Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hürrem Sultan'ın Gözünden Muhteşem Süleyman Devri

Adnan Nur Baykal

Hürrem Sultan'ın Gözünden Muhteşem Süleyman Devri Gönderileri

Hürrem Sultan'ın Gözünden Muhteşem Süleyman Devri kitaplarını, Hürrem Sultan'ın Gözünden Muhteşem Süleyman Devri sözleri ve alıntılarını, Hürrem Sultan'ın Gözünden Muhteşem Süleyman Devri yazarlarını, Hürrem Sultan'ın Gözünden Muhteşem Süleyman Devri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
240 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Hürrem Sultan ile yapılmış bir söyleşiymiş gibi tarih kaleme alınmış. Yorumlar elbette yazarın görüşlerini yansıtıyor. Ancak akışta sanki sahiden yazar o dönem yaşamış da Hürrem ile karşılıklı röportaj yapıyormuş duygusunu verebilmiş. Kanuni neredeyse ömrü boyunca Şarlken imparatorluğu ile mücadele ediyor. O koskoca, insanın aklını zorlayacak genişlikteki topraklara hakim olduktan sonra, başarısız Viyana kuşatması, uzak mesafelerdeki yerlerin idare edilmesindeki zorluk ve Kanuni'nin çöküşünden alınacak dersler var elbet. Hürrem'in saraya gelmesinden ölümüne kadar ayakta, güçlü ve sağ kalabilmek adına sürekli diken üstünde olması, sürekli strateji geliştirmesi, planlarını çok akıllıca uygulamaya sokması beğeniriz beğenmeyiz ama oldukça yetenekli, becerikli olduğunu gösterir. Kanuni'nin de Hürrem'in de işi çok zor. Düşünsenize koskoca cihan imparatorluğunun başındaki kişiler ama huzurla arkalarına yaslanıp mutlu mesut oldukları anlar herhalde sayılıdır. Tahta çıkmak da, sürdürmek de çok külfetli.
Hürrem Sultan'ın Gözünden Muhteşem Süleyman Devri
Hürrem Sultan'ın Gözünden Muhteşem Süleyman DevriAdnan Nur Baykal · Galata Yayınları · 20114 okunma
Reklam
Muhakkak ki Mimar Sinan çok yetenekliydi. Fakat (Kanuni yerine) II. Murat zamanında yaşamış olsa, Sinan olur muydu? İnsanlar zamanlarına damgalarını vuruyorlar, ama o insanları zamanları, zamanlarındaki şartlar oluşturuyor.
Sayfa 191Kitabı okudu
Gerçekler hakkında başkalarını yanıltan kimseler zamanla kendilerini de aldatmaya başlarlar.
Sayfa 175Kitabı okudu
Derinlik ve zekanın fazlası mutsuzluk getirir. Zekası sınırlı kimselerin mutlu olmaları çok daha kolaydır. Çünkü onlar hayattaki olasılıkları düşünemedikleri, göremedikleri için, ufak şeylerle mutlu olabilirler.
Sayfa 157Kitabı okudu
Reklam
Hayatta doğru veya yanlış hareketlerden çok, bunların neticesi olan başarı veya başarısızlık değerlendirilir.
Sayfa 148Kitabı okudu
Kendisini hızla geliştiren bir kişi geride bıraktığı bir kimseyle dostluğunu nereye kadar sürdürebilir?
Sayfa 136Kitabı okudu
Reklam
En iyi kaptanlar bile rüzgarlar uygun eserse başarılı olabilirler. Fakat kötü kaptanlara en uygun rüzgarlar bile faydalı olamaz.
Hayatta çoğu insan bir şeyi yapmaya önce kalbiyle, hisleriyle karar verir, sonra buna beyniyle mantıki nedenler arar.
Bir olayın sonucu, mümkün olabilecek yüzlerce sonuçtan sadece bir tanesidir. Daha olayın içindeyken gerçekleşecek sonucu kestirebilmek çoğu zaman mümkün olmaz. Olayları gerçekleşen sonuca değil, mümkün olabilecek sonuçlarına göre değerlendirmek gerekir.
“Bu oyunu artık oynamak istemiyordum çünkü her hamle bana acı veriyordu.”
Sayfa 193
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.