Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İçimizdeki İnsan

Erdoğan Alkan

İçimizdeki İnsan Gönderileri

İçimizdeki İnsan kitaplarını, İçimizdeki İnsan sözleri ve alıntılarını, İçimizdeki İnsan yazarlarını, İçimizdeki İnsan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
288 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
36 günde okudu
" İçimdeki insan kitabı her insanın okuması gereken bir kitap diye düşünüyorum. En güzel yanı birçok bilim adamları, psikolog ve sosyologların uzun araştırmalar sonucu saptadıkları öğüt ve önerileri sunmaları. Başlı başına insanları anlama sanatı çünkü. İnsan davranışlarının altında yatan tüm sebepleri, beden dilini ve daha bir çok yaşam gerçeğini bize sunuyor. Bilinçaltının, çocukluğumuzun ve hatta anne karnında yaşadıklarımızın bile tüm yaşamımızı nasıl şekillendirdiğini tüm açıklığıyla gözler önüne sermekte. Bu kitap, insan yaşamının anne karnından başlayan sürecinden tutun ki ölünceye kadar olan yaşam döngüsünün işleyişini, davranışlarımız ve bunların alt nedenlerini ve daha bir çok konuyu o kadar güzel işlemiş ki. Ve hele ki evli çiftler, anne babalar kesinlikle okumalı diye düşünüyorum çünkü bu kitap hem kendimizi hem karşımızdaki insanı tanıma fırsatı veriyor bize. Ve en önemlisi bir çocuğun eğitiminin anne karnından başladığını ve bir çocuğun tüm yaşamını etkileyecek olan anne baba davranışlarının önemini, çocuk yetiştirmenin inceliklerini tüm hassasiyetiyle insanlara benimsetiyor. Kesinlikle okunmalı ve herkese okutturulmalı. Bana çok şey kattın 'İçimdeki İnsan' iyi ki okuduklarımdansın. "
İçimizdeki İnsan
İçimizdeki İnsanErdoğan Alkan · Milliyet Yayınları · 199211 okunma
" İnsan, sürekli koşan ve gittikçe artan bir hızla koşmak zorunda kalan bir yarışçıya döndü. "
Sayfa 287 - MilliyetKitabı okudu
Reklam
" D vitamini deride sürekli olarak bulunur. Ancak onun tam etkin hale gelebilmesi için güneş ışığına ihtiyaç vardır. "
Sayfa 277 - MilliyetKitabı okudu
Ünlü ruhbilimcilerin iddialarına göre insanın bütün bir yaşamını çocukluk dönemindeki oyunlar oluşturur. Bu ruhbilimciler, "Yaşam da bir oyundur, ama bu oyunu ustaca oynamasını bilmek gerekli" diyorlar.
Sayfa 277 - MilliyetKitabı okudu
1.Tavşan uykusu: Uykunun ilk saatleridir. Bu saatlerde bütün organlar kendini dinlenmeye hazırlar. 2.Rüya uykusu: Buna uykunun sübabı, güvenliği adı da verilebilir. Rüya uykusunda ruh dünyamız bütün sıkıntılarını ortaya koyar ve böylece beden sıkıntılardan kurtularak derin uykuya hazırlanır. 3.Derin uyku: En yararlı uyku saatleridir. Tüm organlarımız bu saatlerde dinlenir, esenliğe kavuşur.
Sayfa 276 - MilliyetKitabı okudu
Atalarımız, "Tebdili mekanda ferahlık vardır," yani yer değiştirmek sana huzur getirir diyorlar.
Sayfa 273 - MilliyetKitabı okudu
Reklam
Sinirliyken yemeğe oturmayın
" En önemli sinirlerden biri olan parasempatik sinir mideden geçer. Kızgın ve öfkeli zamanlarınızda sofraya oturursanız pek bir şey yiyemezsiniz. Ayrıca yediğiniz az şey bile midenizi rahatsız eder, şişirir. Şişkin bir mide kendi üstünde bulunan akciğerleri de yukarı kaldırarak onların rahat solunumunu, dolayısıyla hücrelere oksijen girmesini engeller. Sinir sistemini bozan, ruhsal gerilim ve stres yaratan entegrelerden birinin de oksijen eksikliği olduğunu görmüştük. O halde sinirli zamanlarınızda hemen yemeğe oturmayın. On dakika, on beş dakika ya da yarım saat dolaşın, sofraya ondan sonra oturun. "
Sayfa 271 - MilliyetKitabı okudu
" Hareketsizlik kadar gereksiz hareketlerde zararlıdır. Dinamizm gerekeni gereken zamanda yapmaktır, boşuna soluk tüketmek değil. Ölçülü olmayı elden bırakmayın. "
Sayfa 270 - MilliyetKitabı okudu
Ünlü düşünür Sokrates, akademisinin üstüne, "Kendini Bil" diye yazmıştı.
Sayfa 268 - MilliyetKitabı okudu
Aleve bakın
" Karanlık ve yalnızlık atalarımızın en büyük korkusuydu. Sanayileşmeye, kentleşmeye paralel olarak insanlar toplu yaşama alışkanlığını yitirdiler. Ama yalnızlık ve karanlık korkusu onlara atalarından miras kaldı. Alevin, endişe ve korkuları, dolayısıyla ruhsal bunalımları, gerilimleri dağıttığı çok eski çağlardan beri biliniyor. Evinizde şömine varsa yatmadan önce bir süre alevleri seyredin. Bu alevler hayal gücünüzü harekete geçirecek, sizi kendinizden ve dış dünyanın sorunlarından uzaklaştıracak, sinirlerinizi yatıştıracaktır. Evinizde şömine yok soba varsa, yatmadan önce bir süre sobanın kızaran sacını seyredin ya da mangala aldığınız kömür ateşine bakın. "
Sayfa 267 - MilliyetKitabı okudu
Reklam
" Bilimsel araştırmalara göre eller işlediği zaman beyin özgür kalıyor. Tespih çekin ya da başka şeylerle parmaklarınızı meşgul edin. Rahatladığınızı ve artık sinirlenmediğinizi göreceksiniz. "
Sayfa 267 - MilliyetKitabı okudu
" Bilindiği gibi filler otoburdur, yalnız otla beslenir. Kartaca generali Anibal, Alpler'i aşamayan fillerine et yedirdi. Birkaç gün içinde o uysal hayvanlar çılgına ve mükemmel bir savaş zırhlarına döndü. Çünkü aldıkları protein sinir sistemlerini kamçılamıştı. Proteinin uyarıcı bir etkisi var. Stresten, ruhsal gerilimden yakınıyorsanız, sinirleriniz bozuksa, belli bir süre et ve hayvansal ürünler yemeyin ve sadece sebze kürü yapın. Sinirlerinizin dinlendiğini göreceksiniz. "
Sayfa 266 - MilliyetKitabı okudu
" Magnezyum ve kalsiyumu asla birlikte almayın. Magnezyum ve kalsiyum etkin olmak için birbirleriyle yarışan iki madensel tuzdur. Bu etkinlik savaşında birbirlerini yiyip bitirirler. Bu nedenle ilk altı hafta magnezyum, sonraki altı hafta ise kalsiyum kürü yapın. "
Sayfa 265 - MilliyetKitabı okudu
" Tutarlılığa evet, zaafa hayır! "
Sayfa 248 - MilliyetKitabı okudu
" Fransız yazar Victor Hugo 'Mutluluk denen şey nice şoklara karşı sağlam ve dirençli olmalı, mutluluk bronz bir yürek ister.' diyor. "
Sayfa 247 - MilliyetKitabı okudu
95 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.