Peygamberler Tarihi - 3

Şubat 2013
Bahar Yayınları

2025 64. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2025 18:19
Peygamberler serisine hazirandan beri ara vermiştim ama devam ediyorum tekrar. Asla 1. Kitaptan başlayıp ilerleyemedim hep ortalardan gidiyor ama bu sefer baya başa yaklaştım. Bu 3. Kitap. Hz. Nuh’u ya da tufanı bilmeyen nerdeyse hiçbir millet yoktur. Ama bizim dinimizdeki yerini ve kuranda nasıl anlatıldığını belki de tam olarak çok az kişi biliyordur diye düşündüm okurken. Kuranda Hz Nuh’tan bahseden çok fazla ayet var hepsini birleştirince ne kadar fazlaymış diyor insan. Aslında hayatı o kadar ayrıntılı anlatılmış ki belki de Hz Yusuf’tan sonra en ayrıntılı olanlardan birisidir. Bizimde Burdan almamız gereken dersler var demek ki bu kadar anlatıldığına göre. Kendi adıma nasıl bir ders çıkardım bu kitaptan; 950 yıllık peygamberlik boyunca hiç vazgeçmeden yılmadan usanmadan ve tek bir kişinin bile iman etmeyeceği haberi geldikten sonra bile vazifesini bırakmayan bir peygamber ve 2-3 denemeden sonra vazgeçen bizler.. tufan olacağı söylendiği halde ben dağa çıkarım ve kurtulurum diyen ama kafirlerle birlikte suda boğulan bir peygamber çocuğu… Demek ki bazen ne kadar uğraşırsan uğraş kendi çocuğunda olsa yolundan çeviremiyorsun.. ve daha bir sürü ders birçok ibret.. şiddetle tavsiye ederim Okuduğum en güzel ve en faydalı serilerden birisi kesinlikle
Hz. NuhAhmet Cemil Akıncı · Bahar Yayınları · 2013107 okunma

Ahmet Cemil AkıncıYazar · 53 kitap
1914 yılında Akka'da doğdu. 1929'da Kuleli Askerî Lisesini, Harbiye ve Topçu Okulunu bitirdi (1934). 1960' ta albay rütbesiyle ordudan emekli oldu. 1 Ocak 1984 yılında İstanbul'da öldü. Dinî ve millî konuları işleyen romanlar yazdı. Rahat bir üslûp kullandı ve birçok konuda muteber olmayan kaynaklara dayandı. Dinî romanlarında bilinenlerin ötesinde hayal gücünü fazla zorlamıştır. Dinî romanları: Kâbe'ye Doğru (Hz. Âdem'den Hz. Musa'ya kadar her peygamber bir kitap teşkil eder. 27 cilttir. Toplam 5500 sayfadır. 2. bs., 1981), Kâbe'den Fışkıran Nûr (15 cilt, 1983), Rahmet Müjdecisi Hazret-i Muhammed'in Hususiyetleri, Hazreti Ebûbekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali, Hazreti Hatice, Halîlü'r-Rahman Hazreti İbrahim, Hazreti Peygamber'in Savaşları, Sabır Çağlayanı Peygamber Hazreti Eyyûb, Hızır'ı Arayan Peygamber, Hazreti Aişe, Hazreti Fâtıma, Hazreti Âmine, Hazreti Hamza, Gir Cennetime, Cinler Âlemi... Millî Romanları: Asil Düşman, Hilallerin Gölgesinde, Mehmetçikle 30 Yıl, Selçuk Kartalı Aldoğan, Elif Sultan, Yaylanın Derdi, Yüzbaşı Murat.