Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüseyin Rahmi Gürpınar

Refik Ahmet Sevengil

Hüseyin Rahmi Gürpınar Gönderileri

Hüseyin Rahmi Gürpınar kitaplarını, Hüseyin Rahmi Gürpınar sözleri ve alıntılarını, Hüseyin Rahmi Gürpınar yazarlarını, Hüseyin Rahmi Gürpınar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ölüm hayatı, hayat ölümü yiyor; biz bu vahşi kanuna yaşamak, ölmek diyoruz.
Sayfa 154 - Hilmi Kitabevi
Ölümü niçin çiçeklerle süslüyoruz; bu da bir zifaf mı?
Sayfa 154 - Hilmi Kitabevi
Reklam
Bizi doyuran toprak nihayet bizimle doyuyor; çok hasis alacaklı.
Sayfa 153 - Hilmi Kitabevi
Ben galiba.
Her nasılsa insanlardan nefret ederek dağa çekilmiştir. Her geleni kabul etmez, her sorulana cevap vermez; bazı bazı: "Ben sizden kaçtım, ahlâksızlar yanıma ne geliyorsunuz?" feryatlarını koparır.
Sayfa 142 - Hilmi Kitabevi
Hahaha :D
- Ne bakıyorsun? - İğrenmeden bakacak bir çehre arıyorum.
Sayfa 142 - Hilmi Kitabevi
Malûliyet: Hastalık, sakatlık. / Mariz: Hasta, hastalıklı.
Cemiyet içinden değil, dışından tetkik olunabilir. İnsanlar hastadırlar; onlara karışanlar aynı malûliyetlere uğrarlar. Aynı illetin marizleri birbirlerine deva bulamazlar.
Sayfa 138 - Hilmi Kitabevi
Reklam
Hüseyin Rahmi'yi zaman zaman kendi hayatı ve eserleri hakkında yazılı veya sözlü sorgulara çekmek cüretinde bulundum. Üstad bunların hemen hepsine lütufkârane cevaplar vermiştir. Bu kitap yazılmadan önce gönderdiğim bir sualnameye de aynı suretle cevaplar vermiş, fakat suallerimden birine her nedense cevap vermeği unutmuştur. Bu sual şudur: - Hiç âşık oldunuz mu; ne zaman, nasıl? Bu suali sorarken yanına "cevap vermek istemezseniz bu suali sorulmamış addetmenizi rica ederim." kaydını koymuştum. Öyle addedildi.
Sayfa 13 - Hilmi Kitabevi
Neden edebiyat?
Nezih, hulyalı ve şairane bir hayat istiyordum; realite bana azap veriyordu, mahalle bana kaba geliyordu; kalabalıktan tiksiniyordum; duygularımın, emellerimin, hayallerimin cenneti içinde kendimden geçmeğe çalışıyordum ve bana bu teselliyi vereceğini umduğum edebiyata sarılıyordum.
Sayfa 5 - Hilmi Kitabevi
Edebî arayışların halk edebiyatına yönelmesi konusunda söylüyor.
Benim düşünceme göre halk edebiyatı yalnız tarih bakımından bir kıymet olan geri ve modası geçmiş bir edebiyattır ve hakikatte bize lazım olan halk edebiyatı değildir, halkçı bir edebiyattır.
Sayfa 2 - Hilmi Kitabevi
Reklam
Refik Ahmet, Hüseyin Rahmi'den aktarıyor.
"Ömrümüz yaşamayarak atlatmak istediğimiz sıkıntılı saatlerle doludur."
Sayfa 4 - Hilmi Kitabevi
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.