İmam Şamil Destanı

Kafkas Kartalı

Murat Yeşil
Tahmini Okuma Süresi:
12 sa. 14 dk.
Sayfa Sayısı:
432
Basım Tarihi:
30 Eylül 2022
İlk Yayın Tarihi:
Temmuz 2000
Yayınevi:
Babıali Kültür Yayıncılığı
ISBN:
9789758486014
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

7/10
·473 syf.··
Beğendi
·
2022 1. kitabı
·
26 günde okudu
·
Okunma: 14 Ocak 2022 23:46
İmam Şamil'in hayatıyla ilgili okuduğum ilk kitaptı. Hayatını öğrenmek için okunabilir. İslam ve şeriat söz konusu olduğunda annesini bile kadı karşısına dikmesi, evladı hakkında idama hükmetmesi etkilendiğim noktalardı. Hak ile batılın savaşlarından birisine şahit olacaksınız. Olayları hikaye etme yönü biraz zayıf geldi bana. İyi okumalar.
Tarih
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
10/10
·473 syf.··
Beğendi
·
2018 40. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 22 Aralık 2018 17:05
"İmam Şamil Destanı" bundan yüzelli yıl kadar önce Kafkasya'da yaşanmış bir hürriyet mücadelesidir. Sevgi ve cesaretin kaynağı olan yüreğine tutunmuş bir insan ve o insanın yanında acıları, sürgünleri, yenilgi ve zaferleri tatmış bir halk vardır. Kafkas dağlarının yamaçlarında yirmi beş yıl boyunca süren bir hürriyet koşusuydu bu. Okunması gereken bir kitap bence. O bir kartaldı. Kafkas dağlarının Kartalı. İmanı, adaleti, kahramanlığı, cesareti, ahlakı, vatanseverliği ve bunlar gibi bir çok hasretle donanmış olan bir şahsın Kafkasya'da Ruslara karşı vermiş olduğu 30 yıl süren kahramanlık öyküsü anlatılmış bu kitapta. Bu şahıs ki vatanı uğruna her şeyi göze alıyor özgürlük adına evladından bile vazgeçebiliyor bir avuç insanla o dev çarlık Rusyasına büyük kayıplar verdiriyor. Yazar kitabın yazımında gerçekten sürükleyici ve anlaşılır bir dil kullanmış çok güzel anlatmış ben çok beğendim . Bir solukta bitirdim. Son olarak Ecdadımızın ve atalarımızın ruhları şad olsun...
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
Puan vermedi·473 syf.··
2017 3. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 26 Nisan 2017 09:35
Kitap çocukluğumda radyo tiyatrosunu defalarca dinlediğim Şeyh Şamilin direnişini anlatıp hem beni o yıllara götürdü hem de onun feraset ve diryetinden nasipdar etti beni.. Ne büyük insanlar imiş dedirtti.. Okunmalı mutlaka..
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
Puan vermedi·473 syf.··
2018 20. kitabı
Okunması Gereken Bir Kitap O bir Kartaldı. Kafkas dağlarının Kartalı. Hayatı boyunca Ruslara boyun eğmemiş ömrünün sonuna kadar özgürlük mücadelesi içinde savaşlar vererek ve imkansızları başararak pek çok Rus generalin geleceğini karartan bir insan Dağıstan arslanı şeyh Şamil. Rusların mezalimi karşısında baş eğmeyen Türk İslam davası yüzünden canını cebine koyarak savaş veren Kafkas Kartalı. 19. Asrın en büyük askeri dehası, Kafkas muharebelerinde elindeki bir avuç kahramanla yaptığı taarruz ve icraatleriyle moskof sürülerini şaşırtıp kendilerinden onlarca kat asker ve cephane üstünü moskof sürülerini 30 sene tepelemiş ve onları hareket imkanından mahrum bırakmıştır. İmanı, adaleti, kahramanlığı, cesareti, ahlakı, vatanseverliği ve bunlar gibi bir çok hasletle donanmış olan bir şahsın Kafkasya'da Ruslara karşı vermiş olduğu 30 yıl süren kahramanlık öyküsü anlatılmış bu kitapta. Bu şahıs ki vatanı uğruna her şeyi göze alıyor özgürlük adına evladından bile vazgeçebiliyor bir avuç insanla o dev çarlık Rusyasına büyük kayıplar verdiriyor. Yazar kitabın yazımında gerçekten sürükleyici ve anlaşılır bir dil kullanmış roman tadında çok güzel anlatmış ben hiç sıkılmadan bir solukta okudum.
