklenip gerilseydi toplamda yaklaşık 2 metre gelirlerdi. 31 “Artık biliyoruz ki çevresel etkiler DNA’nın hücrede
Bakterileri öldürmek neden virüsleri öldürmekten daha kolay? Virüs, insan hücrelerini kullanarak çoğalan bir patojendir. Bakteri ise kendi kendine çoğalan tek hücreli bir organizmadır. Bakterilerin daha kolay öldürülebilmesinin sebebi işte bu biyolojik farklılık. Antiviral ilaçlar, virüsün ele geçirdiği insan hücrelerine zarar vermeden virüsü öldürmek üzere tasarlanmak zorunda. Oysa bakterilerin peptidoglikan adlı polimerden meydana gelen hücre duvarını oluşturmasını engelleyerek onları daha kolay öldürebiliriz. Bu polimer insan hücrelerinde bulunmuyor. O yüzden ilacın insan hücrelerine hasar verme riski pek yok.
Elektrik pozitif yüklü olsaydı ne fark ederdi? Elektrik, negatif elektronların hareketiyle oluşmasına rağmen geleneksel olarak elektrik akımının “pozitif akım” olduğu kabul edilir. Bunun nedeni, elektronlar uzaklaştıkça ters yönde pozitif yük oluşmasıdır. Bu yükleri tersine çevirmek için “yük taşıyıcı” denilen akan parçacıkların pozitif olması gerekir. Atomların pozitif kısmı protonlardır. Aslında doğada pozitif proton akımı mevcut ama bu elektrik akımı “elektrik” olarak sınıflandırılmıyor.
Zerdeçal faydalı bir şey mi? Zerdeçalda bulunan kurkumin adlı kimyasalın Alzheimer hastalığı, kireçlenme ve diyabet riskini azaltma gibi faydaları olduğu iddia ediliyor; ancak kurkuminin faydalı etkilerini gösteren araştırmalar sadece hayvanlar üzerinde yapıldı. Kurkuminin insan sağlığı üzerinde olumlu etkisi olduğunu kanıtlayan herhangi bir klinik araştırma yok. Kurkuminin kanser önleyici özellikleri olduğunu öne süren bazı makaleler de “araştırma sahteciliği” nedeniyle geri çekildi.
26 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.