Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kaderin Yeniden Yazıldığı Yer - Çanakkale

Mehmet Işık

Kaderin Yeniden Yazıldığı Yer - Çanakkale Gönderileri

Kaderin Yeniden Yazıldığı Yer - Çanakkale kitaplarını, Kaderin Yeniden Yazıldığı Yer - Çanakkale sözleri ve alıntılarını, Kaderin Yeniden Yazıldığı Yer - Çanakkale yazarlarını, Kaderin Yeniden Yazıldığı Yer - Çanakkale yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
192 syf.
·
Puan vermedi
·
6 saatte okudu
Çanakkale
Çanakkale belkide yüreği imanla dolu memleket aşkıyla dolu ölümden korkmayan Mehmetçiklerin cephelerinden uykusuz aç eksik mühimmatlarla savaşarak başlarında bulunan Mustafa Kemal Paşa mızdan Seyit onbaşımıza kadar olan yiğitlerle dolu bir destandır Her birinin ayrı bir hikayesi olan Mehmetçiklerimizin yazdığı kazandığı bir savaştı Türk olmak başkaydı Allah’a inanç vardı Üstün zeka ile kazanılan bir muharebeydi kadını erkeği çocuğu hep birlikte cephede savaşılan korkusuz askerlerimizin paşalarımızın komutanlarınızın kazandığı Avrupa ya korku saldığı bir destandır... Seyit onbaşının 276 kiloluk topu iman aşkıyla Allah aşkıyla kaldırışı
Kaderin Yeniden Yazıldığı Yer - Çanakkale
Kaderin Yeniden Yazıldığı Yer - ÇanakkaleMehmet Işık · Yakamoz Yayınları · 20072 okunma
Şu dağlarda Türk’ün erkek sesi var Türk oğlunun oktan yaydan süsü var İsmail’in Vatan’dan başka nesi var Emir senden,ölmek bizden yüzbaşım Bize şu dağlara seyirt deyiver Altıncı mangaya yiğit deyiver İsmail’e raporda şehit deyiver Emir senden,ölmek bizden yüzbaşım. (Er İsmail,1915) Bu şiir,şehit olduktan sonra bir askerimizin cebinden çıkmıştır..
Reklam
“Bir kahraman takım ve de çavuştular.Tam üç alayla burada,gönülden vuruştular.Düşman tümen sanırdı bu bir avuç askeri,Allah’ı arzu ettiler,akşam’a kavuştular.”
Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir’e Çanakkale Balıkesir yolunun açılışı için geldiğinde ilk olarak mahalli idaricilere ve kaymakama Koca Seyit’i tanıyıp tanımadıklarını sormuştur. Paşa’nın yanındaki görevliler tanımadıklarını söyleyince hemen bulunup getirilmesini emretmiştir. Mahalli idaricilere Kaymakama “Yaptığınız,milletin kahramanlarına vefasızlıktır... Kendisini tanıyın ki,bu topraklar üzerinde yaşamanın bir bedel olduğu bilinsin...” diyerek tepkisini göstermiştir.
Seyit Tabya içerisindeki topları ve hedef almamış mermileri fark etti. Topların bir çoğu parçalanırken,bir çoğu da toprak altında kalmıştı. Sonun da bir topun arızalı olsa bile yine de çalışabildiğini fark etti. Fakat topun mermiyi kaldıracak aleti bozulmuştu. Seyit bir anda top mermisini sırtlayarak omzuna almaya çalıştı. Mermi 276 kilo geliyordu. Mermi aynı anda gres yağına da bulandığı için Seyit’in elleri kaydı. Seyit ellerini toprağa sürdükten sonra yine denedi ve 276 kilo ağırlığındaki topu sendeleyerek kaldırdı ve topun mekanizmasına sürdü...
3 Mart 1915 Osmanlı ordusunda parola Erinden en üstteki subayına kadar Ölmek var dönmek yok olmuştur