Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İnsanın Özgürlük Arayışı

Ali Bulaç

İnsanın Özgürlük Arayışı Gönderileri

İnsanın Özgürlük Arayışı kitaplarını, İnsanın Özgürlük Arayışı sözleri ve alıntılarını, İnsanın Özgürlük Arayışı yazarlarını, İnsanın Özgürlük Arayışı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Evrim düşüncesinin de temelde Allah'ın kainatı yarattığı gerçeğine ne kadar ters düşmediği ve yaratılışın bir şekli olduğu istendiği kadar savunulsun, bence İslam'ın temel inanç esaslarını ve varlık görüşünü temelden ve ta en derinden zedeleyen bir kavramdır bu. Çünkü biz Allah'ın eşyayı en mükemmel bir biçimde yarattığına ve bir şeyin olmasını murad edince ona sadece "ol" demekle onun hemen oluverdiğine kesin olarak inanıyoruz. Evrim basitten kusurdan mükemmele doğru bir gidiş, eksikliğinin bir sonraki safhada tamamlanış sürecidir.
Sayfa 49 - İz Yayıncılık
Gerçek sanat nedir? Hiç şüphesiz asıl ait olduğumuz dünyanın, öbür ve ebedi yurdun hasretidir. Bu dünyadan başka bir dünyanın varlığına işaret etmeyen sanata sahici sanat denemez. Sanat, insanın nihai kaderini, yaratılış, hayat, ölüm, ebedilik, varoluşun anlamı ve kozmik muammayı keşfedip bize sırları çözmeli. (...) Kısaca sanat Allah'ı aramaktır." (Necip Fazıl)
Sayfa 36 - İz Yayıncılık
Reklam
Hümanizm sosyal ve pozitif bilimlerle birleşerek insanı bu dünyanın zindanına attı. İnsan aşkın olanla bağlılığını kesince, çevresindeki somut, maddi ve sınırlı dünyadan başka dünya tanıyamaz oldu.
Sayfa 28 - İz Yayıncılık
Tarihin hiçbir döneminde insan çağımızda olduğu kadar böylesine zihnen ve ruhen güçten düşürülmemiş, Allah'a baş kaldırmak ve yüceltmek vaadi ile herkese ve her şeye bu vahim boyutlarda kul olmamıştı. Sosyal bilimler insanı ehlileştirmeyi başardı. Bu trajik bir manipülasyondur.
Sayfa 23 - İz Yayıncılık
Nedir gerçek sorun? Bizce her şey apaçık ortada.. İnsanoğlu hikmeti kaybettiği günden beri dört duvarı kalın ve loş koridorları sonununda asık suratlı gardiyanlar olan bir hapishaneye düşmüştür. Adına bugün ilerlemiş,kalkınmış,gelişmiş,uygar ve modern toplum dense de,insana intihardan başka hiçbir özgürlük hakkı tanımayan bu hapishane hayatı fiilen batı rönesansıyla başlamış ve giderek bütün dünyayı bir zindana çevirmiştir. İnsan için sahici kurtuluş,kaybettiği hikmeti yeniden bulmasıdır. Ancak bulmak için aramak gerekir, değil mi? Ama insan neyi kaybettiğini de bilmiyor.Yani kaybettiği asıl yurdunu.Bundan dolayı ümitsiz bir yabancıdır.
Aristo, gözü bir hayvana benzetirsek, görmesi onun ruhu olur.
Sayfa 78 - İz YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Bana en kısa yoldan özgürlük nedir ve insanın özgürlük arayışı ne anlama gelir, diye sorulsa, Allah'ın insanı yaratırken ona kendi ruhundan üflediği ilahi Öz'ü bulmasıdır, derim.
Hayatta yaşanmayan din kuru bir iddia, süslü bir ideoloji, iki yüzlü bir felsefedir.
Tv
TV, gazete (günümüzde sosyal medya) gibi araçlarda bilgi nesneleştirilerek üretilmektedir. Yenip atılan ve yenisi istenen bir nesne. Dolayısıyla çağdaş insanın hafızası temelli, deruni ve kalıcı bilgilere dayanıksız bir özellik kazanmış. Bilgi ve haber üretme düzeni şu: Üretileni al, tüket ve unut.
Sayfa 51 - EndülüsKitabı okudu
Dünya, ona yabancı duran insana bir zindan değil, gelip geçici bir mekân, yolculukta verilen bir mola, bir duraktır. Asıl vaat edilen sonsuz ve mutlu hayat buradan geçerek kendisine ulaşacağımız ebedî yurttur.
144 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.