Yeni Bir Sherlock Holmes Macerası

Orijinal Adı:
The House of Silk
Sıralamalar

2026 9. kitabı
Çok iyiydi.Keşke İthaki tekrar bassa seriyi.Sanki gerçekten de Sherlock Holmes serisinin devamı gibi.Günümüzde yaşanan birtakım benzer olaylar olması da şaşırttı beni.En çok etkilendiğim karakter Ross oldu. Sherlock Holmes'un dediği gibi: "Zavallı Ross"
2022 15. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2022 17:25
Conan Doyle Vakfı tarafından ilk kez onaylanan Sherlock Holmes romanı. Okumayı iple çekiyordum, bir çırpıda da bitirdim. Hikayeyi, orijinal külliyatta olduğu gibi Dr Watson'ın kaleminden okuyoruz. Yazarın ismini bilmeden okusaydım, bu kitabın Conan Doyle tarafından yazılmadığını sanırım anlamazdım. Horowitz harika bir iş çıkarmış. İyi bir kurmaca yazarının aynı zamanda matematikte de iyi olması gerektiğini, çünkü kurgu inşa etmenin; denklem/problem çözebilmeyi, dört işleme hakim olmayı gerektirdiğini duymuştum bir yerde. Bence Anthony Horowitz harika bir matematikçi. Yazdığı kitap da çok bilinmeyenli denklem gibi. Olay örgüsünde o kadar dallanıp budaklanmış, birbiriyle alakasız görünen detay vardı ki itiraf ediyorum bir noktada kitabın hayal kırıklığı olacağını düşündüm ama yazar, birbiriyle alakasız görünen olayları finalde o kadar güzel bağlayıp sonuca ulaştırdı ki bu belki de okuduğum en heyecan verici Sherlock Holmes macerasıydı. Dahi dedektifimizi ve onun kadim dostu Watson'ı özleyen herkese öneririm.
Son 110 sayfasını soluksuz okumuştum
2022 11. kitabı
Yazarı Arthur Conan Doyle olmamasına rağmen kitap çok çok güzel olunca bu kitabın bir Sherlock Holmes romanı olmasına karar vermişler. Bu kitabın başlarında biraz sıkılsam da son 110 sayfasını soluksuz okumuştum. Kitabın en çok hoşuma giden özelliği ise finalinde tüm soruları eksiksiz cevaplamasıydı. Bu kitap çok güzeldi. Tavsiye ederim.
2015 142. kitabı
Conan Doyle Vakfı 125 yılda ilk kez bu romanı onaylamış. Farklı yazar olduğu için ön yargılı yaklaşılabilir ancak, klasik Holmes - Watson ilişkisini ve betimlemerini Conan Doyle gibi olamasa da tatmin edici seviyede aktarıyor. Polisiye sevenler mutlaka okumalı, Vakıf doğru karar vermiş.
2015 63. kitabı
Kitaptan Arthur Conan Doyle tadını beklemek tabii ki yanlış olur. Bununla beraber gayet iyi bir örgüye sahip İpek Evi okuyucuya zevk veriyor. Ancak kitabın Doyle tarzı olan kısa hikayelerden oluşan bir kitap değil de tam anlamıyla bir roman olduğunu da belirtmekte fayda var.
Puan vermedi·296 syf.·
2025 37. kitabı
Bloğumdan alıntılama yapıyorum. Arthur Conan Doyle Vakfının ilk kez onayladığı ilk kez onayladığı bir kitap. Açıkcası iyi ki onaylamışlar. Gayet başarılı bir kitap. 1890 yılında bir adam tarafından tehdit edilen Edmund Carstairs, Sherlock Holmestan yardım istemeye 221B Baker Caddesindeki eve gider ve olayı anlattıkça gizemli İpek Evi ile ilgili şeyler ortaya çıkar. Akıcı ve sürükleyici bir kitap. Keyifli okumalar.

Anthony HorowitzYazar · 18 kitap
Anthony Horowitz, 1955 yılında İngiltere'de doğdu. Küçük yaşta kitaplara merak sardı ve yazar olmaya karar verdi. Pek çok çocuk ve gençlik romanının yanında televizyon dizileri için de senaryolar kaleme aldı. İlk romanı 1979'da yayımlandı. Alex Rider serisiyle dikkatleri çekti ve yeni bir serinin (Beş'in Gücü) başlangıcı olan Kuzgun Geçidi romanıyla ödüller aldı. Alex Rider serisinin ilk romanı 2006'da sinemaya uyarlandı. Arthur Conan Doyle Vakfı 2011 yılı başlarında yeni bir Sherlock Holmes romanının yayımlanmasına karar verdi ve yazar olarak Horowitz'i seçti