Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2016 Şubat

İnsan ve Hayat - Sayı 72

İnsan ve Hayat Dergisi

İnsan ve Hayat - Sayı 72 Gönderileri

İnsan ve Hayat - Sayı 72 kitaplarını, İnsan ve Hayat - Sayı 72 sözleri ve alıntılarını, İnsan ve Hayat - Sayı 72 yazarlarını, İnsan ve Hayat - Sayı 72 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
80 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
"Çayı helal kılan Allah'a şükürler olsun." Böyle bir söz dolaşırdı önceden. Diğer sosyal mecralarda hala vardır belki bilmiyorum. Bu sayıda özellikle Çay'dan bahsedilmiş. Nasıl yetiştiriliyor, aşamaları nelerdir, nerelerde yetişir? En önemlisi bizim bu çaya muhabbetimiz nerden gelir? :) Merih'ten (Mars) bir haber var mı, yoksa bize bilgi verilmiyor mu? Yüzyıl önce ulaşılan bilgiler bile fazla iken yüzyıl sonra hiçbir ilerleme katedilemedi mi yani? Fazlası bu sayıda... Yediğimize içtiğimize dikkat etme hususunda ehemmiyetine binâen her sayıda dikkat çeken İnsan ve Hayat ekibi, bu sayıda da boş geçmemiş, yoğurt konusunu ele almışlar. Emojilerin hasbihali bitirdiği ile alakalı bir yazı var ki tamamiyle katıldım. Şöyle bi işaret var. Gülmekten gözümden yaş geldi demek. Fakat ruha hitab etmiyor. En çok kullanılan emoji imiş. İnsan ve hayat hakkında birşeyler öğrenmek için okumaya devam..
İnsan ve Hayat - Sayı 72
İnsan ve Hayat - Sayı 72İnsan ve Hayat Dergisi · İnsan ve Hayat Dergisi · 201614 okunma
Hazreti Ali (r.a) der ki: "Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) şöyle dediğini duydum: 'Herkesin kıymeti, yaptığı işin güzelliği nispetindedir.' Hâsılı kişi, gerek sözde gerek de bedenen ihsan ettiği kadar kıymet kazanır. Güzel ahlakla vasıflanıp ona göre davrandıkça, dilinden güzel sözler çıktıkça kişinin kıymeti de artacaktır."
Reklam
Bir cümle ile ifade etmek gerekirse akıllı beslenmenin kaidesi, özü, temeli Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) Hadis-i Şerif'inde belirttiği üzere "Acıkmadan yememek, doymadan kalkmak"tır.
Tuz ve tuzlu besinlerin fazla yenmesi ile mide kanseri riskinin arttığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Fast Food türü beslenme dediğimiz 'ayaküstü beslenme' ayrıca 'bazı restorant tipi beslenme' birçok hastalık gibi kanser için de risk faktörüdür.
Son asırda ne kadar çok arar olduk huzuru. Daha ne olup bittiğini anlamadan, adeta birbirini kovalarcasına geçen günler, haftalar ve ayları dolduran meşgaleler içinde insanlar adeta huzuru unuttu.
Reklam
İftar ve imsak vakitlerini ahali-i Müslimîne duyurmak için ilk top, 1821 senesi Ramazan'ında Anadolu Hisarı'nda patlamış. Tabiri caizse, sonrasında patlamış gitmiş.
Tebessüm, bir diş göstermek değil; samimiyet ifadesidir. Tebessüm rahmanî, kahkaha şeytanîdir.
İki nokta, bir çizgi, bir yarım yuvarlaktan yapılan mütebessim yüz, en çok kullanılan emoji imiş. Demek ki mesajlarda da hal dilini, en önemlisi de mütebessim yüzleri arıyoruz.
Bir medeniyet tasavvur edin. Etrafında halka halka insanlar... Tebessümü sadaka olarak bildikleri için mütebessim; hor bakmadıklarından mütevazı; akıllarını nefislerinin zulmünden kurtarıp ruhlarını dinginliğe kavuşturmuş insanlar...
Reklam
Fazilet Takvimi'nden...
"Allâhu Teâlâ, kendisine ibadet eden genç ile meleklerine karşı iftihar eder ve 'Şu kuluma bakınız. Benim için nefsinin arzu ve isteklerini terk etti.' buyurur." (Hadis-i Şerif, Suyûtî, el-Camiu's Sağir)
(Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerine Türkistan köylerinin birinde, yorulduğu sırada çay ikram edilmiş) Hoca çayı sıcak sıcak içince terledi, yorgunluğunu attı. Çok memnun oldu. "Bu şifalı bir şey imiş, hastalarınıza bundan içirin ki şifa bulsunlar. Allah, kıyamete kadar buna revaç versin." diye dua etti. İşte çay, rivayetlere göre, Türkler arasında o zamandan beri kullanılıp durmuş, herkese şifa verici olmuştur. (Abdu'l Kayyum Nâsırî, Fevâkihu'l Cülesâ)
Singapur'da 45-75 yaşları arasındaki insanlar üzerinde yapılan bir çalışmada, siyah çayın Parkinson hastalığı riskini azalttığı görülmüştür.
Ne zaman önümüze taze demlenmiş mis gibi bir bardak çay gelse hayır demeyiz. Biz öyle Avrupalılar, İngilizler gibi saatine de bakmayız.
20 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.