A Personal Account of the Mount Everest Disaster

Into Thin Air

Jon Krakauer
Tahmini Okuma Süresi:
10 sa. 26 dk.
Sayfa Sayısı:
368
Basım Tarihi:
1999
İlk Yayın Tarihi:
1 Mayıs 1997
Yayınevi:
Anchor Books
Orijinal Adı:
Into Thin Air: A Personal Account of the Mt. Everest Disaster
Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri
ISBN:
9780385494786
Dil:
İngilizce
Format:
Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

10/10
·328 syf.··
2025 387. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 21 Aralık 2025 11:11
Doğa affetmez; sadece bekler. Kitabı bitirdiğimde “zirveye çıkma arzusu” kalmaz. Yerine daha ağır bir soru geldi: “Ne zaman durmak gerekir?” Everest Günlüğü, cesareti değil; ölçüyü savunan nadir kitaplardandır. Everest Günlüğü, bir dağa tırmanma hikâyesi değildir; insanın sınır fikriyle kurduğu tehlikeli ilişkinin anlatısıdır. Jon Krakauer bu kitabı bir kahramanlık destanı olarak yazmaz. Tam tersine, dağcılığın romantik anlatılarını söküp atar ve okuru şu gerçekle baş başa bırakır: Doğa, kimsenin hayalini umursamaz. Everest burada bir hedef değil, yanılsamanın kendisidir. Zirve, başarıyı değil; kararların sonuçlarını görünür kılar. Krakauer’in anlatımı en çok şu noktada sarsıcıdır: Felaket, tek bir yanlışla gelmez. Küçük ihmaller, ertelenmiş kararlar, “biraz daha dayanırım” cümleleri üst üste biner ve geri dönüşsüz bir an yaratır.
1000Kitap
Everest GünlüğüJon Krakauer · Siren Yayınları · 202533 okunma
10/10
·328 syf.··
2026 35. kitabı
·
21 saatte okudu
·
Okunma: 04 Mayıs 2026 11:12
Everest’e tırmanış hikayesi ama bu tırmanış öyle düz ayak çıkılabilen bir tepeye değil dünyanın en yüksek noktasına hava sıcaklığının sıfırın altında 30-40 derecelere indiği bir zirveye yapılan ve tek başına değil uzman bir ekip ve bölge halkından mutlaka yardımcıların bulunmasının zorunlu olduğu bir tırmanıştır. İnsan bedenini ve psikolojisini inanılmaz zorlayan bir tırmanış hava soğuk, imkanlar kısıtlı ve yanlış bir adımın sonucu mutlak ölüm.Aynı yazarın Yabana Doğru kitabını da okuyabilirsiniz.
Everest GünlüğüJon Krakauer · Siren Yayınları · 202533 okunma
Puan vermedi·328 syf.··
2026 19. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 15 Mart 2026 13:59
Ağrı dağına tırmanmış ve hep dağlarda koşan biri olarak Evereste tırmanmayı mantıklı bulmuyordum bu kitap bu konuda ne kadar haklı olduğuma beni tekrardan ikna etti . 1996 yılında Evereste tırmanan dağcıların ve ekibin yaşadığı olumsuzlukları , kayıpları detaylı bir şekilde anlatıyor . Kitabın başında Evereste ilk tırmanış tarihi ve tırmanışçılar hakkında da bilgiler veriyor . okurken çok fazla isim olması ve bazen isimlerin ilk kısmı bazen son kısmı kullanılıyor olması anlaşılmasını zorlaştırıyor . başta bir isim listesi var oraya bakıp kimin kim olduğunu ve olayalarda hangi konumda olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz ... Macera ve tutku uğruna yaşamı hiçe saymak pek iyi bir fikir değil . bazen başarmak suçluluk hissi verebilir bu da onun yaşanmış örneği
Everest GünlüğüJon Krakauer · Siren Yayınları · 202533 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Jon KrakauerYazar · 2 kitap
Jon Krakauer, 1954'te Brookine Massachusetts'te dünyaya geldi. Adını Outside dergisindeki yazılarıyla duyurdu. AralarındaNational Geographic, The Rolling Stone ve The Smithsonian'ın da bulunduğu önemli dergilerde makaleleri yayımlandı. Into the Wild adlı kitabı 1996'da basıldı. Outside dergisi adına katıldığı Everest tırmanışı anılarını 1997'de Everest Günlüğü adıyla kitaplaştırdı. Everest Günlüğü, New York Times en çok satanlar listesinde bir numaraya yerleşti ve Krakauer'in 1998 Pulitzer Ödülü finalisti olmasını sağladı. Krakauer, 1999'da American Academy of Arts and Letters Ödülü'nü aldı. Jon Krakauer yazı yazıyor, her fırsatta yeni keşif ve gezilere katılıyor, Modern Library'de keşifler serisi editörlüğü yapıyor.