Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Arada Sıkışıp Kalanlar

İnsan ve Devlet

Osman Pamukoğlu

İnsan ve Devlet Gönderileri

İnsan ve Devlet kitaplarını, İnsan ve Devlet sözleri ve alıntılarını, İnsan ve Devlet yazarlarını, İnsan ve Devlet yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türki­ye'de eğitim imkanı herkese aynı koşullarda verilmiş de­ğildir. Eğitim alanındaki adaletsizlik, adaletsizliklerin en acı ve devamlı olanıdır.
Kendi kendine ettiğin âdem Bir yere gelse edemez âlem.
Reklam
" Önce savaş rüzgarı eser , sonra ölüm rüzgarı, geride sadece gözyaşı kalır..."
" Ölüm, doğanın nihai adaleti ve herkesin efendisidir. Talih gibidir, ne zaman geleceğini ne zaman gideceğini kimse bilmez . Herkes kendi payına düşeni er geç alır. "
Türk ulusu güç ve dayanakları bakımından zengin bir tarihe sahiptir. Mesele, ondan doğru bir şekilde haberdar olmak ve ruhu güçlendirmektir.
Sayfa 219 - İnkılâpKitabı okudu
Reklam
Ne gibi haklara sahip olduklarını bilenler köle olmazlar. Bu çağın kölesi ayağında ve kollarında zincir taşıyanlar değil, zihinleri karartılanlardır
Sayfa 212 - İnkılâpKitabı okudu
Baskı, insanın birçok iyi tarallarını bozar ve yok eder; o nedenle hiç kimse, içten duymadığı fikirleri kabule zorlanmamalıdır.
Sayfa 212 - İnkılâpKitabı okudu
Bu ülkede, zamanmda, milleti ve vatanı için mücadeleye atılırken, hasımlarının büyüklüğünden hiç çekinmeyen; "Bir gün birisi mezarımızın başına 'çalış- tılar, kazanamadılar, feda oldular' diye bir taş dikerse, iş­te, bizim mükafatımız bu olur" diyen, insanlar yaşadı.
Sayfa 211 - İnkılâpKitabı okudu
"Şehitler ölmez" lafı yetiyor mu? Sen ölmez demeye devam et! O çocuklar artık hayatta değil
Sayfa 210 - İnkılâpKitabı okudu
Reklam
"Zihinleri güçlendireceğiz. Yapılacak bütün iş, kafasını yoranlann zekasını ve cesaretlerini kullanmaktır. Zekanız ve cesaretiniz büyük olduğunda ise, önemli hiçbir şey yoktur. Yeneceğiz! .. "
Sayfa 209 - İnkılâpKitabı okudu
Her toplumda ne yapılırsa yapılsın tutucu, bağnaz ve gericiler olacaktır. Bu onların yazılmış kaderinden başka bir şey değildir.
Sayfa 204 - İnkılâpKitabı okudu
"Hedef, çağdaş uygarlık seviyesidir"
Sayfa 200 - İnkılâpKitabı okudu
laikliğin tanımı; "laik olma durumu, dinin devlet işlerine, devletin din işlerine kanşmaması durumudur. Laikleştirmek, devleti laik duruma getirmek; devlet işlerini dinin, din işlerini devletin etkisi dışında tutmaktır. Din işleriyle dünya işlerini ayırmaktır
Sayfa 197 - İnkılâpKitabı okudu
Dünyanın genel gidişatına şöyle bir bakıldığında, horlanan, aşağılanan, ağlayan ve ülkeleri kan gölü haline gelen hep Müslümanlardır. Dünyanın kaymağını yiyen zevk ve sefa içinde yaşayan ise batılı ülkelerdir. Batıda iç karışıklık olmaz, isyan çıkmaz, askeri müdahale yoktur, kardeş kardeşi vurmaz, yağma yoktur, halkla polis karşı karşıya gelmez, toplantı ve_gösteriler kanla sona erdirilmez. Bunun nedeni açıktır. Batılılar, çatışmanın güç kaybı olduğunu bilmekte, refahı azalttığını, insanlarını huzursuz kıldığını acı tecrübelerle öğrenmişlerdir.
Sayfa 195 - İnkılâpKitabı okudu
608 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.