Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Islahat Gönderileri

Islahat kitaplarını, Islahat sözleri ve alıntılarını, Islahat yazarlarını, Islahat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kitap
Çok severek okuduğum bir kitaptı. Çabuk bitirmem için yeterince iyi bir sebep. :)
Reklam
Kendini anlatmadan önce kimseyi anlamak istemeyen insanlar topluluğu
·
Puan vermedi
Çok çabuk bitti diye üzüldüğüm nadir kitaplardan.Etkisi büyük, sizlere farkındalık oluşturacağına inandığım bu öykü tadındaki eseri tüm okurseverlere öneriyorum.Çocuk gelişimci olduğumdan dolayı konusu bana hitap ettiğinden keyifle okudum. Hediye kitabı için yazarımız Selahattin Tomar Selahattin Tomar a teşekkür ederim. Hiçbir çocuk “kötü”olarak dünyaya gelmez.Eğer yıkıcı davranıyorsa mutlaka altında yatan sebepler ve giderilmemiş ihtiyacı vardır. Kitap ne anlatıyor? (Spoiler içerir.) İşitme engelli kızı olan (Çiçek) bir baba ( Oktay) kızını anlayamadığından dolayı şiddet uyguluyor. Babayı cezalandırma yöntemi olarak “Sessiz Adaya” gönderiyorlar. Adada da herkes işaret diliyle konuşuyor. Tabii Oktay bu adada hayatını idame ettirme konusunda bayağı bir zorlanıyor. Fakat davranışlarında değişme oluyor iyiye evriliyor. “Empati”yi dibine kadar hissettirmenin en güzel yolu bu bence de.. Çünkü bizler bir şeyi anlamamız için maalesef o şeyi yaşamamız gerekiyor.Yoksa kolay kolay anlamıyoruz. Sizce; Cezalandırma toplum için ahlaki eğitimin bir parçası mıdır? Cezalar, toplumun kollektif bir savunma mekanizması mıdır? Cezalandırma toplum üyelerinin aralarındaki ilişkileri düzenleyen basit bir mekanizma mıdır? Yazar suçluları cezalandırmak yerine rehabilite etmenin iyi olacağını savunuyor. Faydacı görüşün iyileştirici ve rehabilite edici etkisi cezalandırmayı büyük oranda savunabileceği söylenebilir ama ne kadar başarılı olunabilir orası tartışılır.
Islahat
IslahatSelahattin Tomar · Selahattin Tomar · 2022575 okunma
" Kafa ne kadar boş ise , boş odaya düşen taş misali , ufak bir olayın bile gürültüsü çok gelir.. "
Reklam
“Hiçbir çocuk kötü olarak dünyaya gelmez…”
“İşaret dili ile bağırmaktır insan…”
Hiçbir çocuk kötü olarak dünyaya gelmez..
Hangi "ANNE" evladından ayrılabilir ki
"Hayır! Ailemi, kız kardeşimi, herkesi kaybettim. Onu da kaybedemem. Üstelik ben onun rahatça yaşaması için her şeyi yapıyorum. Yeterim ben kızıma." .... "Ayrıca o benden ayrı yapamaz ki, daha küçücük... Ben de onsuz yapamam..."
Sayfa 24 - Ritim Sanat Yayınları
Reklam
Keşke bu hatayı anlayabilseler...
"Biliyormusun ...., insanlar hata yapabilir ve önemli olan bu hatalardan ders çıkarıp daha iyi bir yol seçmektir. Kendine ve çevrene daha fazla değer vermek sana ve insan ilişkilerine iyi gelebilir."
Sayfa 14 - Ritim Sanat Yayınları
Ön Söz
Herkes aynı şartlarda gelmiyor dünyaya... Kimi zengin, kimi fakir. Kimi bir savaşın ortasında gelir dünyaya, daha gözlerini açar açmaz kaybetmiştir. Belki babasını, belki arkadaşını, belki de çocukluk aşkını...
Sayfa 5 - Ritim Sanat Yayınları
74 syf.
·
Puan vermedi
Çok çabuk bitti diye üzüldüğüm nadir kitaplardan.Etkisi büyük, sizlere farkındalık oluşturacağına inandığım bu öykü tadındaki eseri tüm okurseverlere öneriyorum.Çocuk gelişimci olduğumdan dolayı konusu bana hitap ettiğinden keyifle okudum. Hediye kitabı için yazarımız
Selahattin Tomar
Selahattin Tomar
a teşekkür ederim. Hiçbir çocuk “kötü”olarak dünyaya gelmez.Eğer yıkıcı davranıyorsa mutlaka altında yatan sebepler ve giderilmemiş ihtiyacı vardır. Kitap ne anlatıyor? (Spoiler içerir.) İşitme engelli kızı olan (Çiçek) bir baba ( Oktay) kızını anlayamadığından dolayı şiddet uyguluyor. Babayı cezalandırma yöntemi olarak “Sessiz Adaya” gönderiyorlar. Adada da herkes işaret diliyle konuşuyor. Tabii Oktay bu adada hayatını idame ettirme konusunda bayağı bir zorlanıyor. Fakat davranışlarında değişme oluyor iyiye evriliyor. “Empati”yi dibine kadar hissettirmenin en güzel yolu bu bence de.. Çünkü bizler bir şeyi anlamamız için maalesef o şeyi yaşamamız gerekiyor.Yoksa kolay kolay anlamıyoruz. Sizce; Cezalandırma toplum için ahlaki eğitimin bir parçası mıdır? Cezalar, toplumun kollektif bir savunma mekanizması mıdır? Cezalandırma toplum üyelerinin aralarındaki ilişkileri düzenleyen basit bir mekanizma mıdır? Yazar suçluları cezalandırmak yerine rehabilite etmenin iyi olacağını savunuyor. Faydacı görüşün iyileştirici ve rehabilite edici etkisi cezalandırmayı büyük oranda savunabileceği söylenebilir ama ne kadar başarılı olunabilir orası tartışılır. Şimdiden keyifli okumalar.
Islahat
IslahatSelahattin Tomar · Selahattin Tomar · 2022575 okunma
Bu kadar net anlatılamazdı.
Defterinize resmettiğiniz hayallerinizden hayatın sadece bir yaprak koparması, sizi altüst etmeye yeter de artar bile.
Sayfa 35 - Ritim sanat yayıncılık
1.420 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.