Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İntihar ve İntiharı Önleme

Veli Duyan

İntihar ve İntiharı Önleme Gönderileri

İntihar ve İntiharı Önleme kitaplarını, İntihar ve İntiharı Önleme sözleri ve alıntılarını, İntihar ve İntiharı Önleme yazarlarını, İntihar ve İntiharı Önleme yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
146 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Mesleki ve kişisel ilgi alanım olan intihar ile ilgili bir çok kitap okudum, kapağı da dikkat çekici geldi. Güzel bir girişe sahipti, ama iki sosyal hizmet uzmanının yazdığını görünce bir acaba dedim (yanlış anlaşılmasın mesleğe lafım yok) yarısına kadar güzel ilerledi, intihara kuramsal bir bakış sunan bir makale derlemesi gibiydi...ama devamında tamamen sosyal hizmet uzmanı mesleğinin reklamı gibiydi, uygulama müdahale kısmında tamamen mesleki reklamın yapıldığını hissettim, yazarlarının ellerine sağlık, bir emek vermişler ama intihar gibi bir konuda multidisiplinerliğe dikkat çekip psikologlardan bahsetmemeleri biraz yazarlarının mesleki çatışma yaşadıklarını düşündürttü. Sosyal destek algısının sunulmasında elbette sosyal hizmet uzmanlarına da iş düşmektedir. Ama intihar gibi bir olguda sadece psikiyatrik ilaç veya sadece sosyal hizmet uzmanı arkadaşlara iş düşmez. Birçok meslek grubuna iş düşüyor, kitabın yazarları incelememi okur mu bilmiyorum ama psikologlar da terapi yapar :) psikoterapide bizim yapmamız gereken şeyleri hiçe saymanız ve sosyal hizmet uzmanlarını psikologların yapması gereken şeyleri yapıyormuş gibi anlatmaları aşırı rahatsız etti. En son yapmak istediğim şey bu uygulamada mesleki tartışma başlatmaktı ama bu rahatsız ediciliği dillendirmek de istedim.
İntihar ve İntiharı Önleme
İntihar ve İntiharı ÖnlemeVeli Duyan · Yeni İnsan Yayınevi · 201221 okunma
İntihara güdüleyen nedenlerin başında kendisine ve başkasına duyulan öfke, kendisini ve başkasını cezalandırma istemleri gelmektedir.
Reklam
Özellikle ölüm isteminin yaşama güdüsü ile birlikteliğini hiç unutmamak gerekir. Çünkü ölümle sonuçlanan intihar girişimlerinde bile yaşama güdüsü tümden kaybolmaz.
hiçbir zaman tek bir neden, tek bir olgu, tek bir süreç, tek bir etmen ve tek bir "güdü" intihar eyleminin nedeni olamaz.
Arzular, umutlar ve korkular iç dünyada yaşandığı için başkalarına doğrudan anlatılamaz.
intihar düşünceleri bir tehlikenin olduğu kadar bilinç dışı bir çatışmanın, ruhsal öğelerdeki dengesizliğin ciddi ruhsal bir sorunun da habercisidir.
Reklam
intihar düşünceler her şeyden önce yaklaşan bir tehlikenin habercisidir.
Ölümü tek kurtuluş olarak görme bu kategoriksel düşüncenin en tehlikelisidir.
" ölüme götüreceğini bilerek olayın kurbanı tarafından girişilen olumsuz eylemin doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak meydana getirdiği her ölüme intihar denir."
Reklam
bununla birlikte intihar davranışı; örneğin kimi zaman bir "yardım çığlığı" kimi zaman "sıkıntı ve/veya hüzünden kaçış" kimi zaman da "ölümle bir oyun" gibi değişik anlamlar taşıyabilme özelliğine sahiptir.
Çünkü bir insanın kendisini yok etmesi sadece kendisini değil, çevresindeki insanları ve giderek toplumu içten içe etkiler.
Bir toplumu ayakta tutan en önemli toplumsal kesim genç ve yetişkinlerden oluşur.
Sosyal Hizmet
İnsan hakları ve sosyal adalet ilkelerini temel alan ; sosyal değişimi destekleyen bir meslek
Sayfa 110Kitabı okudu
Kriz Tedavisinden dört aşama
1 ) Bunalıma yol açan sorun durumunu değerlendirme;2) kriz durumu hakkında başvuranı bilgilendirme 3) sorunun kısımlara ayrılarak çözümlenmesi ve 4) tedavi sürecinin uygulanması
Sayfa 100Kitabı okudu
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.