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
Puan vermedi·
"İmam Şamil Destanı" bundan yüzelli yıl kadar önce Kafkasya'da yaşanmış bir hürriyet mücadelesidir. Sevgi ve cesaretin kaynağı olan yüreğine tutunmuş bir insan ve o insanın yanında acıları, sürgünleri, yenilgi ve zaferleri tatmış bir halk vardır karşımızda. Kafkas dağlarının yamaçlarında yirmi beş yıl boyunca süren bir hürriyet koşusuydu bu... Murat Yeşil'in, bölge halkından dinledikleri ve onlarca kaynağı tarayarak derledikleriyle yazdığı bu romanı kimi zaman sevinç, kimi zaman hüzünle... ama her zaman destanın 'gerçek'lerden doğduğunu görerek okuyacaksınız.
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
Puan vermedi·473 syf.··
2023 82. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 28 Kasım 2023 01:36
Cok detayliydi. Imam Şamil 'i anlatan baska kitaplarda okumustum ama derinden etkileyeni bu oldu. Tolstoy'un Hacı Murat'i ile beraber okunabilir. Kafkasyanin ozgurluk mücadelesinde onemli bir rol olan, Ruslar icin bir korku unsuru haline gelen devasa bir akla sahip yufka yurekli Imam Şamil i okuduk. Sonuna dogru bir generale verdigi cevap beni cok guldurdu. Ozgurluk ve yasam sartlari bakımından her seyi yapmasi cok guzeldi.
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
10/10
·473 syf.·
2018 10. kitabı
Kafkas Kartalı İmam Şamil, bir destan ancak bu kadar etkileyici, sarsıcı, içten ve çarpıcı olabilirdi. Çok akıcı bir üslupla kaleme alınmış bir tarihi gerçeği, yaşanmışlığı iliklerime kadar hissettim ve onur ve gurur duydum. İmam Şamil ve naiplerinin cesurca, dik durup her daim korkusuzca inançlı bir şekilde Kafkaslarda müslüman halkın Rusya'nın esiri altından kurtarmaya çalışan, bu yola baş koymuş İmam Şamil ve naiplerinin efsanesini anlatıyor. Eğer oğlum olursa adını Şamil koyacağım. Ecdadımızın ve atalarımızın ruhları şad olsun.
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
Puan vermedi·473 syf.··
2019 16. kitabı
beni şehit edebilirler ama agulgoh camiinin tepesindeki hilalin ortasına haçı dikemezler demesi çok vurucu ve müslümanın duruşu, ravzayı mutahharraya edepten sürünerek girmesi ve rus askerlerinin şeyh şamil hucum ettiğinde bu insan olamaz bir şey yapamıyoruz demesidir
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
7/10
·432 syf.··
2024 3. kitabı
·
9 günde okudu
·
Okunma: 25 Şubat 2024 20:49
Sade dille ve okurken kafa karıştırmayacak bir kitap. İçindeki bölümler kısa kısa ve sürükleyici. Bölümlerin kısa olması benim kitaba daha fazla odaklanmamı sağladı. Kafkasya hakkında bilgim yok. Az çok bilgi edinmek için rastgele aldığım ve sonuna gelince takdir ettiğim bir eser oldu. Kitapta sadece gözüme en çok takılan kısım karakterler arasında olan konuşmaların çok çok sade olmasıydı. Karakter konuşmalarına daha fazla önem verilebilirdi diye düşünüyorum. Şeyh Şamil diye duyup aslında kim olduğunu bilmediğim bir savaşçının hayat hikayesini rastgele bir şekilde öğrenmiş oldum.
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma
8/10
·473 syf.··
Beğendi
·
2022 16. kitabı
Kitap kalın gibi ama ilgisi olanın bir çırpıda okuyabileceği akışta. Tarih severlerin, hikaye tadında kitaplığında olmalı bence. Bir kitabı okurken kulaklarım da hep osman öztunç’un şeyh Şamil için söylediği türkü döndü duru; ….. Bu ses arslan sesidir Bu ses demir perdeyi damla damla eriten bir sestir Bu ses Katharina, Petro'yu Deli eden bir sestir Bu ses ta Kafkaslardan gelen Şeyh Şamil'in sesidir Şeyh Şamil'in sesidir!
Kafkas KartalıMurat Yeşil · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2022174 okunma

