Kitabı çok beğendim . Uzun zamandır hiç şiir kitabı okumamıştım ve bu değerli kitap sayesinde güzel bir deneyim yaşadım. Yazarımızın kalemine sağlık .
Şiirler yazarın iç dünyasının bir yansıması ; bazen kırık bir aynanın karşısında sessizce ağlayan bir yüz , bazen de geleceğe uzanan bir yolcunun umut dolu türküsü
"" İSOT"" kalbinize dokunarak ve sizi kelimelerin büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor
Çok güzel bir şiir kitabı insanın tekrar tekrar okuma isteği geliyor
Yazarımız kendi duygularini gözlemlerini düşüncelerini pismanliklardan umuda gecisini hayallerini kisacasi ic dünyasini dökmüş dizelere.
Kalbinizi ısıtacak yüreginizde yer edinecek
Güzel bir şiir kitabi okumak isterseniz tavsiyemdir
BİR BEN VAR
Bir ben var benden içeri
Bilemezsiniz ben neler yasadim
Duyduklarım sağır etti beni
Gördüklerim kör etti beni
Yaşadıklarım öldürdü beni
Bir ben var,var ama
Ne görür ne de duyarım
Cesetten farkım yok sanarım
Ne olur üzülmeyin ağlamayın
Öldükten sonra organlarımı bağışlayın.
Çok şey yaşadım,yaşattim kafamda
Tahammülüm kalmadı artık tutmaya
Zihinve hafıza başladı karışmaya
Başlamak lazım dedim yazmaya.
#isot
#muratali
#kitap41
Yazar şiirlerinde aşkı, hüznü, yanlızlığı, pişmanlığı ele almış. Her satırında farklı bir yolculuğa çıkacağınız bu kitabı tüm şiir severlere tavsiye ederim. Sizler için en sevdiklerimi bırakıyorum.
DİCLE GÖZLÜM
Yıllar geçmiş olsa da ismin hala bende saklı
Seni yaşıyorum sessizce ben haksız sen haklı
Uzaklara gittin şimdi ben aynı sen farklı
Beni dert etme bu mecnun bilir sabrı
Bir gün dönmek istersen bekler seni bu kapı
YOLCU
Derin düşünceler içinde yanıma oturdu
Radyoda çalan şarkılara eşlik ediyordu
Ne pop ne de rock umursamıyordu
Sadece melankolik şarkılar mırıldanıyordu
Başını cama yaslayıp uzaklara daldı
Derin bir iç çekti, gözlerini kapattı
İneceği durağa gelene kadar açmadı
Gözlerinden bir damla yaş aktı
Keyifli okumalar.
Yazarımız;
Çok şey yaşadım, yaşattım kafamda
Tahammülüm kalmadı artık tutmaya
Zihin ve hafıza başladı karışmaya
Başlamak lazım dedim yazmaya
diyerek şiir yazmaya nasıl karar aldığını anlatıyor bize. Dili olarak fazla edebi bir dili yok kitabın. Biraz daha imge isterdim şiirlerde. En sevdiğim şiiri aşağıya sizlerin de okuması için bırakıyorum.
"Para bitince dostlar aramaz oldu
Yarim dediğim yüzüme bakmaz oldu
Gerçekler çarptı yüzüme tokat oldu
Yapmaz dediklerim her şeyi yapar oldu
Yalnız biçareyim şu dünyada
Kimin kapısını çalsam açılmaz da
Buralar sana göre değil anlasana
Durmam ben de giderim kendi yoluma."
Şiir sevenlere keyifli okumalar ^_^
İSOT @sairyazarmuratali
#alıntı
Kırık ayna
Benden kaçıyorlar ama neden
Ne yaptım ki onlara bilemiyorum
Yanlarında istemiyorlar nasıl gideyim
Benimle konuşmuyorlar nasıl sorayım
"Gözler kalbin aynasıdır" derler
Ayna kırılmış göz gözü görmüyor
Kime ne sorayım...
Yazar aşkı, hüznü, pişmanlıklarını hayatın içinden süzülen duygularını dökmüş mısralarında. Okurken kendinizden bir parça bulacağınız bir kitap. Ben severek okudum şiir severlere tavsiye ediyorum
İsot, kalbinize dokunacak ve sizi kelimelerin büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkaracak
Şiir sever misiniz? Şiir okumayı çok severim. Paylaşımlarımda var zaten. Murat Ali’nin kaleme aldığı şiirler İsot adlı kitabında toparlanmış. Şairimizin yüreğine sağlık hayatın içinden süzülen duyguları, gözlemlerini ve içsel çatışmalarını ve aşkı edebi bir dille aktarmış. Şiirler kısadır ama çok şey anlatırlar. Çok da uzatmayım beğendiğim bir şiiri de buraya aktarayım.
Ayrılığın Böylesi
Sevdiğimiz ne kaldı ki elimizde
Birer birer hayatımızdan alıyorlar
Ayrılığın böylesi zor oluyor
Üzgünüm elden bir şey gelmiyor
#i̇sot
Şiir kitaplarını baştan sona okuyanlardan değilim ben. Başucumda bekletip ruhuma şifa aradığım zamanlarda sayfalarını rast gele karıştırıp içerinde karşıma çıkan ilk şiiri okur , kendime
"
çok şey yaşadım, yaşattım kafamda
tahammülüm kalmadı artık tutmaya
zihin ve hafıza başladı karışmaya
başlamak lazım dedim yazmaya
"
Herkesee selamm.. Sizlere yine bir şiir kitabıyla geldim. Şiirler, yazarın iç dünyasının bir yansıması; bazen kırık bir aynanın karşısında sessizce ağlayan bir yüz, bazen de geleceğe uzanan bir yolcunun umut dolu türküsü... Aşkın hüznünden yalnızlığın ağırlığına, pişmanlıkların gölgesinden umut dolu hayallere uzanan bu dizelerde kendinizden bir parça bulabilirsiniz.
bıraksalar da söylesem gönlümdekini
ne daha kalır ne tepe ne bayır
lav dökülmüş gibi olur eritir
ne var ne yoksa yok eder hepsini
İSOT
️ MURAT ALİ ️
Haftaya şiirle başlayalım birbirinden güzel şiirleri ile #isot kitabı ile geldim.
Her satırda bir yolculuk,
Her sırada bir duygu…
“İsot”, Kalbinize dokunacak ve sizi kelimelerin büyü dünyasında bir yolculuğa çıkaracak.
ANLASANA
Bir sen mi varsın hayatımda
Kaçsam gitsem senden uzaklara
Yine peşimden koşarsın ne fayda
İstemem dedikçe gelirsin dursana
Ayrılmak istiyorum dedim gölgen oldun
Seni istemiyorum dedim anlamaz oldun
Sonunda istediğini yapar oldun
Ölümün senin elinden katilim oldun
Murat Yeter 05.07.1989 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Fatih'e bağlı Kocamustafapaşa semtinde bitirdi. Şiir yazıp seslendirdi ve çeşitli dergilerde şiirleri Murat Ali mahlas ile yayımlandı. Şiir ile başladığı yazarlık yolculuğuna "Murat Ali" olarak devam etmekte olup seslendirme ve dublaj çalışmaları da yapmaktadır.