Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İşte Müslüman

Ziyaeddin El Kudsi

İşte Müslüman Gönderileri

İşte Müslüman kitaplarını, İşte Müslüman sözleri ve alıntılarını, İşte Müslüman yazarlarını, İşte Müslüman yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam: Allah-u Teâlâ'nın emirlerine boyun eğip kayıtsız şartsız itaat etmek, zahiren ve batinen bunlara teslim olmaktır.
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor: "(Ey Muhammed! O müşriklere) De ki: Eğer biliyorsanız söyleyin bakalım yeryüzü ve oradakiler kimindir?" "Allah’ındır" diyecekler. "O halde hiç düşünmez misiniz?" de!" "Yedi göğün Rabbi ve yüce arşın Rabbi kimdir?" de! "Allah’dır" diyecekler. "O halde (Allah’tan başkasına ibadet etmekten) hiç korkmaz mısınız?" de!" "Her şeyin hakimiyeti ve mülkiyeti elinde olan, dilediğini koruyan fakat kendisinden hiçbir şey korunmayan kimdir? Biliyorsanız söyleyin" de! "Allah’dır" diyecekler. "O halde (sadece Allah’a ibadet etmekten) nasıl (vazgeçip) aldanıyorsunuz?" de! "Doğrusu biz onlara hakkı getirdik. Fakat onlar, (gelen hakkı inkar ederek) kesinlikle yalancı olmuşlardır." (Mü’minun: 84–90)
Reklam
Öyleyse bil ki! İnsanların Allah-u Teâlâ katındaki değeri ibadetlerinin çokluğuyla değil yaptıkları ibadetlerin Allah-u Teâlâ'nın razı olduğu ve emrettiği şekilde olmasıyla ölçülür.
Her kendinin Müslüman olduğunu iddia eden acaba Allah-u Teâlâ'nın hükmüne göre Müslüman mıdır? Her Allah-u Teâlâ'ya ibadet ettiğini iddia eden kimsenin ibadetini ondan Allah-u Teâlâ acaba kabul eder mi?
“Muhakkak ki hüküm vermek yalnızca Allah’a aittir kendisinden başkasına değil yalnız ona ibadet etmenizi emretti dosdoğru din işte budur! Fakat insanların çoğu (hüküm verme yetkisinin yalnız Allah’a ait olduğunu )bilmez” İşte bu ayeti kerime bize küçük olsun büyük olsun hayatın her meselesinde insanlar arasına hüküm verme hakkının sadece Allah-u Teâlâ’ya ait olduğunu belirtiyor.
Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Allah'ı bırakıp da kıyamet gününe kadar cevap veremeyecek olan, kendisine yapılan dualardan habersiz kalan şeylere ibadet edenlerden daha sapık kim olabilir?" (Ahkaf: 5)
Sayfa 32
Reklam
O halde tağut nedir? Tağut; arapça bir kelime olup "tağa" (had- dini aştı) kökünden türemiştir ve "haddini aşan mahluk" demektir. Şer'i manası ise; Allah'ın koyduğu ölçüler dışında ölçüler koyan, insanı Allah'a ibadet- ten alıkoyan, Allah ve rasulüne tabi olmayı engelleyendir. Bu insi ve cinni şeytan, nefis, hayvan, ağaç, para, taş, kadın, mezar olabile- ceği gibi; Allah'ın hükümleri dışında hüküm- ler koyan zalim bir diktatör, halkın seçtiği seçkin bir zümre, bir meclis, bir grup bilim adamı veya Allah'ın kitabından kaynaklanmayan adet, alışkanlık ve düşünce (ideoloji) de olabilir.
Sayfa 13
Allah-u Teâlâ içkiyi kesin bir şekilde haram kılmıştır. Buna göre bir yönetici çıkar ve haram olduğunu bilmesine rağmen içkinin içilmesini serbest bırakır, satılmasına izin ve-rirse işte o kimse Allah-u Teâlâ'nın bir haramını helal kılarak haddini aşmış, böylece kendisini Allah-u Teâlâ'dan başka bir ilah makamına getirmiştir. Velev ki Müslüman olduğunu, oruç tuttuğunu, namaz kıldığını, haccettiğini iddia etmiş olsun yine de tağut olmuştur.
Zira Allah-u Teâlâ'nın haramını helal kılma konusunda kanun yapan, Allah-u Teâlâ’nın hükmüne muhalif hüküm koyan bu yöneticiye her kim bu konuda itaat eder, onu tekfir etmez veya onu tekfir etmeyenleri tekfir etmezse aynen onun gibi kâfir olur. Çünkü o kimse Allah-u Teâlâ'nın, bir kimsenin İslam’a girmesi için yerine getirilmesini farz kıldığı bir şartı ki bu tağutu inkârdır yerine getirmemiştir.
Allah-u Teâlâ kitabında şöyle buyuruyor:
“…Oysa Allah, alışverişi helal, ribayı (faizi) haram kılmıştır.  (Bakara: 275) Allah-u Teâlâ bu ayette her çeşidiyle faizi kesin bir şekilde haram kılıyor. Bu ayet ve hükümden sonra bir devlet başkanı gelir faizle çalışan bankalara izin veren kanun koyarsa, bu yönetici apaçık bir şekilde faiz haram değil diye bir iddiada bulunmasa bile, muhakkak ki o, ameliyle Allah-u Teâlâ'nın emrine muhalefet etmiş yani Allah-u Teâlâ'nın haram kıldığını helal kılmıştır. Böylece kendisine sadece âlemlerin Rabbinin, onların yaratıcısının sahip olduğu bir hakkı ki o; insanlar arasında ve insanlar için hüküm koyma hakkıdır- vermiştir.
87 öğeden 51 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.