İşlenmemiş Suç

Ekim 2013
Merdiven Kitapları
Sıralamalar

2020 39. kitabı
İşlenmemiş suç. ilginç bir isme sahip bir şiir kitabı. Şule yayınlarının kapak tasarımını çok severim bu da o şaheserlerden biri. Daha iyisini de gördüm. Kitaba gelirsek 60 sayfalık çeşitli konular içeren bu şiirler içinde çok etkilendiğim benzetmeler, değinilen mevzular vardı. İlgilisi için tavsiye ederim.
İşlenmemiş SuçAyşe Sevim · Merdiven Kitapları · 201387 okunma
2023 17. kitabı
İşlenmemiş Suç belki de okuduğum ilk şiir kitaplarından biri olacak. Birkaç şiir kitabı elime almıştım ama baştan sona okuduğumu hatırlamıyorum. Bu kitabı her mısrasını yavaş yavaş okuyarak bitirdim. Her mısra kendi başına o kadar çok fazla anlam ifade ediyor ki onu sindirmek için yavaş okumak gerçekten önemli. Her sözcüğün bulunduğu mısrada bambaşka anlamlara gelmesinin yanında okuyan kişinin hayal gücüne bağlı olarak çok farklı kombinasyonlarla çok farklı anlamların da oluşmasını sağlıyor. Bu da kitabın ince olmasına rağmen kalın bir romanın etkilediği kadar okuyucuyu etkileyebiliyor. … rüyalarını ingiliz anahtarıyla söküp inceleyen bakkal da mavi kablo kesilecekti diyor sabah sabah şivesinden dalga sesi geliyor dört işlemi duymadan bitirmiş ilkokulu balıklar yüzüyor duvara astığı diplomasında … Ben düzeni seven adamım. Haliyle, anladığım kadarıyla serbest ölçüyle yazılan şiirler bana hitap etmiyor. Her ne kadar mısraların arasında kaybolsam da birbirine uymayan ölçüler gözüme takılmıyor değil. En azından birkaç mısrada rediflere ve kafiyelere yer verilmesi içime su serpiyor. Bunun yanında ne güzel okuyup giderken o havaya girmişken karşıma çıkan bazı yabancı kelimelere oldukça takıldım. Tabi yerine göre kullanmamak olmuyor ama bu tür kelimelerin okuyuştaki akışkanlığa ket vurduğunu düşünüyorum. Ben kitapta geçen çoğu yabancı kelimeyi tanıdığım için pek zorlanmadım ama ilk defa görenler için şiiri okurken havayı bozabilir. Havasından bahsetmişken, kitapta yer alan çoğu şiiri okurken bambaşka alemlere yolculuğa çıkıp bulunduğum ortamdan tamamen soyutlandığımı söyleyebilirim. Zihnimdeki şemalara aykırı betimlemelerin üstesinden gelmeye çalışırken bir yandan da şiirin bana anlatmak istediği şeyleri anlamaya çalışmak oldukça yorucu ama bir o kadar da
İşlenmemiş SuçAyşe Sevim · Merdiven Kitapları · 201387 okunma

Ayşe SevimYazar · 25 kitap
Şair ve yazar. 20 Nisan 1979, İzmit doğumlu. Asıl adı Ayşe Günay’dır. İzmit Kazım Karabekir İlkokulunu bitirdi (1989). Orta ve lise öğrenimini İzmit İmam Hatip okulunda tamamladı (1995). İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden (2001) mezunu. 2001-02 yılları arasında gazetecilik yaptı. Daha sonra çeşitli yayın organlarında editör olarak çalıştı. Tarih ve edebiyat konularında dersler ile İSMEK’te yazı dersleri verdi. Kitaphaber (2005) dergisinin editörlüğünü üstlendi. Çalışmalarını ve yaşamını İstanbul’da sürdürdü. İlk şiiri, 1997 yılında Merdiven Sanat dergisinde çıkmıştı. Şiirleri daha sonra Merdiven Sanat, Kitap Haber, Dergâh, Hece, Merdiven Şiir dergilerinde yayımlandı. 2004 yılında çıkan ilk kitabı Güneşe Yolculuk, Türkiye Yazarlar Birliğince Yılın Çocuk Kitabı seçildi.