#kitapyorumum
Kitabın Adı: Kadınlar Üzerine
Yazarın Adı: Amorgoslu Semonides
Yayınevi: Notos Kitap Yayınevi
Sayfa Sayısı: 75
Tür olarak şiirsel anlatı diyebilirim..
Kadınları on türe ayırdığı uzun şiirleri bulunan Roma döneminden bu yana dünyada tanınan Amorgoslu Semonides'tir.
Semonides, Demeter ve Dionysos şekillerinde söylenen komik, açık saçık diye tabir edilen iğneleyici iabos şiirinin önde gelen temsilcilerinden birisidir..
Türkçeye ilk kez çevrilen fragmanlarından altı tanesi günümüze kalabilmiştir.
Döneminde de çok ünlenmiştir.
Bu zamana meydan okuyan dizelerle tanismanizi tavsiye ederim..
Kitapla kalın...
Kadınlar ÜzerineAmorgoslu Semonides · Notos Kitap Yayınevi · 201022 okunma
#kitapyorumum
Kitabın Adı: Kadınlar Üzerine
Yazarın Adı: Amorgoslu Semonides
Yayınevi: Notos Kitap Yayınevi
Sayfa Sayısı: 75
Tür olarak şiirsel anlatı diyebilirim..
Türkçeye ilk kez çevrilen fragmanlarından altı tanesi günümüze kalabilmiştir.
Döneminde de çok ünlenmiştir.
Bu zamana meydan okuyan dizelerle tanismanizi tavsiye ederim..
Kitapla kalın...
Semonides ve diğer ozanların İambos tarzında yazdıkları kadın temalı şiirleri toplanmış bu kitapta. Okunabilecek kitaplardan. Notos Yayınları'ndan çıkmış.
Hakkında çok az şey bilinen Semonides, Suidas Sözlüğü’ne göre Krines’in oğludur. Kimilerine göre, aslen Samoslu olup İÖ 7. yüzyılın ikinci yarısında yaşamıştır. Eski kaynaklarda sıklıkla Keoslu Semonides ile karıştırılır. Amorgos’un sömürgeleştirilmesi sırasında Samosluların önderi olarak adaya gelmiş, sonrasında da Samos tarihini manzum biçimde yazmıştır. Semonides’in Troya Savaşı’ndan 490 yıl sonra ünlendiği söylenir. Adı, Arkhilokhos ve Hipponaks ile birlikte üç büyük iambos şairi arasında anılan Semonides iki de elegia kitabı yazmıştır.