Temmuz 2005
Türler:
Sıralamalar

2026 3. kitabı
Okunma: 25 Mart 2026 01:12
Bu bir inceleme değil sadece duygularımı yazmak istedim Kitabı okuyunca tek düşündüğüm "Güzel annem,ben seni okumak için ne kadar geç kalmışım " oldu. Efendimizin ilk göz ağrısı, can yoldaşı,sırdaşı ne güzel bir kadınmışsın! Efendimizin hayatını çok okudum, dinledim ama hiç Hz. Hatice tarafından bakmamışım. Öyle güzel bir kadın ki eşinin her zorunu kolaylaştırmaya çalışan, yükünü alan, servetini hayatını onun yoluna harcayan, hamile halinde kmlerce uzaktaki eşine dağları tırmanmayı göze alarak yemek taşıyan,ölüm anında bile sadece eşini düşünen bir kadın :( İnşallah okuduklarımız bizlere de örnek olur da senin tırnağın kadar bile olsak yolundan geliriz. Kitabın dili o kadar sade ve akıcı hiç sıkmıyor yormuyor. Tek kusuru çok fazla yazım hatası vardı. Bu kadar çok yazım hatasıyla basılmış olmasına şaşırdım . Ama ısrarla şiddetle ve kesinlikle :)) okumanızı tavsiye ederim
Hz. HaticeAhmet Cemil Akıncı · Bahar Yayınları · 2005504 okunma
Hz hatice peygamberin ilk gözbebeği
2025 15. kitabı
Ah hatice peygamberin ilk gözbebeği Güzelliğini o kadar çok merak ediyorumki nasip olsun inşallah bizede seni görmek .. hayatını okumak film gibi ah güçlü kadın .. cenaze namazı kılınmadığı olayınada çok şaşırmıştım o zamanlar farz olmadığı için oluşu içime su serpti.. Hz. Hatice Nurdan Damla
2022 36. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2022 18:14
Kitap arkadaşımın hediyesiydi iyi ki de bu güzel hediyeyi almış çok kıymetli.Okurken insanı sıkmayan ,o dönemde neler yaşanmış diyip düşünmeye sevk eden aslında yanlış bildiklerimizi doğrusuyla öğrenmemizi sağlayan güzel bi kitap.Kitapta şiirlere de yer verilmesi ayrı bi hava katmış yalın bi anlatımla eser güzelleştirilmiş.En çokta Peygamber Efendimiz(s.a.v) ile Hz.Hatice annemizin ilk karşılaşma sahnesi beni çok etkiledi.İyi ki okudum diyebileceğim bi eser keyifle okuamalar :)
2018 235. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2018 05:05
Ahmet Cemil Akıncının kaleminden güzel bir kitap daha.İsminden de anlaşıldığı gibi Peygamberimiz Hz Muhammed'in(s.a) ilk eşi Müslümanların annesi Hz Hatice'nin hayatını anlatıyor.
Hz. HATİCE annemiz
2021 9. kitabı
Gerçek anneliğin nasıl olmasını bütün aleme gösteren örnek bir hanımdır. Zekasıyla, merhametiyle, kibarlığıyla, hoşgörüsüyle peygamberimize yol gösterendir. Güvenin ve güvenilmenin nelere sebebiyet vereceğini gösteren hayat demektir. Allah için ve Allah namına yapılan hiçbir şeyin unutmayacağını insanlığa gösterendir. Nübüvvet gelmeden önce yapılan yanlışlara kalbiyle buğuz eden bir Hatice'dir. Bu ümmetin annesidir diyoruz o halde onu annemiz gibi sevmeliyiz ve annemiz kabul etmeliyiz. Gerçek manada annemizi sevmiş olsaydık özlerdik. O bizim annemiz ise kendi annemizi tanıyor gibi onu tanımalıyız... İnsanlar peygamberimizi inkar ederken o destekleyip doğruladı ve iman etti. Allah herkese böyle eş nasip etsin. Bizlere Hz. Haticenin sevdasından versin. Gönlü yüce, değerli, saygılı bir eş, mala değer vermeyen bir anne olmayı nasip eylesin...
2024 7. kitabı
(Spoiler içerir) Çok beğenerek okudum. Gerçekten bir kadın için örnek alıp yapılabilecek bir çok konu ve davranış mevcut. Hz Hatice annemizi kızlarımıza tanıtmakta ve öğretmekte gecikmemeliyiz.
