Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çanta Boy

İşaratü'l - İ'caz

Bediüzzaman Said Nursî

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ey arkadaş! Bütün lezzetler imanda olduğu gibi, bütün elemler de dalalettedir.
Sayfa 26 - Sözler YayıneviKitabı okudu
Kur'an, bütün âlemlerin Rabbi itibariyle Allah'ın kelâmıdır. •Hem bütün mevcudatın İlâhı ûnvaniyle Allah'ın fermanıdır. •Hem bütün semavât ve arzın Halıkı namına bir hitaptır. •Hem Rububiyet-i mutlaka cihetinde bir mükâlemedir. •Hem saltanat-ı âmme-i Sübhaniye hesabına bir hutbe-i ezeliyedir. •Hem rahmet-i vâsia-i muhita nokta-i nazarında bir defter-i iltifâtat-ı Rahmaniyedir.
Sayfa 12 - Sözler YayıneviKitabı okudu
Reklam
Çünkü veren Allah'tır, kul ise bir vasıtadır.
Sayfa 41 - Sözler YayıneviKitabı okudu
O şahıs, hücum eden belaları, musibetleri gördüğü zaman, Cenab-ı Hakka istinad eder(dayandırır) müsterih olur.(içi rahat eder)
Sayfa 27 - Sözler YayıneviKitabı okudu
"Bismillah" bu kelam, güneş gibidir. Yani, güneş başkalarını gösterdiği gibi, kendini de gösterir, başka bir güneşe ihtiyaç bırakmaz.
Sayfa 15 - Sözler YayıneviKitabı okudu
Evet, beni-âdem, büyük bir kervan ve azîm bir kafile gibi mâzinin derelerinden gelip, vücud ve hayat sahrasında misafir olup, istikbalin yüksek dağlarına ve müzeyyen bağlarına müteveccihen(doğru) kafile kafile müteselsilen(zincirleme) yürümekte...
Sayfa 13 - Sözler YayıneviKitabı okudu
Reklam
... Pek çok ayetler tekerrür/ tekrar etmektedir. Halbuki bu tekrarlar, belağata münafidir, usanç veriyor? Cevap: Ey arkadaş! Her parlayan şey, yakıcı ateş değildir. Evet, tekrar ve tekerrür bazen usanç veriyor, fakat umumi değildir. Her yere, her kelama ve her kitaba şamil değildir, Usanç verici addedilen pek çok zahiri tekrarlar, belagatça istihsan ve takdir edilmektedir. Evet, insanın yediği yemekler, biri gıda, diğeri tefekküh (meyve) olmak üzere iki kısımdır. Birinci kısım, tekerrür ettikçe memnuniyet verir, kuvvet verir, kat kat teşekkürlere sebep olur. İkinci kısmın tekerrüründe usanç, teceddüdünde lezzet vardır. Kezalik, kelâmlar da iki kısımdır. Bir kısmı ruhlara kut, fikirlere kuvvet verici hakikatlerdir ki, tekerrür ettikçe güneşin ziyası gibi, ruhlara, fikirlere hayat verir. Meyve kabilinden iştihayı açan kısımda tekerrür makbul değildir, istihsan edilmez. Buna binaen Kur'an, hey'et-i mecmuasiyle kalblere kut ve kuvvet olup, tekrarı usanç değil, halâvet ve lezzet verdiği gibi, Kur'anın âyetlerinde de öyle bir kısım vardır ki, o kuvvetin ruhu hükmünde olup tekerrür ettikçe daha ziyade parlar, hak ve hakikat nurlarını saçar.
Sayfa 28 - Sözler YayıneviKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.