Yazar Hakkında

Murat YeşilYazar · 2 kitap
1951 tarihinde Eskişehir’in Akhisar köyünde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimi Eskişehir’in Çifteler ilçesinde tamamladıktan sonra, Ankara Erkek İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra 1977 yılında, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünden mezun oldu. Eskişehir ve İstanbul’da, Lise ve Anadolu Liselerinde İngilizce öğretmenliği ve idarecilik görevlerinde bulundu. Bu sırada İhlas Holding A.Ş. tarafından basılan En Kolay İngilizce adlı 3 ciltlik bir kitap yazdı. Yine aynı dönemde İngilizce öğretmenleri arasında yapılan bir yarışma sınavını kazanarak Amerikan Fullbright Eğitim Programına katıldı ve sertifika aldı. 1985 yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Denklik Bürosu Başkanı ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü görevine başladı. 1986 yılı sonunda bu görevinden ayrılarak, Türkiye Gazetesine geçen Murat Yeşil, burada 6 yıl süreyle Dış Haberler Müdürü olarak görev yaptı. Bu sırada İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Basın Yayın Yüksek Okulu’nda Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenimi yaptı. Daha sonra Türkiye Gazetesi Haberler Müdürlüğüne getirildi. Afganistan, Bosna Hersek ve Filipinler’de meydana gelen iç savaşları takip etti. 40 ayrı ülkede çeşitli uluslararası konferansı izledi. Birçok ülkenin Devlet Başkanı ve Başbakanı ile özel mülakatlar yaptı. 1991 yılında İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın açtığı bir yarışmayı kazanarak İngiltere’ye gitti. Londra’da City University Graduate Centre For Journalism’de İngiliz gazeteciliği konulu kursu başarıyla tamamlayarak sertifika aldı. 1993 yılında Türkiye Gazetesi ve TGRT’nin New York Temsilciliği görevine getirildi. 2000 yılına kadar sürdürdüğü bu görevden ayrıldıktan sonra New York’ta 2 yıl süreyle gazete ve dergi basımı teknikleri, sayfa dizaynı ile ilgili teorik bilgiler ve Quark, Adobe Photoshop, Illustrator programları ile web tasarım programı Dreamweaver ile ilgili uygulamalı kurslara katılarak sertifikalar aldı. 2003 yılında FORUM adında bir yerel haber gazetesi yayınlamaya başladı. Hâlen yayın hayatına devam eden ve ABD’nin tüm eyaletlerinde yaşayan Türk Amerikan toplumuna 147 dağıtım noktasında ulaşan FORUM Gazetesi’nde sürekli olarak makaleleri ve araştırma yazıları yayınlanan Murat Yeşil, bu arada İngilizce yayınlanan Travidition adında bir turizm dergisi, İngilizce ve Türkçe yayınlanan TurkTurist adlı bir gezi dergisi ve Türk Amerikan işyerlerini tanıtan Turkish American Business Directory adlı bir rehber yayınlamaya başladı. Hâlen Necmettin Erbakan Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görev yapan Murat Yeşil, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilen Murat Yeşil’in, çeşitli uluslararası konularda çok sayıda araştırması, dizi yazıları, haberleri ve makaleleri yayınlanmış bulunmaktadır. Murat Yeşil’in Kafkas Şahini Hacı Murad adlı kitabı da Babıali Kültür Yayıncılığı tarafından basılmıştır.