İşte Matisse

Türler:
Sıralamalar

2019 12. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2019 20:27
Henri Matisse hakkında dilimize çevrilmiş güzel bir kitap. Hayat hikayesi için çok fazla bilgi edinilebilir fakat sanat hayatı için yetersiz. Yine de Matisse'i daha iyi anlayabilmek adına okumanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Kültür-Sanat
İşte MatisseCatherine Ingram · Hep Kitap · 201732 okunma
2021 56. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2021 15:33
"Çabalarımı her zaman gizlemeye çalıştım. Kimsenin yaparken çektiğim sıkıntıları anlamayacağı, baharın neşesini yakalayan eserler olmalarını istedim." Fransız rəssam Henri Matisse (1869 - 1954). Matisse Picasso və Kandinsky ilə birlikdə müasir sənətin ən böyük sənətçilərindən hesab olunur. Elə Picasso ilə də dostluqları olub. Matisse rəssamlıqla yanaşı kağız kəsmə ilə də məşğul olub (kağızdan müxtəlif fiqurlar, şəkillər kəsmək). "Her şey sahte, saçma, şaşırtıcı, leziz."
İşte MatisseCatherine Ingram · Hep Kitap · 201732 okunma

Catherine IngramYazar · 4 kitap
Catherine, bağımsız bir sanat tarihçisidir. Honeyman bursuyla okuduğu Glasgow Üniversitesi’ni onur derecesiyle bitirdi. Courtauld Institute of Art’ta 19. yüzyıl sanatı üzerine tamamladığı yüksek lisans eğitiminden sonra Oxford’daki Trinity College’da doktoraya başladı. Doktorasını bitirdikten sonra Oxford’da, Magdalen College’da Prize Fellow olarak görev aldı. Catherine, Christie’s yüksek lisans programında öğretim üyeliği yaptı ve Imperial College’da lisans öğrencilerine sanat tarihi dersi verdi. Ayrıca Tate Gallery’de kurslar yönetti ve South London Gallery’de asistanlık yaptı. Ailesiyle birlikte Londra’da yaşamaktadır.