Kadın Orgazmı

Destek Yayınları
Sıralamalar

2024 12. kitabı
Okunma: 24 Mart 2024 15:31
Sevgili Selcen Bahadır hocamın kitabını sonunda okuyabildim. Ve kesinlikle kendi bedenime, cinselliğime ve partnerimle olan ilişkime yatırım yaptığımı düşünüyorum. Selcen hocamın da dediği gibi, 'bu kitabı sadece kadınlar değil, tüm cinsiyet kimliklerine sahip bireyler okumalı.' Çünkü gerçekten hem yazarı gerçek bir bilim insanı, bir doktor, bir kadın doğum uzmanı. Kendisini diğer çeşitli platformlardan da takip etmemin haricinde bir konferansına da katıldım. Gerçekten cinsel tıp alanında bilgili bir insan, bence gözümüz kapalı güvenebileceğimiz birisi. Merak edenler için Youtube'da da videoları var kendisinin. Kitap gerçekten ufkumu açan bir kitap oldu, çünkü cinsellik dediğiniz zaman çoğu zaman konuşulabilen bir şey değil, özellikle bizim toplumumuzda. İnsanlar bu konuda bir şeyleri konuşmaya öyle çekiniyorlar ki. Bir tıp öğrencisi olarak şu anda bizim hocalarımızın da söylediği şey bu, insanlar ancak durumu çok kötü olduğu zaman cinsel rahatsızlıkları için bize başvuruyorlar, dolayısıyla tedavi de güçleşiyor.' Bu çeşitli dini ve kültürel sebeplerle çok büyük bir tabu ülkemizde ancak konuşulmalı, doğrusunu öğrenmek için. Kitabımıza gelirsek... Gerçekten çok güzel kısımları vardı. Benim bile farkına varmadan yaptığım yanlışlar ya da geliştirilebilir şeyler, korkular... İnsan yaşarken fark etmiyor, hatta ne kadar tıbbi eğitim almış olursanız olun, yine konuşulmadığı için ve bunun eğitimi de verilmediği için fark edemiyor. Ancak bu kitap gerçekten farkındalığı arttırmaya yönelik ve bilgi verici bir çalışma olmuş. Kitap aslen 3 bölümden oluşuyor: Bölüm 1: Klitoris Cumhuriyeti Bölüm 2: Zirve Anındaki Mutluluk Bölüm 3: Kadın Orgazmına Giden Yol şeklinde. İlk bölümde daha çok kadın genital organlarının fizyolojisinden ve klitorisin tıp dünyasındaki
İnceleme
2022 19. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2022 13:35
Bir kadının kendini cinsellikte keşfetmesi, nelerden haz aldığını bilmesi, genelde erkeklerin daha sık yaşadığı ama kadınların çok azının orgazmı tattığı bu toplumda kendi orgazmını yaşaması, utanmadan sıkılmadan cinsellikte kendi bedenini tanıması ve bunu nasıl yapıcağını öğrenmesi için en en en doğru kitap olduğunu düşünüyorum. Birçok kadın kendi bedeninj , kendi zevklerini tanımadan bilmeden bedenini erkeğe emanet ediyor ve zevk almayı bekliyor ama kendi bedenini kendin bilmezken başka biri nasıl bilsin? Tüm kadınların özellikle genç kızların bu farkındalığa ulaşmasını istiyorum. Birçoğumuza eminim ki cinsellik hakkında bilgi verilmiyor. Annemiz ablamiz teyzemizin küçüklüğümüzden bari dediği şey ayıp dokunma, elleme kızlığın gider , kizlar beyaz bir çarşaf gibidir leke gelince eskisi gibi olmaz ama biz kendi bedenimizi tanımazsak bize verilen bu zevk alma organları neden var o zaman? Kesinlikle okumanızı, okutmanızı tavsiye ediyorum. Başından sonuna kadar bilgiyle dolu bir kitap ve ben çok beğendim. İyi okumalar:))
Eh işte
2023 66. kitabı
Kitap yaklaşık 200 sayfa. İçinde sonlara doğru pelvik taban kas egzersizleri, yani Kegel egzersizleri, de barındıran bir toplumsal bilinçlendirme çabası olarak nitelendirdim. Eleştirim ise şu şekilde olacak: Çok fazla bir şekilde gereksiz tekrarlara düşülmüş. Yazarımız bir konuyu anlatılırken etraflıca anlatılmayıp bu konu hakkındaki destekleyici düşüncelerini toparlayamamış ve bahsetmek istediği şeyleri sürekli altı doldurulmayacak şekilde yinelemiş . Gereksiz tekrarlardan dolayı amiyane tabirle aptala anlatılır gibi yazılmış bir metinle karşı karşıyayız, o kadar vajinadan vulvadan labiadan bahsedip bu bilgilerin görsellerle desteklenmemesi ayriyeten trajikomik olmuş.
2022 13. kitabı
Merhabalar Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın her bir bireyin okumasının sağlıklı olacağı bilgileri minnoş bir yazım dili kaleme almıştır. Özellikle kadının kendine olan öz benlik duygusunun öz sevgisi ve öz saygısı için başta hemcinslerime sonrasında tüm insanlığın okumasını naçizane olarak tavsiye ederim. Kadınlarımıza ve erkeklerimize farkındalık yaratmasını temenni ederim.
2025 25. kitabı
Okunma: 08 Mart 2025 22:49
#Okudum #Bitti Kitap Adı : Kadın Orgazmı Yazar Adı : Dr. Selcen Bahadır Sayfa Sayısı : 205 Kitap Notu : 10 / 6.6 Kitap Yorumum : Okudum, Bitti! | Kadın Orgazmı - Dr. Selcen Bahadır "Bu kitap sadece klitorisi olanlara değil, klitorisi tanımak isteyenlere de!" diyor ve cinselliği cinsiyet kimliklerinden bağımsız bir şekilde ele alıyor. Peki, gerçekten bir devrim mi yaratıyor? Öncelikle şunu kabul edelim: Kadın cinselliği üzerine konuşmak hâlâ birçok çevrede tabu. O yüzden böyle bir kitabın varlığı bile kıymetli. Dr. Selcen Bahadır, kadın orgazmını bilimsel bir çerçevede ama herkesin anlayabileceği bir dille anlatmaya çalışıyor. Orgazmın püf noktalarından mastürbasyonun önemine, seks oyuncaklarından cinsel hazza kadar pek çok konuya değiniyor. Ancak... (Evet, bir ancak var!) Kitap boyunca aynı bilgilerin tekrar tekrar sunulması bir noktadan sonra sıkıcı bir hâl alabiliyor. Daha derinlemesine analizler ve yeni perspektifler eklenebilirdi. Bu nedenle 10 üzerinden 6.6 veriyorum. Kadın cinselliğini keşfetmek ve bu konuda farkındalık kazanmak isteyenler için güzel bir başlangıç kitabı olabilir. Ama "Vay be, hayatım değişti!" dedirtecek türden mi? İşte orası tartışmalı. Okuyanlar ne düşünüyor? Yorumlara bekliyorum! #OkudumBitti #KadınOrgazmı #CinselSağlık #BilgiGüçtür #KitapTavsiyesi #TabularıYıkıyoruz #OkumakÖzgürleştirir #drselcenbahadır @drselcenbahadir Selcen Bahadır Kadın Orgazmı