Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İdeallerin Yenilgisi

Ali Şeriati

İdeallerin Yenilgisi Gönderileri

İdeallerin Yenilgisi kitaplarını, İdeallerin Yenilgisi sözleri ve alıntılarını, İdeallerin Yenilgisi yazarlarını, İdeallerin Yenilgisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
76 syf.
·
Puan vermedi
İdeallerin Yenilgisi: Düşünmeye Teşvik Eden Bir Başucu Kitabı
Ali Şeriati'nin "İdeallerin Yenilgisi" eseri, ilk bakışta karamsar bir başlığa sahip olsa da, içeriğinde bambaşka bir dünya barındırıyor. Bu kitap, insanı sorgulamaya, düşünmeye ve ideallerinin peşinden gitmeye teşvik eden bir başucu kitabı. Şeriati, bu eserinde: - İdeallerin önemini ve insan yaşamındaki rolünü vurguluyor. - İdeallerin gerçekleşmesi için gerekli adımları ve mücadeleyi anlatıyor. - Yenilgilerin kaçınılmaz olduğunu, ancak pes etmeden yola devam etmenin önemini savunuyor. Kitaptaki bazı alıntılar: - "İnsan, idealleri olmadan yaşayamaz. İdealler olmadan insan, rüzgarda savrulan bir yaprak gibidir." - "Yenilgi, pes etmek demek değildir. Yenilgi, yeniden başlamak için bir fırsattır." - "Düşmanlarımızın en büyüğü, içimizdeki korkudur." - "İdeallerin Yenilgisi", felsefe, sosyoloji ve din gibi farklı disiplinlerden beslenen bir eser. Yazar, akıcı ve etkileyici üslubuyla okurları düşünmeye ve sorgulamaya sevk ediyor. Kitabı kimlere tavsiye ederim? - Hayatta bir anlam ve amaç arayanlara - İdeallerini gerçekleştirmek için mücadele edenlere - Yenilgilerden ders alıp yola devam etmek isteyenlere "İdeallerin Yenilgisi", düşünce dünyanızı genişletmek ve ufkunuzu açmak için okuyabileceğiniz en güzel kitaplardan biri. Bu kitap, size ideallerinizin peşinden gitmek için gereken cesareti ve motivasyonu verecektir.
İdeallerin Yenilgisi
İdeallerin YenilgisiAli Şeriati · İdeal Kitaplar · 1999171 okunma
Hala yorgun bir şekilde bu âlemin duvarına el vuruyor, dışarıya bir delik ve pencere açmak istiyor.
Reklam
Burjuvazinin bize sadece tüketim ve masraf vermekle kalmadığını, aynı zamanda bize yeni ihtiyaçlar da verdiğini görüyoruz. Çünkü ilim onun emrinde, onun isteğine bağlı. Sosyoloji, psikoloji, teoloji, ahmak tanıma bilimi, edebiyat, propaganda, reklam, sanat... hepsi onun emrinde ve onun isteğine bağlıdır. Böylece durmadan ihtiyaç yaratıyor, yeni ihtiyaçla yeni insan tipi yapıyor, sonra onun ihtiyacını da kendisi gideriyor.
1962 yılında Avrupa’da (ev ekonomisiyle ilgili) bir sergi vardı. Ben ev ekonomisi ile ilgili araç ve gereçlerin sayısı ne kadar ki uluslararası bir sergiyi gerektirsin diye düşünmüştüm? Sonra ikinci sene bu mağazaya gittiğim zaman mutfak araçlarının sınırlı olduğunu gördüm. Araçlardan birisi tereyağı alma maşası idi. Bunun tek görevi bunların veya masa başında oturan hanımların, onunla tabağın içinden tereyağı alıp yiyeceğinin üzerine bırakması idi. Tereyağı alma maşası geçen sene 3-4 çeşitten fazla değildi, ama bu sene 700 veya 800 çeşittir, bu sonuç insanı gerçekten şaşırtıyor. Serginin özel bir bölümü tereyağı alma maşalarına mahsus. Bu beyefendi ve hanım daha önce tereyağını kaşıkla (yemek yediği kaşıkla) alıyordu. Ama şimdi, eğer tereyağı almak istiyorsan, bu maşayı alman gerekir. Eğer tereyağını ekmeğine veya yiyeceğine yıldız şeklinde sürmek istiyorsan, onu alman gerekir. Eğer nergis şekli vermek istiyorsan, bunu alman gerekir, baklava şekli vermek istiyorsan diğerini alman gerekir. Evet, kaç tane gül şekli ve geometrik şekil var? Sayısız mı? O halde, bunların tamamını satın almak gerekir, en azından 10,12 tanesini satın almanız gerekir. Eskiler gibi davranmak olmuyor, istekler var. Eskiden kaşıkla tereyağı alınıyordu, tereyağı alma maşası yoktu
“Hakikati tanımaya ulaşmak için yaşayalım” diyen, geçmişteki dini parolanın aksine, şu slogan ortaya çıktı "Hakikatleri tanıyalım ki güzel yaşayalım", “hayat için tüketim” sloganı “tüketim için hayat” oldu.
Çabuk geçen hislere, tekrara, telkine, mevcut zihniyetlerin uyutmasına ve avamın şefkatlerine dayanarak değil, belki çok yavaş ve yapıcı bir sabırla, adım adım, tıpkı bir araștırmacı ve öğrenci gibi başlayalım.
Reklam
Acaba gerçek dert ve yenilgi, yalancı ümit ve sevinçten daha iyi değil midir? Şuurdan doğan dert, akılsızlıktan doğan dertsizlikten daha iyi değil midir?
828 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.