Jane Steele

69 kişi
Spoiler içerir !!!!!
2022 12. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2022 14:08
Öncelikle kitabın konusuyla başlamak istiyorum. Jane Eyre hayranıysanız mutlaka seveceğiniz aşık olacağınız bir kitap olacak. Kitaba başlarken güzel olduğundan kesinlikle emindim. Konusu babasını hiç bilmeyen Jane Stelee küçük yaşta annesiz kalmasıyla başlıyor. Cinayetler işliyor, tek başına geçiniyor, hayatta kalmaya çalışıyor. Kitabın içinde merak edeceğiniz yerlerde bulunuyor. Sıkıldığım yerleri olmadı aksine sonlara doğru daha çok merak uyandırdı. Bir bölümünde ise gerçekten ürkmüştüm. Jane Eyreyi ilk okuduğumda hayran kalmıştım. Beni çok etkilemişti ve bu kitabın Jane Eyre kadar güzel olup daha güzel kurgusu olduğunu söyleyebilirim. Cinayetler işleyen Jane bu sırrı ile yaşamaya başlar. Kitabın sonlarında olaylar çözüldükten sonra sırrını aşık olduğu Charles Thornfielde açıklar. Mutlu son olması mükemmeldi.
2022 7. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2022 02:45
Ahh Jane Steele! Sana hayranım. Hayatımda okuduğum en akıcı kitaptı. Jane Eyre olan tutkumla birleşince bu kitap bambaşka bir hal aldı. Savaşçı, muhteşem bir yalancı olan Jane umulmadık olaylar karşında yol almayı biliyor. Talihsizlikler peşini bırakmasa da keskin zekası sayesinde üstesinden geliyor. Okumadıysanız bir saniye bile tereddüt etmeyin hemen sayfaları çevirin. Sonrasında son sayfasına kadar bırakmayacaksınız.
Jane SteeleLyndsay Faye · Yabancı Yayınları · 2019156 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
2020 2. kitabı
"Diğer cinayetlerime geçmeden önce, eminim aranızdaki bazı cin fikirliler benim gibi sabit fikirli cani bir kadının eline kağıt kalem almasına vesile olan olayı bilmek isteyecektir". İşte ,kitapda taam da, bu satırları okuduğum an gülümsedim ve içimden "Seni okumalıyım Jane Steele" dedim.Sonra kendimi kasanın önünde buldum.. Ne demek ti diğer cinayetlerim ? Kaç kişiyi öldürmüştü ki ? Neden ? Niye ? Kafamda, bu deli sorularla başladım kitaba . Günlerdir Jane Steele'yi dinliyorum. İşlediği cinayetleri , nedenlerini , yaşadıklarını , hayatını ....Sanki karşımda oturmuş tüm çıplaklığıyla itiraf ediyordu yaşadıklarını. Küçük bir kızken yetim kalışını , zorla gönderildiği yatılı bir okulda yaşadığı, tanık olduğu iğrenç olayları , oradan kaçışını ,hayata tutunma çabasını ve çocukken yaşamış olduğu Highgate Malikhanesine kimliğini gizleyerek genç bir mürebbiye olarak neden geri döndüğünü ...O anlattı ben dinledim ve Jean'le seansımız sona erdiğinde ben ona kızamadım bile. Peki döndükten sonra neler oluyor? Beni şaşırtan son seni de şaşırtacak mı ? Bunu öğrenmenin yolunu, sen iyi biliyorsun sevgili okur. Bu kitap biraz romantizm, biraz tarih, mizah, polisiye, hiciv ve bolca gizem, içeriyor. Kısaca bir çok türü içinde barındıran bir roman.Cinayet de var tabi ama beni o kadar ürkütmedi, korkutmadı da.Yani öyle çok korkunç veya ödünüzün kopacağı bir durum yok ortada.Beklentiniz bu yönde olmasın sakın.Ya da ben korkmadım bilemiyorum. Sadece şunu söylemek isterim ki; bu tarz bir kitap ,evde tek başına ,her türlü iletişim aracından uzak, sessiz sakin bir kafayla okunmalı. Başka seçeneğiniz olmayınca , bu kitabı oturup keyifle sindire sindire okuyup bitirisiniz.Yani tabiri caizse (yalap şap ) okunacak bir kitap kesinlikle değil.Nitekim sayfa sayısı da yeteri kadar fazla.Kitabın
2022 332. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2022 19:03
Jane steele kitabını beğendiğimi söyleyebilirim.Eski londra zamanında geçen bir kitap ve jane steele adlı ana karekterimizin başından geçenleri anlatıyor.Yalnız kitapta aşırı çok betinlemeler var ki o yüzden bir puan kırdım.Boş zamanınızda alıp okuyabileceğiniz bir kitap. Not: iş yerinde okuduğum için 3 ayda bitirmişim kitabı vay be!!
2021 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2021 22:26
İçinde bir çok konuyu barındıran sürükleyici bir kitaptı. Cinayet, aşk, polisiye konularının bir arada olduğu sırlarla dolu bir serüvendi. İlk yarısı benim için biraz zor geçti. Ama son yarısını ise bir solukta okudum diyebilirim. Hikaye ana kahramanın ağzından anlatılmakta. Jane'nin daha küçük bir çocukken işlediği cinayetle başlayıp, hayatta karşılaştığı zorlukları ve bunlarla nasıl başa çıktığını görmekteyiz. Yetim kalıp yengesi tarafından yatılı okula gönderilen Jane, yengesinin ölümünden sonra doğup çocukluğunun bir kısmını geçirdiği Highgate Malikanesi'nin kendisine miras kalıp kalmadığını öğrenmek için gerçek kimliğini gizleyerek malikaneye gider. Ancak malikenin artık başka bir sahibi olduğundan mürebbiye olarak malikanede yaşamaya başlar. Bununla birlikte olaylar yön değiştirmeye başlar ve Jane'nin başından oldukça fazla macera geçer. Ayrıca kendine taktığı sahte ismin yanı sıra, sahip olduğunu sandığı kimliğinin de aslında gerçek olmadığını öğrenir. Jane'in en sevdiği kitap olan Jane Eyre kitabına da sık sık gönderme yapılmakta. İki kitap arasındaki bazı olaylar ufak bir benzerlik gösterse de iki karakterin kişisel özellikleri ve yaşadıklarına verdikleri tepki arasında çok büyük farklar bulunmakta. Keyifli okumalar dilerim. ~