Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Peygamber Evinin Hanımları 3

Hz. Hafsa Bint Ömer

Fatma Ateş

Hz. Hafsa Bint Ömer Gönderileri

Hz. Hafsa Bint Ömer kitaplarını, Hz. Hafsa Bint Ömer sözleri ve alıntılarını, Hz. Hafsa Bint Ömer yazarlarını, Hz. Hafsa Bint Ömer yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
100 syf.
10/10 puan verdi
Hz.Hafsa.Yaşadığı dönemin ve coğrafyanın sınırlarını zorlayan sahip olduğu farklı hususiyetleri ile dikkat çeken bununla beraber sert mizacı ile de anılan Hazreti Hafsa, Hazreti Peygamber’in eşleri arasında özel yeri olan müstesna hanımlarından birisidir.İslam dünyasının ikinci halifesi aynı zamanda Hz.Peygamber’in yakın dostu Hz.Ömer'in kızıdır.Yaş huy ve karakter bakımından Hazreti Peygamber’in diğer eşlerinden farklı olan Hazreti Hafsa Ömer’in hayatını Hazreti peygamber döneminde kadının durumunu bu kitabın içerisinde bulabiliriz Hazreti Hafsa‘nın hayatına etkilediği ve etkilendiği tarihsel kişilikleri daha feminen bir bakış açısıyla inceleyerek konuyu alışılagelmişin dışında farklı bir perspektifle ortaya koymuştur bu eser.
Hz. Hafsa Bint Ömer
Hz. Hafsa Bint ÖmerFatma Ateş · Siyer Yayınları · 2019442 okunma
Insanın kişiliğinin oluşumunda mensubu olduğu ailenin ve yetiştiği çevrenin rolü büyüktür.
Reklam
"İnsanın kişiliğinin oluşumunda mensubu olduğu ailenin ve yetiştiği çevrenin rolü büyüktür."
"Diğer yaşamlarla girift olarak süren hayat, kişiyi farklı zamanlarda farklı münasebetlere iter."
100 syf.
·
Puan vermedi
·
18 günde okudu
Kitap gerçekten fayda vericiydi bu kitabı okumayana kadar Hz Ömer'in Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellemin kayınbabası olduğunu bilmiyordum. Hz Ömer Resulullah'ın hem damadı hem de kayınbabası. Ve Hz hafsa'nın kişiliğini ve evliliğindeki hususları öğrenmem de fayda vericiydi kaleminize sağlık.
Hz. Hafsa Bint Ömer
Hz. Hafsa Bint ÖmerFatma Ateş · Siyer Yayınları · 2019442 okunma
100 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Objektif, dili sade ve gayet anlaşılır şekilde yazılmış olan bu kitabı herkese önerebilirim. Dönemin doğrularını ve yanlışlarını çok güzel bir şekilde anlatmış yazar. Yazarını da çok yakından tanıyan biri olarak başarılarının devamını diliyorum.
Hz. Hafsa Bint Ömer
Hz. Hafsa Bint ÖmerFatma Ateş · Siyer Yayınları · 2019442 okunma
Reklam
Hanımlar arasındaki rekabet, bazen öyle bir hâl almıştır ki onların akrabaları da tartışmalara katılmıştır. Hz. Hafsa'nın Hz. Âişe'yi kıskanması neticesinde Hz. Ömer'in, kızı Hz. Hafsa'ya "Komşunun Allah'ın Resûlü'ne senden güzel ve sevimli olması seni aldatmasın. Sen kimsin, Âişe kim! Senin baban kim, Ebû Bekir kim!" şeklinde nasihat etmesi, bu konu için güzel bir örnektir.
İnsanın kişiliğinin oluşumunda mensubu olduğu ailenin ve yetiştiği çevrenin rolü büyüktür.
Hz.Ömer döneminden sonra muhafazasını ise Hz.Hafsa yapmıştır. Böylece Kur’an’ı muhafaza eden kişi olarak şöhret bulmuştur.
Reklam
Hemen hemen bütün kaynaklarda çok namaz kılan, çok oruç tutan biri olarak vasıflandırılan Hz.Hafsa’nın bu özelliği Cebrâil tarafından Hz.Peygamber’e (sas) bildirilmiştir. Hz.Hafsa, tüm özellikleri ile nev’i şahsına münhasır bir kişilik olarak farklı bir portre çizmektedir.
100 syf.
·
Puan vermedi
Özetle, yaşadığı dönemin ve coğrafyanın sınırlarını zorlayan, sahip olduğu farklı hususiyetleriyle dikkati çeken, bununla beraber sert mizacı ile anılan Hz.Hafsa, Hz.Peygamber’in(sav) hanımları arasında özel yeri olan müstesna kadınlardan birisidir. O babasının,Hz.Ömer’in (ra), kızıdır.
Hz. Hafsa Bint Ömer
Hz. Hafsa Bint ÖmerFatma Ateş · Siyer Yayınları · 2019442 okunma
100 syf.
·
Puan vermedi
𝓗𝔃. 𝓗𝓪𝓯𝓼𝓪 𝓑𝓲𝓷𝓽 Ö𝓶𝓮𝓻 ~ Hem Peygamber evinin hanımı hem Hz. Ömer(ra)’in “babasının kızı” diye anıldığı kızı.. Bir nefeste okudum.. Dini vecibelerini hakkıyla yerine getiren bu yüzden de Cebrail (a.s) tarafından çok namaz kılan ve çok oruç tutan biri olarak söylenmiş ve hayatta iken hem cennetle müjdelenmiş hem de Peygamberimizin cennetteki eşi olarak vasıflandırılmıştır. Müminlerin annesi sıfatını almıştır. Sert mizacı ve açık sözlülüğüyle tanınmıştır. Bu nedenle Efendimiz(sav)’in onu boşamak istediği bile söylenir. Cebrail (as)’in ikazıyla boşanmaktan vazgeçmiştir. O dönemin okuma yazma bilen bilgili ve kültürlü nadir hanımlarındandı. Kur’an-ı Kerim’in ilk mushafı babası tarafından ona emanet edilmiştir. O’nu muhafaza ederek böylesine önemli bir görevi yerine getirmiştir. Sade mütevazi bir hayat sürmüştür.
Hz. Hafsa Bint Ömer
Hz. Hafsa Bint ÖmerFatma Ateş · Siyer Yayınları · 2019442 okunma
113 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.