(Oku)

Ayça Aydın
2024
Goya Kitap

2026 21. kitabı
İkra, adını “oku” emrinden alan ve bu kavram üzerinden ilerleyen, daha çok düşünmeye ve içsel sorgulamaya odaklanan bir eser. Kitapta ayetlere yer verilerek, insanın kendini tanıma süreci, bilgiyle kurduğu bağ ve manevi gelişimi ele alınıyor. Bu yönüyle, klasik bir hikâye anlatısından ziyade, okuru durup düşünmeye yönelten bir metinle karşılaşıyoruz. Eser boyunca “okumak” yalnızca kelimeleri görmek değil; anlamak, sorgulamak ve farkındalık kazanmak olarak yorumlanıyor. Manevi yönü ağır basan bu anlatım, yer yer öğretici bir dil de içeriyor. Ancak kitapta dikkat çeken bir diğer nokta, dini referansların astroloji ve çeşitli spiritüel yaklaşımlarla birlikte ele alınması. Bu noktada, kişisel olarak bu iki alanın bir arada sunulması bana çok yakın gelmedi. Çünkü biri vahiy temelli bir inanç sistemi iken, diğeri daha çok yorum ve inançlara dayalı bir alan olarak değerlendiriliyor. Bu yüzden bu birleşim, benim okuma deneyimimde tam anlamıyla karşılık bulmadı.Bu noktada benim açımdan asıl sorun, birbirinden oldukça farklı temelleri olan alanların aynı anlatı içinde kesin bir uyum varmış gibi sunulması oldu. Manevi bir metinde farklı düşünce sistemlerinin birlikte yer alması elbette tercih edilebilir, ancak bunların sınırlarının belirgin olmaması okurda kafa karışıklığı yaratabiliyor. Bu nedenle, bazı yerlerde anlatının tutarlılığı bana zayıf geldi Genel olarak İkra, manevi arayış, içsel yolculuk ve düşünsel derinlik arayan okurlar için farklı bir bakış açısı sunabilir. Ancak anlatımın dayandığı yaklaşım, okurun kendi bakış açısına göre farklı şekillerde değerlendirilebilir.
İkraAyça Aydın · Goya Kitap · 202419 okunma
İKRA - Kitap İnceleme
2025 3. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2025 12:48
İkraİkra -Son, başladığımız noktadır.- Ayça AYDIN Bütün hikayemiz bu değil mi zaten? Okumak… Hayatımız okumanın, düşünmenin ve ilerlemenin odak noktasını oluşturuyor.Yazar bize sadece gözlerimizle okumayı değil, kalbimizle ve ruhumuzla da okuma eyleminin içselleşebileceğini ve ruhani yolculuğumuzda ne kadar önemli olduğunu anlatıyor aslında. Çok güzel bir anlatım ve zorlamadan, sıkmadan ve garip garip kelime oyunları yapmadan sade bir anlatım sunuyor.Farklı bir tarzda kitap okuma arayışında iseniz size uygun bir kitap olabileceğini düşünüyorum. Bu güzel soğuk ve karanlık pazar gününde aydınlık ve umut dolu nice güzel kitaplarda görüşmemiz dileklerimle… @astrologaycaaydin @goyakitapfuari #kitap #ikra #oku #kitap #roman #içselyolculuk #astroloji #din
Kitap inceleme
İkraAyça Aydın · Goya Kitap · 202419 okunma