Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İlahi Hadisler

Hasan Hüsnü Erdem

İlahi Hadisler Sözleri ve Alıntıları

İlahi Hadisler sözleri ve alıntılarını, İlahi Hadisler kitap alıntılarını, İlahi Hadisler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mûsâ aleyhi’s-selâm: Yâ Râb! Âdemoğlu Sana nasıl teşekkür eder? diye sordu. Cenâb-ı Hak: — O, mazhar olduğu ni‘metin benden olduğunu bilirse bu i‘tiraf onun şükrânıdır, buyurdu. (Hakîm, Tirmizî, Hasan-ı Basrî’den mürsel olarak rivâyet etmiştir.)
DİB / EpubKitabı okudu
Ebû Mes‘ûd el-Bedrî (r.a.)’den rivâyete göre, Resûlullah (s.a.s.) buyurdu ki: “Sizden evvel geçen bir adam sorguya çekildi. (Defter-i a‘mâlinde) hiçbir şeyi görülmedi. Yalnız, zengin olan bu adam halk ile ihtilât eder ve veresiye alışveriş yapardı. Alacağını toplayan uşağına da; darda bulunan borçlulara müsâmahakâr muâmelede bulunmasını emrederdi. Cenâb-ı Hak bu kimsenin bu sûretle muâmelesi yüzünden meleklerine şöyle buyurdu: “Müsâmahakâr davranmaya biz bu kimseden daha lâyıkız, binâenaleyh, bu kulumu afvediniz.” (Hadisi, Müslim Sahîh’inde ve Nevevî Riyâzü’s-Sâlihîn’de rivâyet etmişlerdir.)
DİB / EpubKitabı okudu
Reklam
“Benim af ve keremim dünyâda bir müslimin günâhını setredip de sonra onu rüsvay etmiyecek kadar büyüktür. Kulum bana istiğfâr ettiği müddetçe günâhını dâimâ affederim.” (Hakîm, Tirmizî, Hasan-ı Basrî (r.a.) Hazretlerinden mürsel olarak ve Ukaylî de Hasan-ı Basrî tarîkiyle Hazret-i Enes (r.a.)’den rivâyet etmişlerdir.)
DİB / EpubKitabı okudu
“Kulum üzerinde iki korku ve iki eman cem‘ etmem. Dünyâda benden korkmayanı âhirette korkuturum; dünyâda benden korkan kimseyi âhirette azabdan emin kılarım.” (İbn-i Mubârek [18], Hasan-ı Basrî’den mürsel olarak ve Ebû Nuaym, Şeddad İbn-i Evs’den mevsûlen rivâyet etmişlerdir.)
DİB / EpubKitabı okudu
Cenâb-ı Hak peygamberlerinden birine şöyle vahyetti: “Bana bağlı olan kullarıma söyle ki, benim ile mağrur olmasınlar. Muhakkak ben, onlar hakkında adâletimi tatbik eder, onlara azâb ederim ve bundan dolayı da zâlim olmam. Günahkâr kullarıma da söyle ki, onlar da rahmetimden ümitlerini kesmesinler. Mağfiret edeceğim hiçbir günah bana büyük gelmez.” (Ebû Zer (r.a.) Hazretleri Enes (r.a.)’den rivâyet etmiştir.)
DİB / EpubKitabı okudu
“Ey âdemoğlu! Hazînenden bir kısmını benim nezdime emânet et. O ne yanar, ne gark olur, ne çalınır. En ziyâde muhtaç olduğun bir zamanda sana onu eksiksiz veririm.” (Beyhakî, Hasan-ı Basrî (r.a.)’den mürsel olarak rivayet etmiştir.)
DİB / EpubKitabı okudu
Reklam
“Bir kimsenin uzuvları haramlardan, günahlardan menedilmezse benim için yemesini içmesini terketmesine ehemmiyet vermem.”[7] (Ebû Nuaym, İbn-i Mes‘ud’dan rivâyet etmiştir.)
DİB / EpubKitabı okudu
Hazret-i Enes (r.a.) anlatıyor: Resûl-i Ekrem (s.a.s.) Efendimiz Allah Teâlâ’dan rivâyet ederek şu kudsî hadisi nakil buyurdular: “Ey âdemoğlu! Sen bana duâ ve ricâda bulunduğun zaman sende bulunan günahları kayıtsız olarak mağfiret ederim. Ey âdemoğlu! Günahların gökleri dolduracak dereceye ulaşsa da bana istiğfar etsen, günahlarını mağfiret ederim. Ey âdemoğlu! Yeryüzünü dolduracak günahlarla huzuruma gelsen, şirk koşmadığın halde bana kavuşursan, yeryüzünü dolduracak kadar bir mağfiretle mukabele eder, seni afvederim.” (Hadisi, Tirmizî rivayet edip; Hadis hasendir, demiştir.)
DİB / EpubKitabı okudu
Hazret-i Enes (r.a.) anlatıyor: Resûl-i Ekrem (s.a.s.) Allah’tan hikâye ederek şöyle buyurmuştur: Allah buyurdu ki: “Ben ancak rızâm için (riyâsız, garazsız) yapılan işleri kabûl ederim.” (Buhârî, Târih’inde rivâyet etmiştir.)
DİB / EpubKitabı okudu
“Üç haslet vardır ki, bunlara devâm eden kimse, hakîkaten benim dostumdur; bunları ihmâl eden de düşmanımdır: 1- Namaz kılmak, 2- Oruç tutmak, 3- Cenâbetlikten gusletmek.” (Beyhakî, Hasan-ı Basrî (r.a.)’den mürsel olarak ve İbn-i Neccâr da Enes İbn-i Mâlik (r.a.)’den rivâyet etmişlerdir.)
DİB / EpubKitabı okudu
Reklam
Ben muhakkak önünde sonunda zâlimden mazlumun intikamını alırım.Yine , bir mazlumun haksızlığa uğradığını görüpte , ona yardım etmeğe gücü yettiği halde muâveneti esirgeyen katı kalpli kimseden de mazlumun intikamını alırım.
"Mümin kulum bana bazı meleklerden daha sevimlidir..." *Taberânî*
"Musa (a.s) Cenab-ı Hakka hitaben: -Ya Rabbi! Ben istiyorum ki, kullarından kimi sevdiğini bileyim de bende onu seveyim, dedi. Cenab-ı Hak: -Beni çok zikreden kulumu gördüğün vakit bil ki, ben onu severim. Beni zikretmeyenleri de anla ki, ben ona buğz ederim... " *Hakîm, Tirmizî*
İBN-İ MÜBÂREK:
Bir gün yine birisi: — Yâ imam! Kur’an okumak mı efdaldir, yâhut tahsîl-i ilim mi? diye sormuş, İbn-i Mubârek: — Senin namazda okuyacak kadar ezberlediğin sana kâfi, hemen ilme gayret et; ilim sebebiyle Kur’an-ı Kerim’i anlarsın! cevâbını vermiştir.
Sayfa 47 - DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARI-4 KAYNAK ESERLER - 2Kitabı okudu
HADİSDE ERBAÎN
... Dînî bilgiler her Müslümana farz olduğu gibi, bildiğini neşretmek ve soranlardan esirgememek de dînî bir vecîbedir. Din ilmi olan, ilm-i hadisi hıfz ve tebliğ farz-ı kifâyedir.
Sayfa 6 - DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARI-4 KAYNAK ESERLER - 2Kitabı okudu
63 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.