Ocak 2026
Doa Yayınları

Kaktüs – Dirençle Devam Eden Bir Hayat
·166 syf.·
2026 40. kitabı
Bazı hikayeler vardır; okurken sadece bir karakteri değil, hayatın kendisini görürsünüz. Kaktüs tam da böyle bir roman. Asya Arslan, bu eserinde insanın en kırılgan anlarında bile nasıl ayakta kalabildiğini anlatıyor. Romanın merkezindeki karakter, tıpkı bir kaktüs gibi… Çorak topraklarda bile yaşamayı öğrenmiş, susuzlukla sınanmış ama yine de varlığından vazgeçmemiş bir ruhu temsil ediyor. Kaktüs, sadece bir kadının hikayesi değil; susarak büyüyen acıların, içe atılan duyguların ve bütün bunlara rağmen devam eden hayatın hikâyesi. Yazar, sade ama derinlikli diliyle okuru karakterin iç dünyasına yaklaştırıyor. Okudukça bazı satırlarda kendinizi, bazı satırlarda tanıdığınız birini bulmanız mümkün. Roman boyunca hissedilen en güçlü duygu ise direnç. Çünkü hayat bazen en çok yaralananların bile kök salmaya devam ettiğini gösterir. Kaktüs, sessiz ama güçlü bir hikaye anlatıyor: İnsan bazen dikenleriyle hayatta kalır. Kaktüs
2026 1. kitabı
Kendi yazdığımı unutup hüzünle okuduğumu farkettim... Yaşanmışlık barındıran her metin böyle hissettir.Bu hikaye de herkesten biraz var Kaktüs Asya Arslan
Kaktüs
2026 1. kitabı
Dirençle devam eden bir hayat. Züleyha, ev demeye bin şahit isteyen yerin büyük çocuğuydu. Kardeşleri Bahadır ve Zehra. Annesi Fatma Hanım erken yaşta berdelle Sadi ile evlendirilmiş, okul yüzü görememiş, kendini çocuklarına adamış asil bir kadın. Sadi ise sözde baba, Sadi'yi vurmak istedim. Sadi bana, Halil Güneşli karakterini anımsattı. Züleyha annesinin emekleri, fedakarlıkları sayesinde hedeflerine ulaşma yolunda mücadele eder ve kardeşlerine de kol kanat gerer. Her Züleyha bir gün kendi toprağını bulur...
İnsan ve Hayat

Asya ArslanYazar · 0 kitap
Asya Arslan, yazın çalışmalarını edebiyat, psikoloji ve insan davranışları ekseninde sürdüren bir yazardır. Metinlerinde bireyin iç dünyası, duygusal kırılmalar ve varoluşsal sorgulamalar temel izlekler olarak öne çıkar. Roman, deneme ve köşe yazılarıyla farklı mecralarda üretim yapan Arslan, çeşitli dergi ve platformlarda düzenli olarak yazılar kaleme almaktadır.Yazarın farklı edebî türlerde ve yeni kitap projeleri üzerinde çalışmaları devam etmektedir. Kaktüs, yazarın bu temalar etrafında şekillenen roman çalışmasıdır.