İntihar ve İntihar Girişimi

8 Mart 2014
Yeni İnsan Yayınevi

2023 11. kitabı
Okunma: 04 Mart 2023 21:06
Güzel kuzenimin 2 yıl önce hediye ettiği ikinci kitap ise bu idi. İlk gördüğümde de daha önce aşina olmadığım üzerinde araştırma yapmadığım bir konuya sahip olduğu için merakla incelemiştim. Psikolojik ya da psikiyatrik açıdan intiharın incelendiğini görmüşsünüzdür ancak sosyal hizmet açısından, kaynak taraması yapmama rağmen nadir bir kaynak olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu yüzden önemini vurgulamak isterim. İntihar diğer sosyal hizmete konu olan şeyler gibi tek yönden incelenemez. Bu bağlamda kültürel, dini, ruhsal ve psikolojik açıdan da incelenmesi gereken bir konu, çünkü. Kitapta da nedenler, sonuçlar, önleme üzerine tavsiyeler, konu ile ilgili meslek elemanlarının çalışma alanları vs genişçe bahsedilmiş hatta son iki bölümde ayrıntılı vaka değerlendirmeleri yapılmış. Meslektaşlarıma iyi okumalar.
İntihar ve İntihar GirişimiVeli Duyan · Yeni İnsan Yayınevi · 201422 okunma
2024 62. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2024 11:26
Kitabı maalesef ki son zamanlarda Türkiye de artış gösteren intihar ve intihar girişimleri için aldım. Alan çalışmalarına bakıldığında Türkiye de yeterince çalışma henüz yapılmamış. Genelde yurtdışı kaynaklarından yararlanıyoruz. Kitabı,sosyal hizmet kısmından incelendiği için hoşuma gitti. Genellikle araştırmalar psikolojik ve psikiyatrik kısımdan olduğu için farklı bir pencereden bakma imkanı tanıdı. Kitapta sevdiğim diğer bir kısım ise anlatılmak istenen konuyu uzatılmadan ifade edilmesi oldu. Meslek elemanlarının mutlaka okuması ve faydalanması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
İntihar ve İntihar GirişimiVeli Duyan · Yeni İnsan Yayınevi · 201422 okunma

Veli DuyanYazar · 13 kitap
1965 yılında Antalya’da doğdu. Lisans eğitimini 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda tamamladı. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet Anabilim Dalı’ndan yüksek lisans derecesini ve 1997 yılında da doktora derecesini aldı. 1998 yılında yardımcı doçent, 2002 yılında doçent ve 2008 yılında profesör olan Duyan’ın Tıbbi Sosyal Hizmet, Gruplarla Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmeti Tanımak ve Anlamak, Prefabrik Konutlarda Depremzede Olmak, Sosyal Hizmet, İntihar ve intiharı Önleme, İntihar ve İntihar Girişimi, Dünü, Bugünü, Yarınıyla İnsanı Anlamak gibi kitaplarının yanı sıra gerek ulusal gerekse uluslararası alanda sağlığın psiko-sosyal boyutu, cinsellik ve cinsel tutumlar ile sokak çocukları, görme engelliler ve HIV/AIDS’le yaşayan bireylere yönelik çok sayıda çalışması bulunmaktadır. Prof. Dr. Veli Duyan Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve sosyal hizmet müdahalesi, sağlığın psiko-sosyal boyutu, HIV/AIDS, özürlülük, çocuk ve gençlik refahı, cinsellik ve cinselliğe yönelik tutumlar ve aile danışmanlığı konularında akademik çalışmalarını sürdürmektedir.