Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İnsan Tabiatını Tanıma

Alfred Adler

İnsan Tabiatını Tanıma Gönderileri

İnsan Tabiatını Tanıma kitaplarını, İnsan Tabiatını Tanıma sözleri ve alıntılarını, İnsan Tabiatını Tanıma yazarlarını, İnsan Tabiatını Tanıma yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Unutkan insanların unutkanlıkları, çoğunlukla açıkça isyan etmeyi tercih etmemekle birlikte, bir dereceye kadar işlerine ilgi duyamamış olmalarından ileri gelmektedir.
Sayfa 106
Her peri masalı, insanlığın mutlu bir gelecek umudunu hiçbir zaman yitirmemiş olduğunu dile getirmektedir.
Sayfa 100
Reklam
Her peri masalı, insanlığın mutlu bir gelecek umudunu hiçbir zaman yitirmemiş olduğunu dile getirmektedir.
Bellek
Ruhun hayat problemlerine karşı göstermiş olduğu bireysel tepki, ruhsal yapıda izler bırakmaktadır. Belleğin ve değerlendirme yeteneğinin fonksiyonları, çevreye uyma zorunluluğu ile belirlenmiştir. Hatıralar olmasaydı, gelecek için herhangi bir önlem alma olanağı olmayacaktı. Bütün hatıraların bilinçdışı bir amacı olduğu sonucunu çıkarabiliriz.
Doğal olarak daha önce söylenmiş olan şeylerden bakıldığı zaman insanın aşağı dereceden bir organizma olduğu sonucunu çıkarıyoruz. Bu aşağılık ve güvensizlik, insan bilincinde sürekli olarak yer almaktadır. Bu his, insanın tabiata uyum sağlayabilmesi için daha iyi bir yönteme ve daha ince bir tekniğe ulaşma çabasında her zaman için var olan bir uyarım rolünü oynamaktadır. Bu uyarım insanı, içerisinde yer almış olduğu elverişsiz yaşam şartlarının ortadan kaldırılacağı ya da en aza indirileceği durumları aramaya götürmektedir.
Bazı insanlar da bir başkasının felaketini seyretmekten şiddetli bir zevk duyarlar. Sempati göstermeyi ya da sadaka vermeyi meslek haline getirmiş Okan birtakım kimseler de faaliyet göstermekten geri kalmazlar, çünkü sefil ve yoksul insanlara yardım etmek bahanesiyle, kendi üstünlük duygularını tatmin ederler.
Reklam
Bu durumda, bir başkasından destek görmek isteyen, her zaman için birinin kendisine dikkat ve ilgi göstermesine ihtiyaç duyan insanlarla karşılaşırız. Bu durum, efendi ile köle arasındaki ilişkilere benzeyen birtakım ilişkilere yol açmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
Şu var ki, hayatta kimin haklı kimin haksız olduğunun pek bir önemi yoktur. Önemli olan biricik şey, bir insanın amaçlarına ulaşması ve başkalarının hayatına yapmış olduğu katkıdır.
Kendini başkalarına kabul ettirmek için gösterilen çaba, en yüksek noktasına ulaşır ulaşmaz, ruhsal hayatta büyük bir gerginlik oluşturur.
Hayatlarının ilk günlerinde bağırlarına saplanmış olan diken hiçbir zaman sökülüp atılamaz ve yaşantılarının o soğuk havası, onları kendi çevrelerinde bulunan insanlara yaklaşmaktan alıkoyar. Böylece, sevgi ve şefkatten yoksun bir dünya içerisinde bulunduklarına inanırlar ve bu dünya ile ilişki kurabilecek ortak nokta bulamazlar.
Reklam
Her çocuk hayatın güçlükleri ile tek başına savaşamayacak kadar güçsüz olduğunu er geç anlayacaktır. Bu aşağılık duygusu, her türlü çocukça çabanın kaynağı olan bir hareket noktası, bir itici güç olarak rol oynamaktadır. Çocuğun, huzur ve güvenliğe nasıl ulaşacağını belirlemekte, hayatının gayesini belirlemekte ve bu gayeye götürecek yolu çizmektedir.
İnsanlar için en güç şey kendini tanımak ve değiştirmektir.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.