Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hz. Peygamber'in Dini Anlatma Usulü

Eyyüp Genç

Hz. Peygamber'in Dini Anlatma Usulü Gönderileri

Hz. Peygamber'in Dini Anlatma Usulü kitaplarını, Hz. Peygamber'in Dini Anlatma Usulü sözleri ve alıntılarını, Hz. Peygamber'in Dini Anlatma Usulü yazarlarını, Hz. Peygamber'in Dini Anlatma Usulü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kur'an'ın nüzul sürecine baktığımızda müminleri bu konularda nasıl İrşad ettiğini, onları başıboş bırakmayıp içinde bulundukları şart ve ahvale göre sürekli bir eğitime tâbi tutarak onlarda bir İslâmî anlayış bilinci oluşturmakta olduğunu rahatça söyleyebiliriz.
"Mücahid nefsiyle cihad edendir." Tirmizi, "Fezâilü'l-cihad",2
Sayfa 205Kitabı okudu
Reklam
Allah yolunda bilfiil savaşmak herkes için her zaman mümkün olmayabilir.Ancak insanlığın her anı ve her evresinde Allah için bir şeyler yapabilmek, din uğruna, dini yüceltmek adına herkes ve her zaman bir hizmet ve fedakârlık yapabilir.İşte bu cihad farz-ı ayın olan cihaddır.
Sayfa 205Kitabı okudu
Allah yolunda bilinçli ve donanımlı, samimi, itaatkâr ve teslimiyetli bir kul olmak da CİHADDIR.
Gerçekten sevgi ve merhamet unsuru insanlığın en yüksek mertebesini ifade eder. Hz.Peygamber (s.a.v) bu gerçeği,hadislerinde, olgun mümin olmanın şartı olarak da ifade ettiği gibi, aynı şekilde Allah' ın kullarına rahmetini birbirlerine merhametli olmaları ile de ilişkilendirerek bu davranışın Allah katındaki ehemmiyetini dile getirir.
Küfür ehlinin, küfürdeki ısrarına dünya hayatına aşırı düşkünlüklerinin sebep olduğu gerçeğini düşünürsek Müslümanlar için bu durumun nasıl bir tehlike olduğu, bu konuda irşad edilmelerinin gerekliliği daha iyi anlaşılmış olur.
Reklam
Kur'an'da, müminler, sadece Allah'a iman etmeleri ve İslam'ı kabul etmeleri ile serbest bırakılmayacakları, aksine ömür boyu sürecek bir eğitime ve sınava tâbi tutulacakları belirtilmektedir. *Âl-i İmran 3/142; Tevbe 9/16.
Sayfa 191Kitabı okudu
Allah Teâla müşriklerin tutarsız ve çıkarcı iddialarını reddederken onlara tâbi olan zayıfları da yarın cehennemde " Biz size uymuştuk, bizim için bir şeyler yapamaz mısınız? " dediklerinde bu isteklerinin hiçbir karşılığı olmayacağını bildirmektedir. *Mü'min 40/47
İbadetten kasıt sadece Allah'ın c.c. rızasını kazanmak için işlenen fiiller veya söylenen sözler değildir.Aynı şekilde Rabb'in rızasının bulunmadığı bir eylemi gerçekleştirmemek, razı olmadığı bir sözü söylememek de ibadet kapsamındadır.Bu yüzden tebliğini Allah Teâlâ'nın yardımı ile kolaylaştırmak isteyen bir tebliğci, helâl ve harama; namaz, oruç, güzel ahlâk gibi ibadetlere dikkat eden, bu konularda gevşeklik göstermeyen, başarıyı kendinden değil Rabb'inden bilen ve O'nun yardımına sığınan bir kimse olmak durumundadır.
27 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.