Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İmgeden Yoruma

Halime Yücel

İmgeden Yoruma Gönderileri

İmgeden Yoruma kitaplarını, İmgeden Yoruma sözleri ve alıntılarını, İmgeden Yoruma yazarlarını, İmgeden Yoruma yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Godard "Görmek için yerini yitirmekten korkmamak gerekir." der.
Sayfa 69 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
John Berger de "Bakmak bir seçme edimidir." diyerek yalnızca bakmanın bile bir çerçeveleme, alan, alan dışı yaratmak olduğunu düşündürür.
Sayfa 104 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Işık olmadan renk de yoktur.
Sayfa 108 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Psikolojide mor; aşkı ve boyun eğmeyi, birleşme, onaylanma, sevilen varlıkla özdeşleşme, şefkat gereksinimini yansıtır. Nostaljiyi, anıları, kendini adayışı ve tutkuyu anıştırdığı da düşünülür.
Sayfa 123 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Daire sonsuzluğu, aynı zamanda da kusursuzluğu çağrıştırır.
Sayfa 142 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Üçgen; kutsallığın, ruhun, hafifliğin simgesidir, uyumu, birliği, oranı çağrıştırır.
Sayfa 142 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kare; toprağın, dişiliğin göstergesidir, durağanlığı, tutarlılığı simgeler, güven verir.
Sayfa 142 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Latincede sol; uğursuz, kötücül, hüzünlü anlamları taşıyan "sinistrer" sözcüğüdür."
Sayfa 155 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Çekinilmesi gereken imge değil, gerçeğin kendisidir.
Sayfa 201 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Politik bir kişiliğin imgesini ortadan kaldırmak, simgesel açıdan kendisini yok etmek gibi duyumsanır. Çünkü ortadan kaldırılan imgeler, temsil ettikleri kişiyle birlikte tüm politik düşünceleri de simgeler.
Sayfa 52 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
(...) politikacılar da kendilerini benimsetmek, güven kazanmak için imgelerini yaymayı yeğler. Böylece politikacılar televizyon yıldızı durumuna gelirken televizyon haber bültenleri de televizyon dizisine dönüşür.
Sayfa 61 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Gerçekte çalışmaların, tartışmasız ortaya koyduğu olgu, ekranda tanıklık edilen şiddetin, doğrudan şiddete yöneltmekten çok, izleyiciyi korkaklığa ve güvensizliği sürüklediğidir. Şiddet imgeleri, evrenin karamsar ve tehlikeli bir tasarımını sunar.
Sayfa 62 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Genelde eski insanların mağaralarda yaşadıklarına inanılır; oysa gerçekte mağaralar insanların yaşam alanları değil, gerçek tapınaklarıdır. Karanlık, biraz korkutucu, erişimi güç yerlerdir, burada yaşamaktan çok, kimi zaman gizli ayinler, kutsal törenler düzenledikleri düşünülmektedir. Resimlere araştırmacıların günümüzde bile zor ulaşabildiği yerlerde, dar koridorlardan geçildikten sonra, mağaraların en derin yerlerinde rastlanır. Bu da mağaralardaki resimlerin bir iletişim aracı ya da süs değil, gizli bir ayinin izleri olduğunu kanıtlar.
Sayfa 29 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu