Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam ve İnsanlığın Geleceği

Roger Garaudy

İslam ve İnsanlığın Geleceği Gönderileri

İslam ve İnsanlığın Geleceği kitaplarını, İslam ve İnsanlığın Geleceği sözleri ve alıntılarını, İslam ve İnsanlığın Geleceği yazarlarını, İslam ve İnsanlığın Geleceği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
224 syf.
10/10 puan verdi
Çizilen ‘Doğru Yol’
Çizilen ‘Doğru Yol’ ⁂ ⁂ ⁂ İnsanlığın tarihsel yaşantısı içinde deneyim ve tecrübesi karşısında İslâm’ın varlığı ve dokunuşu özel bir yere sahiptir. İslâm’ın tarihe müdahalesi açısından Allah'ın varlığının ve eyleminin ‘işaretleri’ kapsamı geniş ve etkisi güçlü olmuştur. O ilâhî düzen yani sosyal adalet olan ‘şeriat’,
İslam ve İnsanlığın Geleceği
İslam ve İnsanlığın GeleceğiRoger Garaudy · Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları · 2017295 okunma
Hakiki “şeriat”, baskı değil, aksine ve her şeyden önce, sosyal adalet demektir.
Sayfa 220Kitabı okudu
Reklam
Bir kadın ister yüzüyle, ister boyuyla, ister göğsüyle, isterse bacaklarıyla olsun, fiziki çekiciliğini, bir erkeği ödevlerini yapmaktan alıkoyacak şekilde ayartmak İçin kullanmamalıdır!
Sayfa 216Kitabı okudu
Peçe bile Ortadoğu’nun İslam öncesi bir geleneğidir. Mesela, Bizans Ortodoks kiliselerindeki dini resimler Hz. Meryem’in, Hicret’ten yedi yüzyıl önce, bugün dahi aynı bölge kadınlarının taşıdıkları peçeyi taktıklarını göstermektedir.
Sayfa 216Kitabı okudu
Hz. Peygamber ve ilk dört halifesinin dönemindeki İslam’da, bir iş ve görev bölümü yapılmasına ve buna riayet edilmesine rağmen, kadınlar hiçbir sosyal faaliyetten dışlanmamışlardı. Hatta savaşta onlar sadece hemşireler değil, aynı zamanda asker idiler. Ticari işleri yönetiyorlardı. Halife Hz. Ömer, Medine pazarı için genel denetimci olarak bir kadını atamıştı. Hz. Peygamber’in zevcesi Hz. Aişe fıkıh (İslam hukuku) dersleri veriyordu. Halife Hz. Ömer, yaptığı dini konuşma sırasında bir kadın tarafından sözünün kesilmesinden dolayı incinmiyor, aksine haklı tenkidinden ötürü kendisine teşekkür ediyor ve şöyle diyordu: “Ömer haksız, bu kadın haklı!”
Sayfa 215Kitabı okudu
Batı’da sadece bir kadınla ilişki kurmuş erkek oranı nedir?
Sayfa 213Kitabı okudu
Reklam
İnsanlar arasında, takvadan, yani Allah’a tam itaatten başka üstünlük mü vardır?
Sayfa 211Kitabı okudu
Erkek hakimiyetine dayalı altı bin yıllık ataerkil toplum yapısından bu yana, insanlık kadın boyutu yönünden kötürümdür.
Sayfa 207Kitabı okudu
Kadının gayesi bir erkek olmak olamaz! Bilhassa da egemen olan pozitivizm ve bireycilik yüzünden en gerçekçi boyutlarından koparılıp alınmış adam olmak… Zorunlu eşitliğin ötesinde, birbirini tamamlayıcılık esas alınmalıdır: Bu anlamda erkek kadına “eşit” değildir.
Sayfa 207Kitabı okudu
İslam’a karşı nefret ve küçümseme uyandırmak için en çok istismar edilen iki konu var: * Bunlardan biri, İslam’ı kadercilik ve bağnazlıkla bir tutan hürriyet (yani tabiatla ve Allah’la ilişkiler) meselesi, * Diğeri de kadın ve kadının toplumdaki rolü düşüncesidir.
Sayfa 190Kitabı okudu
Reklam
İnsan, daima daha yüksek gayeler seçmek için aklını kullanmazsa suçlu olur. Ayrıca, bu aklın sınırlarını kavramaz ve nihai gayeleri bulmak için vahye açılması gerektiğini anlamaz, bınların bilincine varmazsa yine suçlu olur.
Sayfa 205Kitabı okudu
Kötürüm bir akıl, pozitivist akıl, bilgelik ve vahiyden kopuk bir akıl demektir.
Sayfa 205Kitabı okudu
Vahiy elbette akla karşı değildir, fakat aklın üstünde yer alır.
Sayfa 204Kitabı okudu
“Allahu Ekber / Allah Büyüktür” diye ilan etmek her tür iktidarı, her tür zenginliği ve her türlü bilgiyi izafileştirmek demektir.
Sayfa 195Kitabı okudu
880 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.