Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kainat Kitabını Okumak

Hamza Kılıç

Kainat Kitabını Okumak Sözleri ve Alıntıları

Kainat Kitabını Okumak sözleri ve alıntılarını, Kainat Kitabını Okumak kitap alıntılarını, Kainat Kitabını Okumak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Akşemseddin "Hastalıklar insandan insana bulaşmak suretiyle geçer. Bu bulaşma gözle görülmeyecek kadar küçük fakat canlı tohumlar(mikrop, bakteri) vasıtasıyla olur." diyerek Pasteur'dan yaklaşık 400 sene önce mikropların varlıklarını keşfeden ilk kişi olmuştur.
Sayfa 194Kitabı okudu
Kâinat Kitabını Okumak
Allah, ezeli hakikat ve mutlak var olandır. Hakiki ve gerçek varlık sadece her varlığı kuşatan ve her mevcûdun sureti ile görünen, kendisinin bir tecellisi olarak yarattığı varlıklarda tecelli eden Allah'tan başkası değildir. Her varlığın bir yönü halk, diğer yönü Hakk'tır.
Reklam
Kâinat Kitabını Okumak
Tüm evrende Allah'tan bağımsız, onun kontrolü dışında hiçbir şey yoktur. Gökten yere kadar bütün iş ve eylemlerin tümü Allah'ın emir ve kontrolünde gerçekleşir; gerçekleştiren de bizzat kendisidir.
Kâinat Kitabını Okumak
Evrendeki her oluşum ve olaya, varlıkta görünen akıl almaz düzene, işleyişe ve mükemmeliğe bakarsak bunların aslında Yüce Allah'ın ilmi, iradesi, kuvvet ve kudretinin bir tecellisi olarak görmemiz gerekir.
Kerem ve hikmet sahibi yüce Allah, Kur'an'da ana kitap olarak bahsettiği Levh-i Mahfûz'un küçük bir kopyasını insan hücresinde DNA olarak yaratmıştır.
Sayfa 216Kitabı okudu
Evet bütün bu bilim adamlarını ve yaptıklarını araştırma ve buluşları öğrendikten sonra bugün, çoğu geri kalmış ülkeler arasında sayılan İslam toplumlarının geri kalmalarını İslam'a bağlamak ne kadar kötü ve bahtsız bir hatadır. Peki ama neden 14. yy'dan sonra İslam alemi bilimsel alanda geri kaldı? Neden Ortaçağ Avrupası Rönesans ve Reform hareketlerini başlatıp bilimsel alanda dev adımlar atarken İslam alimleri bilimsel konulardan elini eteğini çekti? Bu soruların cevabını verebilmek için ayrı bir araştırma gerektirir. Ancak bizim burada vereceğimiz tek cevap, 14. yy sonrası yetişen İslam alimleri Kur'anı Kerim'de ısrarla vurgulanan ilmin, yalnızca din bilimleri olan Kur'an hadis kelam akaid... ve tasavvuf olduğunu; diğer matematik fizik kimya tıp... ve astronomi gibi bilimlerin Kur'an da bahsedilen ilimle ilgili olmadığını İslam alemine dayatmalarıdır.
Sayfa 199Kitabı okudu
Reklam
Maddeyi mutlak varlık sanan büyük bir yanılgı içerisindedir. Gerçek olan varlık ruhtur, madde ise sadece ruha hissettirilen hayallerden ibarettir. Ruhun kaynağı ise Allah'tır.
Oysaki, bugün gıpta ile baktığımız Avrupalı, okuma ve yazması olmayan, yıkanmasını dahi bilmeyen, korkunç bir cehaletle yüz binlerce kadının "cadı" diye diri diri yakarak karanlık Ortaçağ'ı yaşarken Müslüman ve Türk atalarımız bilim ve teknolojide üstün bir uygarlık kurmuşlardır.
Sayfa 193Kitabı okudu
El-Hadid Suresi Kur'anın 57. suresidir. El-Hadid kelimesinin Arapça'daki sayısal değeri ise 57'dir. Sadece "Hadid" kelimesinin sayısal değeri 26'dır. 26 sayısı periyodik cetvelde demirin atom numarasıdır.
Sayfa 186Kitabı okudu
Yüce yaratıcı gözümüzdeki perdeyi kaldırıp görüşümüzü sonsuzlaştırsaydı kendimiz de dahil her şeyin her maddenin boşlukta hayal gibi uçuşan eni boyu yüksekliği ve ağırılığı ve olmayan enerji noktacıklarından oluştuğunu görürdük. İşte tüm alem bu kuant denilen enerji noktacıklarının yoğunlaşmış yığınıtılarıdır.
Reklam
Eğer dağların sabitleştirici etkisi olmasaydı, dünyanın kendi ekseni çevresindeki dönüş hızının çok yüksek olmasından ötürü, yüzen plaklar halinde olacaktı.
Sayfa 171Kitabı okudu
Evreni düzenleyen, tasarlayan ve kontrol eden bu irade elbette ki her şeyin yaratıcısı olan Allah'tır ve yaratılanlar O'nun birer tecellisidir.
Patlamanın gücü ve bu patlamaya direnen maddeyi yeniden bir araya toplamaya çalışan çekim gücü... İşte bu iki güç arasında bir denge oluştuğu için bugünkü evren ortaya çıkmıştır. Eğer ilk anda çekim gücü patlamanın gücüne baskın çıksa, o zaman evren genişlemeden tekrar içine çökecekti; eğer bunun tersi gerçekleşmiş olsaydı yani patlama gücü çekim gücünden biraz fazla olsaydı, bu kez de madde birbiriyle birleşmeyecek şekilde savrulacaktı.
"Ne zaman şimşek çakıp gök gürlemeye başlasa, semâdan yağmur yerine nitrik asit yağacak diye soluğum kesilir, rengim kaçar, sığınacak bir yer ararım. Çünkü havada nitrik asidin oluşması için bütün şartlar hazırdır."
Sayfa 130Kitabı okudu
28 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.