İskendername

Firdevsi
"Akıl tabibin defterinde aşk bölümü yok ki Ey gönül derde alış artık ilaç adı sorma! İskender ve Dârâ hikâyesini okumamışız Bize sevgi ve vefa hikâyesi dışında hiçbir şey sorma!"
Sayfa 87·Kitabı okudu
Bir tek olanı ara ve bul Camî, ikiliğin peşine düşme; Vahdet meydanında ikilikten söz etme!
Sayfa 144·Kitabı okudu
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
İyi söz bırakabiliyor musun? Söz yok olup gitmez. Eski sarayların yağmurdan, kardan ve borandan dolayı yıkılıp yok olup gitmesi gibi yıkılmaz ve asla kaybolmaz! Bu İskender settini, aşılması zor olmasına rağmen aşıp geçiverdim, alnı ak ve başarılı bir şekilde bu hikâyeyi sona erdirdim. Her zaman iyilikler ve kutluluklar egemen olsun!...
Sayfa 315·Kitabı okudu
Dara’nın Sözü
Büyüklük de ululuk da sonunda geçip gider bir gün!Avdır insanoğlu,ölüm ise bir avcı,gelir avlar onu bir gün!
Sayfa 207·Kitabı okudu
Tarih
Sâib-i Tebrizî: Kısmetsiz eli boşlara ergin kılavuz ne yapsın ki Hızır, hayat suyundan susuz getiriyor İskender'i!
Sayfa 82·Kitabı okudu
“Eğer sizler el ele,sırt sırta verir de birliktelik sağlarsanız kaybettiğiniz toprakları yeniden ele geçirebilirsiniz.Ancak eğer sizler bu savaşta zayıf düşer ve kendine güveniniz olmaz,sadece kendi canınızı kurtarma bencilliğini gösterirseniz,o zaman artık bundan sonra dünyadan ümidinizi kesin;çünkü şimdi Rumlar Dahhak,biz ise Cemşidiz.”Dara bunları söylerken ağlıyordu,yüreği üzüntülere boğulmuştu;yanakları sapsarı kesilmişti,dudakları mosmordu.
Sayfa 198·Kitabı okudu
Tarih