Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

1946-2012

İç ve Dış Gelişmelerle Türkiye'nin Demokrasi Tarihi

Cihan Öner

İç ve Dış Gelişmelerle Türkiye'nin Demokrasi Tarihi Gönderileri

İç ve Dış Gelişmelerle Türkiye'nin Demokrasi Tarihi kitaplarını, İç ve Dış Gelişmelerle Türkiye'nin Demokrasi Tarihi sözleri ve alıntılarını, İç ve Dış Gelişmelerle Türkiye'nin Demokrasi Tarihi yazarlarını, İç ve Dış Gelişmelerle Türkiye'nin Demokrasi Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
... kalıcı çözüm sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmekten oy kaygısı yüzünden çekinen hükümetlerin izlediği popülist politikalar sorunları daha derinleştirmiştir.
Sayfa 377Kitabı okudu
... üniversiteler YÖK sisteminde özerkliklerini kaybederek her düzeyde merkeziyetçi bir yapıya tâbi olmuşlardır.
Sayfa 375Kitabı okudu
Reklam
Devletin çok güçlü bir aygıt haline gelmesi onu bir 'arzu nesnesi' haline de getirmiştir; çeşitli gruplar onu ele geçirmek için çetin mücadeleler içine girmiş ve bir grup bunu başardıktan sonra kendisiyle rekabet halinde olanları merkezden uzaklaştırmaya çalışmıştır.
Sayfa 374Kitabı okudu
Devamlı bir surette güvenlik paranoyasıyla yaşayan bir devletin zenginleşmesi ve özgürleşmesi mümkün değildir.
Sayfa 357Kitabı okudu
Muhalefete göre, hükümetin söylemsel düzeyde farklılıklara hoşgörüyle yaklaşan çizgisi, icraat düzeyine geçildiğinde tahakkümcü ve sınırlayıcı bir karakter kazanmaktadır.
Sayfa 346Kitabı okudu
Sloganizm ve tehdit odaklı politikaların [2002-2011 (ki bu dönem aynı zamanda yüzeysel ekonomik ilerlemenin olduğu ve eylemde icraatların öne çıktığı dönem)] seçmenleri ikna etmediği görülmüştür. (Fakat son 5 yıl tekrar sloganizmin ve iç-dış tehdit söylemlerinin öne çıktığı ve prim yapıp oy getiren süreç olmuş, ki bu son 5 yıl ekonomik daralmanında olduğu dönem olmuştur.) NOT: Parantez içi ilaveler okuyucuya aittir.
Sayfa 346Kitabı okudu
Reklam
... parti(ler) içi demokrasinin hâlâ istenen düzeyde olmadığı görülmektedir. Siyasi partilerin -buna AKP de dahildir - hâlâ bir lider sultası altında çalıştıkları görülmektedir.
Sayfa 345Kitabı okudu
"Herkes için özgürleşme ve demokratikleşme mi, yoksa sadece kendisine oy veren çekirdek kitlenin haklarının iyileştirilmesi bağlamında demokratik yöntemlerin bir enstrüman olarak kullanılması mı söz konusudur" sorusu hâlâ önemini korumaktadır. (AK Parti için)
Sayfa 345Kitabı okudu
Yeni çağın (SSCB'nin 1991'de dağılıp Soğuk Savaş döneminin bitmesiyle başlayan yeni dönem) Büyük Oyunu, ... , bölgedeki (Orta Doğu ile Kafkasların) enerji kaynaklarının denetimi ve uluslararası pazarlara taşınması ile ilgili idi.
Sayfa 328Kitabı okudu
"Ciddi hatalar yapmazsak, 21.yüzyıl Türkiye'nin ve Türklerin yüzyılı olacaktır!" TURGUT ÖZAL 21.yüzyılın ilk çeyreğinde içeride ve dışarıdaki gelişmeler ve izlenen siyaset sizce yukarıdaki Özal'ın görüşünü destekliyor mu? Yorum ve görüşlerinizi bekliyorum.
Sayfa 314Kitabı okudu
Reklam
Yeni Osmanlıcılık
"Gelecek on yıl Türkiye'nin önünde çok büyük istikbal açan dönemdir. Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar Müslüman ve büyük bir kısmı Türki olan yeni devletlerle birlikte kendi gücümüzü daha tesirli hale getirebiliriz." 1992 - 3. İzmir İktisat Kongresi - Turgut Özal
Sayfa 113Kitabı okudu
Körfez Krizi
Özal, Irak lideri Saddam Hüseyin'i bölgedeki barış ve istikrar için önemli bir tehdit olarak görmüştür, bundan dolayı, Saddam'ın uluslararası bir müdahale ile düşürülmesini istemektedir.
Sayfa 310Kitabı okudu
Özal'ın, iktidarının ilk iki yılında gittiği 20 ülkenin 11'i Orta Doğu'dadır ve bunlar Cumhuriyet tarihinde Türkiye Başbakanı sıfatıyla ilk kez ziyaret edilen ülkelerdir: Bahreyn, Cezayir, Irak, İran, Kuveyt, Libya, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Umman, Yemen. (1980'ler).
Sayfa 307Kitabı okudu
Batılı bir diplomat şöyle ifade etmektedir: "Turgut Özal pragmatik bir insandır. 'Aklı' Batı'da, 'gönlü' Doğu'dadır. 'Aklı Batı'dadır', zira sermaye, teknoloji oradadır. 'Gönlü Doğu'dadır ', çünkü İslâmi kimliğini, kültürünü orada görür.
Sayfa 301Kitabı okudu
Kemalist anlayışın şekikkendirdiği geleneksel Türk dış politikasının iki ana ilkesi statükoculuk ve Batıcılık'tır. Özal, bu iki ilkeden Batıcılığa değil, statükoculuğa karşıdır. Ayrıca Özal, Kemalist dış politika anlayışını Atatürk ile değil, İnönü ile özdeşleştirmektedir.
Sayfa 297Kitabı okudu
59 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.