2024 31. kitabı
O, ahlakın ne olduğunun bilinmediği bir devrin kadınıdır. Genç yaşında dul kalmasına rağmen kötü gelenek ve alışkanlıklara kapılmamıştır. Bataklıkta iken kir tutmamış, tertemiz yaşamıştır. Servetini ihtirasına değil, hayra harcamıştır. O çağda kadının dişi bir deve kadar değeri yokken, kız çocukları kuma gömülürken, bu özellikleri kendi kendine elde etmiştir. Okumuş ve okutmuştur. Hz. Ali gibi bükülmez bir irade, bir kahraman ve ilim deryası onun elinde yetişmiştir. Onun sabırlı ve şefkatli yüreği, ayrıca maddi ve manevi fedakarlıkları İslam''ın serpilip gelişmesine paha biçilmez katkılarda bulunmuştur. Onun eşine verdiği destek ve anlayış ile İslam''ın toplumsal, ekonomik ve siyasi yükselişi arasında doğrudan bir ilişki vardır. Peygamberimizin en büyük destekçisi, dert ortağı ve ona ilk inanan insanın hayatını anlatan bu kitap alışılmış görüşlerden uzak, kendine özgü anlatımıyla okurken büyük bir zevk verecek ve pek çok şeyi yeniden düşünmeye davet edecektir. "Allah, Hatice''den daha hayırlısını vermedi... Halk küfür içindeyken, beni yalanlarken, o doğruladı. İman etti..." -Hz. Muhammed- Sadece kıymetli annemiz Hz.Hatice'yi tanımakla kalmadık, annesi Fatıma , babası Hüveylid, amcasının oğlu Varaka gibi İslam'a katkısı olmuş önemli kişileri de tanımış olduk. Gerçekten etkileyici, güzel bir tarihi romandı. Okumanızı tavsiye edebilirim..
2020 5. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2020 03:03
Hz.Hatice "Kadın" kelimesinin anlamını sorarsanız Hatice derdim... O kadar akıcı bir dil ile yazılmış ki okurken kitabın her satırında Hatice ile geziyor ve yaşıyorsunuz. Hele şiir seviyorsanız işte tam aradığınız kitap bu kitap..
2019 9. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2019 21:13
Çok beğenerek okdugum bir kitap oldu. Yazarın dili çok akıcı masalsı bir tatla yazmış. Hz hatice olabilmek ,onun gözüyle dünyaya ve hz muhammed e bakmak bir harikaydı. Roman tadında okumayı sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum.
2014 31. kitabı
Peygamberimiz dönemini kültürel anlamda çok iyi anlatmış. Bu tarz kitapları branşım gereği ince eleyip sık dokurum ama bu kitap çok farklı. Merkezde Hz. Hatice var doğumundan ölümüne kadar yaşadıklarından bahsediliyor. Risalet öncesi ve başlangıcını en iyi bu kitapta içselleştirdim diyebilirim...

Ahmet Cemil AkıncıYazar · 53 kitap
1914 yılında Akka'da doğdu. 1929'da Kuleli Askerî Lisesini, Harbiye ve Topçu Okulunu bitirdi (1934). 1960' ta albay rütbesiyle ordudan emekli oldu. 1 Ocak 1984 yılında İstanbul'da öldü. Dinî ve millî konuları işleyen romanlar yazdı. Rahat bir üslûp kullandı ve birçok konuda muteber olmayan kaynaklara dayandı. Dinî romanlarında bilinenlerin ötesinde hayal gücünü fazla zorlamıştır. Dinî romanları: Kâbe'ye Doğru (Hz. Âdem'den Hz. Musa'ya kadar her peygamber bir kitap teşkil eder. 27 cilttir. Toplam 5500 sayfadır. 2. bs., 1981), Kâbe'den Fışkıran Nûr (15 cilt, 1983), Rahmet Müjdecisi Hazret-i Muhammed'in Hususiyetleri, Hazreti Ebûbekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali, Hazreti Hatice, Halîlü'r-Rahman Hazreti İbrahim, Hazreti Peygamber'in Savaşları, Sabır Çağlayanı Peygamber Hazreti Eyyûb, Hızır'ı Arayan Peygamber, Hazreti Aişe, Hazreti Fâtıma, Hazreti Âmine, Hazreti Hamza, Gir Cennetime, Cinler Âlemi... Millî Romanları: Asil Düşman, Hilallerin Gölgesinde, Mehmetçikle 30 Yıl, Selçuk Kartalı Aldoğan, Elif Sultan, Yaylanın Derdi, Yüzbaşı Murat.