Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İlimlerin Mertebeleri

İbni Hazm

İlimlerin Mertebeleri Sözleri ve Alıntıları

İlimlerin Mertebeleri sözleri ve alıntılarını, İlimlerin Mertebeleri kitap alıntılarını, İlimlerin Mertebeleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İmdi. Her makama uygun düşen bir söz, her zamana uygun düşen bir hal vardır.
Sayfa 20 - Kasımgünani kütüphanesiKitabı okudu
İlimde yorulma, malı onun için harcama ve kitapların sayısını artırma vardır. Hiçbir kitap faydadan ve ihtiyaç duyduğunda bulacağı fazla bilgiden hâlî değildir. Bir kişinin sahip olduğu bilgilerin tamamını muhafaza etmesinin bir yolu yoktur. Bunun bir yolu olmadığı için kitaplar bir bilgi talep edildiğinde ne de güzel hazinedir.
Sayfa 43 - Kasımgünani kütüphanesiKitabı okudu
Reklam
Şeriat ilminden gafil olan birisinin, başkasının ilmiyle meşgul olması öğrenimde/nazarda kötü olup, kendine zulmetmiştir.
Sayfa 40 - Kasımgünani kütüphanesiKitabı okudu
İlimde yorulma, malı onun için harcama ve kitapların sayısını artırma vardır. Hiçbir kitap faydadan ve ihtiyaç duyduğunda bulacağı fazla bilgiden hâli değildir. Bir kişinin sahip olduğu bilgilerin tamamını muhafaza etmesinin bir yolu yoktur. Bunun bir yolu olmadığı için kitaplar bir bilgi talep edildiğinde ne de güzel hazinedir.
Sayfa 43 - İlke YayıncılıkKitabı okudu
sünen ilmi olmadan fetvaya kalkarsa onunla eşek arasında bir fark kalmaz. Onun fetva vermesi helal değildir.
Sayfa 65 - Kasımgünani kütüphanesiKitabı okudu
Kitapların şahitliği olmasaydı âlimle cahilin görüşü eşit olurdu.
Sayfa 43 - İlke YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
..sonra önceki ve sonraki milletlerin haberlerini mütalaa etmeyi, eski ve yeni tarihi okumayı da ihmal etmemesi gerekir.
Gramerin başlangıcı ve en azı, Zübeydî'nin Kitabu'l-Vâzıh adlı eseri veya onun gibi yazılan mesela İbn Sirâc'ın el-Mûcez gibi, bu hakiki konuların benzeri olan eserlerdir. ..... Lügat ilminin başlangıcı, iki kitaptan ibarettir. Birisi Ebû Ubeyd'in el-Garîbu'l-Musannef adlı eseri, diğeri de Zübeydî'nin Muhtasaru'l-Ayn adlı eseridir.
Dünyada olmamızın maksadı ve ilim ögrenmemizin hedefi, Allah Teâla'nın bizden ne istediğinin, neyi haber verdiğinin, bela ve zarar çeşitleriyle örülü, birçok türden helak ve telef edici şeylerle dolu, afetlerin kapladığı, karanlık ve kederle dolu mekanımızın korkusundan/şiddetinden kurtaracak şeyin ne olduğunun bilgisini ögrenmektir.
Sayfa 55 - İlke YayıncılıkKitabı okudu
İlimlerin en faziletlisi ebediyet yurdunda kurtuluşa götürecek ve beka aleminde kazanca ulaştıracak olan ilimdir.
Sayfa 23 - İlke YayıncılıkKitabı okudu