Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam ve İnsanlığın Geleceği

Roger Garaudy

İslam ve İnsanlığın Geleceği Gönderileri

İslam ve İnsanlığın Geleceği kitaplarını, İslam ve İnsanlığın Geleceği sözleri ve alıntılarını, İslam ve İnsanlığın Geleceği yazarlarını, İslam ve İnsanlığın Geleceği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam’a karşı nefret ve küçümseme uyandırmak için en çok istismar edilen iki konu var: * Bunlardan biri, İslam’ı kadercilik ve bağnazlıkla bir tutan hürriyet (yani tabiatla ve Allah’la ilişkiler) meselesi, * Diğeri de kadın ve kadının toplumdaki rolü düşüncesidir.
Sayfa 190Kitabı okudu
İnsan, daima daha yüksek gayeler seçmek için aklını kullanmazsa suçlu olur. Ayrıca, bu aklın sınırlarını kavramaz ve nihai gayeleri bulmak için vahye açılması gerektiğini anlamaz, bınların bilincine varmazsa yine suçlu olur.
Sayfa 205Kitabı okudu
Reklam
Kötürüm bir akıl, pozitivist akıl, bilgelik ve vahiyden kopuk bir akıl demektir.
Sayfa 205Kitabı okudu
Vahiy elbette akla karşı değildir, fakat aklın üstünde yer alır.
Sayfa 204Kitabı okudu
“Allahu Ekber / Allah Büyüktür” diye ilan etmek her tür iktidarı, her tür zenginliği ve her türlü bilgiyi izafileştirmek demektir.
Sayfa 195Kitabı okudu
Aşktan koparılan, biyolojik hazza indirgenen, tam anlamıyla insani ve ilahi boyutundan yoksun bırakılan cinsellik, “başkası” ile en derin ilişkinin “şiirsel” dili olmaktan çıkar. Artık başkasını sevmek, ona aşık olmak niteliğini kaybeder. Yalnızca kendini sevme ve kendi yapayalnızlığı içine gömülme haline dönüşür.
Sayfa 186Kitabı okudu
Reklam
Bizim Batı dünyamız sadece Allahsız değildir. Aynı zamanda çok tanrılı, yani putçudur.
Sayfa 185Kitabı okudu
Günümüzdeki Batı kültürüne, bilimlerde pozitivizm ve insani ilişkilerde de bireycilik hakimdir. O yüzden artık Batı kültürü hayata ve tarihe bir anlam ve bir amaç veremez.
Sayfa 184Kitabı okudu
İslam’ı sadece gelenekleriyle değil, prensipleri ve ruhuyla da yaşamak gerekiyor.
Sayfa 182Kitabı okudu
Kur’an’da 6.236 ayet vardır. Bunlardan sadece 228’i hukuki hükümler taşır. Bunların ise 70’i aile, 70’i medeni kanun, 13’ü yargılama ve yargılama usulü, 10’u anayasa hukuku, 10’u iktisadi ve mali düzen, 25’i milletlerarası ilişkiler ve 30’u ceza kanunu ile ilgilidir. Toplam olarak Kur’an’ın yüzde 3’ü hukuka ve yüzde 0.05’i de cezaya ayrılmıştır. Buna karşılık Kur’an’ın hemen hemen tamamı iman ve ahlakı, “doğru yol”u, yani Allah’ın iradesini yerine getirmek için takip edilecek hedefleri konu edinir.
885 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.