Üç Şehrin Hikayesi

Istanbul: A Tale of Three Cities

Fatihin Emaneti İstanbul
2023 55. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2023 15:08
Yılın son Kitabında İstanbul - Üç Şehrin Hikayesi’adlı bu Eserde Osmanlı Fatihi Sultan II.Mehmed’din bize Emanet ettiği Mihenk Taşı İstanbul’un asırlardır elden ele geçmeşi yükselen ve çöken imparatorluklar ilk kuruluşundan Yunanlıların bölgeyi keşfedişi ve sonrasında yükselen bir şehir olma özelliğini hiç kaybetmeden asırlarca tüm medeniyeti üstüne çekmiştir. Balkanlar’dan orta doğuya bağlanan ve 2 kıtayı birleştiren denizden ve karadan mükemmel oluşu anlatmakla bitmez. Değerli kardeşlerim, Bişr el-Ganevî radiyallâhu anh’den nakledildiğine göre o, Nebî -sallâllâhu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinlemiştir: “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan; o ordu ne güzel ordudur!.. Kaynaklar: İstanbul’un fethinin, hemen hemen sekiz buçuk asır öncesinden, tereddüte yer vermeden iyi bir üslup ile haber veren hadisimiz, Kütüb-i Sitte döneminde hatta daha öncesi tasnif edilmiş kaynaklarda yer almaktadır. Hadis sahih,tir şu gerçek hiçbir zaman unutulmamalıdır; bir hadisin Kütüb-i Sitte’de bulunmaması onun sahih olmadığı anlamına gelmez. Kütüb-i Sitte dışındaki kaynaklarda da bir çok sahih hadis bulunmaktadır. Bu hadis onlardan biridir. Fatih Sultan Mehmedin emaneti olan İstanbul her ölçüde ve konumda yeri ve konumu dünya için her zaman önemli olmuştur. Osmanlı yıkılmış olabilir ama biz bu ecdadın torunlarıyız islam her zaman bizim için önemlidir. İman ile alınmış bu topraklar batı yanlıları tarafından ajanlar ve türlü hileler ile parçalanmaya çalışılmış ama başarılı olamamışlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin banisidir. Milli değerler önemlidir sahip çıkılmalıdır ama nereden geldiğimizi ve imanımızı asla kaybetmemeliyiz. Bu vatan milletin ve geleceğinin Her Türk ve Kürt vatandaşın omuzlarında bir armağan olarak ebedi kalacaktır. Aksini iddia
Edebiyat & Roman
İstanbul - Üç Şehrin HikayesiBettany Hughes · Alfa Yayıncılık · 202236 okunma