2017
Erik Yayınları

2020 14. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2020 09:49
İyi Ki kitap yorumu Herkese merhaba.Bugün meme kanseriyle savaşan güçlü bir kadının kitabıyla geldim.Bütün olarak bakıldığında otobiyografi, bölümsel bakınca günlük …Kitabı sizlere nasıl anlatsam bilemiyorum… Betül Hanım , 33 yaşında kanser olduğunu öğrenmişti.6 yaşında bir erkek , 7 yaşında bir kızı olan iki evlat annesiydi. Bu yüzden pes etmeyi değil , savaşmayı ve hayata olumlu yönden bakmayı tercih etmişti. “Her şerrin arkasından bir güzelliği de sürükleyerek getirdiğine inandım her zaman.Şimdi bu davetsiz misafirin bana getireceği güzelliği görmeyi merakla bekliyorum. Gözüm yollarda.” Bu satırları okuyunca düşünüyor insan. Ne kadar da doğru. Geçmişte yaşadığımız olumlu , olumsuz şeyler olmasa belki de şu an yaşadığımız mutlulukları yaşayamayacaktık.Betül Hanım kitabını yazarken yaşamdan aldığı derslere de yer verdiği için kitabı çok beğendim. Anılarıyla birlikte yaşamdan aldığı dersleri bizlerle paylaştığı için sıkılmadım.Kitabı okurken elimden çay eksilmedi sanki bir dostla muhabbet eder gibiydim.Kitabın günlük gibi olması , yazarın sohbet eden uslübü , samimiyeti kitabı kesinlikle okutuyor.Bu , zor bir savaşın zaferinin hikayesiydi… Kitabı oldukça beğendim.Betül Hanım bazen kızar gibi yazmış kendine , bazen sohbet eder gibi , ders verir gibi… Yaşadıklarını okuyunca pes etmemenin önemini çok iyi anladım. Gülmek , yaşamda üzerine düşündüğümüz bir şey değil ama bu kitabı okuyunca düşündüm. Hem de uzun uzun.Gülümsemenin hayattaki önemi , yeri… Herkesin yüzünden gülümsemenin eksilmemesi dileğiyle... İnsanı insan yapan şey fikirleri ve tecrübeleridir.Bu kitabı okuyunca Betül Hanımın zor günlerini okudum , tanımış gibi oldum … Yeri geldi dediklerine hak verdim.
2023 16. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2023 11:24
Bu kitap bana hiçbir şeyin hayatta tesadüf olmadığını, hayatımıza iyilik ve kötülükleri kendi ağzımızla çağırdığımızı gösterdi. Hele hele nefes almak gibi her gün yaptığımız ama önemsemediğimiz hayati bir olayın ne derece önemli olduğunu… 6 yaşında bir erkek ve 7 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Betül Taşpatlatan Çağlar 34 yaşında yakalanıyor kanser denen illete. Bu kitap kanser sürecinde yaşadığı sıkıntılı , komik, sürpriz dolu vb. yaşadıklarını anlatıyor. Günce tadında yani. Sıkılmadan okuyorsunuz. Sanki karşınızdaymış gibi. Ve bir de kanser döneminde hastanın çevresindekiler ne kadar önemli. Bence kanseri atlatmasında, yükünü hafifletmesinde kendisi kadar çevresi de etkili olmuş. Allah bu hastalığı evimizden / ailemizden uzak eylesin.. KASIM 2023
Kitap Yorumu
2021 13. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2021 14:24
İyi kii.... Yakın geçmişte en sevdiği arkadaşının ,dostunun kanserle mücadelesini izleyen ben! Ne kadar yanında olmuştum? Ve O nu o kadar çok sevmeme rağmen ,hiç ayrılmayacak ve ölüm bize hiç gelmeyecek gibi neden o kadar yıl ayrı kalmışız...? 'Yıllardır tanıdığınızı sandığınız bir insanla oturup birkaç saat sohbet ettikten sonra aslında hiç tanımadığınızı anladığınız oldu mu hiç?' Gelelim kitaba; Kanserin ,pozitif enerjisiyle ve büyük iman gücüyle başını döndüren kadın . Betül siz AMAZON sunz 'Kainatin büyüklüğünü hayal edebilecek kapasiteye bile sahip değilken, neden küçük dünyaları biz yaratmış gibi davranıyoruz? Hatta akvaryumdaki balıklardan hiç farkımız yok kâinatın bütünlüğü içinde. Dışarıda bambaşka bir alem var habersiz olduğumuz.' Eflatuna sormuşlar ' insanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir ?Eflatun tek tek sıralamış. Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki sonra çocukluklarını özlerler. Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler ama sağlıklarını geri almak için ne para öderler. Yarınlarından endişe ederken bugünü unuturlar. Sonuçta ne bugünü ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar ama hiç yaşamamış gibi ölürler.' 'Çin'de kanat çırpan bir kelebek atmosferde bir fırtına yaratabilecek etkide ise, siz sandığınızdan daha çok fazlasınız demektir ....Ve hiçbir hayat tek başına sadece sizin öznesi olduğunuz bir hayat değildir.' Sn Yazar Betül Taşpatlatan Çağlar . Kaleminiz daim olsun . Hep sağlıklı olun Her 8 kadından biri meme kanseri, tedavisi mümkün olan bu hastalığı pozitif enerjisiyle yenen ve hâlâ bu hastalıkla dans eden bütün kadınlar.' Sizler birer AMAZON sunuz!' Okumalı bu kitap...
2023 16. kitabı
2017 73. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2017 01:14
Yazar, kendisine meme kanseri teşhisi konmasıyla beraber başlayan süreci kaleme almış. Kanser gibi büyük bir hastalığı nasıl karşılamak gerektiğini kitabı okuyarak anlayabilirsiniz. Başına gelen bu musibetin bir tesadüf olmadığını ve umudunu, enerjisini yitirmeden üstesinden geleceğine inandığını görüyoruz. Ayrıca kitapta en hoşuma giden kısım, yazarın şükretmemiz gereken ne çok şey olduğunu yaşadıklarıyla beraber bize anlatmasıydı. İyi okumalar.
Gerçek Güzellik.
·256 syf.·
2021 19. kitabı
Güzel olan biri ibdila sonrası daha güzel olurmu? Ne katarlar ki zaten saf olan mücevhere, böyle düşünürdüm Betül kardeşimden önce, İşlerler çok güzel bileklik,gerdanlık,küpe yüzük yaparlarda insan işte göremiyor bazen sanatkarın emeğini.(HafazanALLAH)