Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Işık Batıdan Da Gelir

Ümit Meriç

Işık Batıdan Da Gelir Sözleri ve Alıntıları

Işık Batıdan Da Gelir sözleri ve alıntılarını, Işık Batıdan Da Gelir kitap alıntılarını, Işık Batıdan Da Gelir en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dilbilgisi kurallarına aykırı olarak Latince bir kelime (socius) ile, Grekçe bir kelimenin (logos) izdivacından doğan sosyoloji kelimesi, 1648'de Pascal'ın, daha sonraları Saint-Simon'un kullandığı ''sosyal fizik'' kelimesinin yerine kullanılmak üzere teklif edilmiştir. Sosyal olaylar da, yer ve gök fiziğinde olduğu gibi doğal kanunlara bağlıdır. Comte çağdaşı olan Quelet, mucidi olduğu istatistik metodu için ''sosyal fizik'' kelimesini kullanınca öfkelenir ve 1839'da Pozitif Felsefe Dersleri'nin dördüncü cildinde ''sosyoloji'' kelimesini ortaya atar.
Sayfa 15 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Dıştan kumandalı insan tipi başkasına benzemek zorundadır. Böyle bir insanın eğitiminde ebeveyninin rolü büyük değildir, onlar sadece çocuklarının başarısını istemektedirler ama, artık başarının kuralları yoktur. Başarı, başkalarının beğenisidir. Kalabalık içinde yalnız olan adam etkilere çok açıktır. Büyük iletişim araçları da onun konformizmini yönlendirmekte son derece etkindir. Tüketim toplumunun istediği, zevklerinde ve tepkilerinde birbirine oldukça benzeyen bir yığın yaratmaktır. Çünkü böyle bir yığını etkilemek, tek tek bireyleri etkilemekten çok daha kolaydır. Dıştan kumandalı insan kitle toplumunun yöneldiği idealdir. Bu toplumda başarı, insanın ne olduğuna veya nelere sahip olduğuna bağlı olmaktan çok toplumsal ilişkilerine bağlıdır.
Sayfa 262 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Tarihi bilmeyenler, kendilerini bugünün cahili olmaya mahkum etmektedirler.
Sayfa 178 - TimaşKitabı okudu
Belki tarih, dünün sosyolojisi; sosyoloji, bugünün tarihi.
Sayfa 178 - TimaşKitabı okudu
Suç, çok büyük bir ölçüde toplumlara bağlı olan, yani göreceli bir kavramdır. Bu yüzdendir ki, kanun koyucular da, pozitif bir suç tanımı aramaktan vazgeçmişlerdir.
Sayfa 153 - TimaşKitabı okudu