Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İnanç Sarmalında Batı Dünyası ve Karşılaştırmalı Gülen Hareketi

Niyazi Öktem

İnanç Sarmalında Batı Dünyası ve Karşılaştırmalı Gülen Hareketi Hakkında

İnanç Sarmalında Batı Dünyası ve Karşılaştırmalı Gülen Hareketi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9/10
1 Kişi
1
Okunma
1
Beğeni
420
Görüntülenme

Hakkında

Toplumsal yaşamda din ve inanç olgusu güçlü bir sosyal olgu olarak karşımıza gelmektedir. Her sosyal olgu mutlaka siyasallaşır. Güçlenen baskı gruplarının mensupları ister istemez bu güçten yararlanırlar. Güç ve maddi çıkar yararlanmaları onlara önemli mevkileri de getirebilir. Bu oluşuma hizmet ruhuyla girenler o gruptan pek kopamazlar. Oysa güç ve çıkar güdüsüyle olaya bulaşanlar, işler sarpa sardığında gemiyi hemen terk ederler. Ve hatta ihbar ve ihanete kadar giden bir kaosa sürüklenirler. Opus Dei gibi Gülen Cemaati de inanç boyutunun geliştirdiği bir baskı grubu, bir tür sivil toplum kuruluşudur. Güçlenmiş ve globalleşmiştir. Mensupları arasında genelde hizmet bilinci yaygındır. Ancak, belli bir dönemde menfaat güdüsüyle cemaate yaklaşanlar, sıkıştıkları zaman saf değiştirebilirler. Bu tür saf değiştirmelere sadece Gülen Cemaati'nde değil başka yerlerde de tanık olmaktayız. Haliç'in eski kokusunu bugün gündeme getirenler acaba böyle bir konumda mı? Türkiye ihanetlerin, çelişkilerin ülkesi olmamalı; tüm insanlar açık toplum, şeffaf devlet, çoğulcu demokrasi, karşılıklı saygı ruhuyla barış içinde bir arada yaşamalıdır.
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 42 dk.Sayfa Sayısı: 272Basım Tarihi: 2010Yayınevi: Truva Yayınları
ISBN: 9786055638856Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Niyazi Öktem
Niyazi ÖktemYazar · 9 kitap
1964’te Galatasaray Lisesi’nden, 1971’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1972’de Hukuk Felsefesi ve Sosyoloji Asistanı oldu. 1977’de doktorasını tamamladı. 1981’de Doçentliğe, 1988 yılında ise Profesörlüğe yükseltildi. 1989 yılında Fransız Palmes Académiques tarafından LÈgion d’honneur Şövalye unvanına layık görüldü. 1994-1997 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekanlığı’nı yürüttü. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi ve Toplum Bilim derslerine girdi. Doğuş Üniversitesi’nde Hukuka Giriş ve Hukuk Felsefesi dersleri vermeye devam etmektedir. Ayrıca Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanlığı ve Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.