Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kamil Alptekin

Kamil Alptekinİntihar ve İntiharı Önleme yazarı
Yazar
8.3/10
5 Kişi
38
Okunma
1
Beğeni
538
Görüntülenme

Hakkında

1969 yılında Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda tamamladı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Disiplinlerarası Sosyal Psikiyatri Anabilim Dalı’nın tezsiz; 2002 yılında ise tezli yüksek lisans programını tamamlayarak buradan “disiplinlerarası sosyal psikiyatri bilim uzmanı” ünvanı aldı. Yüksek lisans tezini Türkiye’deki tamamlanmış intiharların dağılımı üzerinde yapan Alptekin, 2003 yılından itibaren tekrar sosyal hizmet alanına döndü ve 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet Anabilim Dalı’ndan doktora derecesi aldı. Doktora tezinde sosyal hizmet perspektifinden genç yetişkinlerde intihar girişimlerini inceleyen Alptekin, yüksek lisans ve doktora öğrenimi sırasında toplum ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik çeşitli araştırma ve projelere katıldı. Doç.Dr. Kamil Alptekin, KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta; toplum ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesi, krize müdahale ve intiharı önleme, ailelerle sosyal hizmet uygulamaları ve sosyal hizmet eğitimi konularında akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
Unvan:
Yazar, Prof.Dr.
Doğum:
Ankara, Türkiye, 1969

Okurlar

1 okur beğendi.
38 okur okudu.
34 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İntihara güdüleyen nedenlerin başında kendisine ve başkasına duyulan öfke, kendisini ve başkasını cezalandırma istemleri gelmektedir.
Arzular, umutlar ve korkular iç dünyada yaşandığı için başkalarına doğrudan anlatılamaz.
Reklam
hiçbir zaman tek bir neden, tek bir olgu, tek bir süreç, tek bir etmen ve tek bir "güdü" intihar eyleminin nedeni olamaz.
Sosyal hizmet özü itibariyle insana yardım mesleğidir. Koşar'ın vurguladığı gibi bu yardımın niteliği farklıdır ve ona 'sosyal yönden yardım' demek daha doğru bir ifade olacaktır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
170 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Güzel kuzenimin 2 yıl önce hediye ettiği ikinci kitap ise bu idi. İlk gördüğümde de daha önce aşina olmadığım üzerinde araştırma yapmadığım bir konuya sahip olduğu için merakla incelemiştim. Psikolojik ya da psikiyatrik açıdan intiharın incelendiğini görmüşsünüzdür ancak sosyal hizmet açısından, kaynak taraması yapmama rağmen nadir bir kaynak olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu yüzden önemini vurgulamak isterim. İntihar diğer sosyal hizmete konu olan şeyler gibi tek yönden incelenemez. Bu bağlamda kültürel, dini, ruhsal ve psikolojik açıdan da incelenmesi gereken bir konu, çünkü. Kitapta da nedenler, sonuçlar, önleme üzerine tavsiyeler, konu ile ilgili meslek elemanlarının çalışma alanları vs genişçe bahsedilmiş hatta son iki bölümde ayrıntılı vaka değerlendirmeleri yapılmış. Meslektaşlarıma iyi okumalar.
İntihar ve İntihar Girişimi
İntihar ve İntihar GirişimiVeli Duyan · Yeni İnsan Yayınevi · 201416 okunma
146 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Mesleki ve kişisel ilgi alanım olan intihar ile ilgili bir çok kitap okudum, kapağı da dikkat çekici geldi. Güzel bir girişe sahipti, ama iki sosyal hizmet uzmanının yazdığını görünce bir acaba dedim (yanlış anlaşılmasın mesleğe lafım yok) yarısına kadar güzel ilerledi, intihara kuramsal bir bakış sunan bir makale derlemesi gibiydi...ama devamında tamamen sosyal hizmet uzmanı mesleğinin reklamı gibiydi, uygulama müdahale kısmında tamamen mesleki reklamın yapıldığını hissettim, yazarlarının ellerine sağlık, bir emek vermişler ama intihar gibi bir konuda multidisiplinerliğe dikkat çekip psikologlardan bahsetmemeleri biraz yazarlarının mesleki çatışma yaşadıklarını düşündürttü. Sosyal destek algısının sunulmasında elbette sosyal hizmet uzmanlarına da iş düşmektedir. Ama intihar gibi bir olguda sadece psikiyatrik ilaç veya sadece sosyal hizmet uzmanı arkadaşlara iş düşmez. Birçok meslek grubuna iş düşüyor, kitabın yazarları incelememi okur mu bilmiyorum ama psikologlar da terapi yapar :) psikoterapide bizim yapmamız gereken şeyleri hiçe saymanız ve sosyal hizmet uzmanlarını psikologların yapması gereken şeyleri yapıyormuş gibi anlatmaları aşırı rahatsız etti. En son yapmak istediğim şey bu uygulamada mesleki tartışma başlatmaktı ama bu rahatsız ediciliği dillendirmek de istedim.
İntihar ve İntiharı Önleme
İntihar ve İntiharı ÖnlemeVeli Duyan · Yeni İnsan Yayınevi · 201221 okunma