Puan

25 kişi
Kalekale
2026 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2026 08:28
Fakir Baykurt öykülerinde köy yaşamının sertliği, yoksulluk, cahillik, batıl inanç, sömürü gibi sorunları ele alarak köylünün maddi ve manevi dünyasını toplumsalcı ve gerçekçi bir bakıştan işliyor…Bu da o kitaplardan biri Kalekale birbirine benzer insanların farklı hikâyeleri. Çok severek okuduğumu söyleyemem fakat yazarın düşünceleri bana hitap etiği için tüm kitaplarını okumayı düşünüyorum.
Alıntı
2019 48. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2019 12:04
Birbirine benzer yerlerden, birbirine benzer insanların farklı hikâyeleri. Sade, sıradan hikâyeler. Basit bir anlatım. Okuma zevkimi tatmin ettiğini söyleyemem. Dil kullanımı zayıf. Belki içeriğine ve seçtiği çevreye, insanlara uyumlu ancak Türkçeye bir şey katmıyor.
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
2020 80. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2020 12:22
Toplumsal gerçekliğin yine hat safhada olduğu Fakir Baykurt'un Kalekale kitabını sesli kitap olarak bitirdim. Konusuna kısaca ; Kalekale isimli çocuk babasının kamyonunu bir gün ansızın iş için başka bir yerde olduğu vakit direksiyonun başına geçer ve turlarmaya başlar fakat çocuk köy sakinlerinden birinin evine toslayacak kadar acemidir, kitabın asıl noktaları bu olaydan sonra çığrından çıkacaktır ve gelişecektir. Kalekale Fakir Baykurt
KalekaleFakir Baykurt · Literatür Yayıncılık · 201580 okunma
Orman kalmadı koca ova da biz de ortak olalım kıyıma
2024 27. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2024 13:06
İçerisinde kısa kısa hikayeler barındırır. Bu hikayelerin ortak özellikleri kamyon, dağ, orman ve köydür. Fakir BAYKURT klasında sosyolojik sıkıntıları hikayeleştirir. Halkın içinden halkın sorunlarını konu alır.
Hayatın İçinden
2022 96. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2022 10:01
Kitabın adı:Kalekale Yazarın adı: Fakir Baykurt Sayfa sayısı:170 Kalekale (Ege'de sincaba verilen isim) yaramaz ele avuca sığmayan bir çocuk. Babasının kamyonu vardır onu sürmeyi çok ister. Babası bir sabah sebze bahçesini sulamaya gider. Anneside ekmek pişiriyor oh be kamyonu kullanabilecektir. Ama nasıl sağına bakar yok soluna bakar yok anahtarsız çalıştırmayı beceremez o sırada aklına gelir Babasının ceketinin cebinde olabilirdi . O sırada annesi seslenir geldi ekmek yağlayın ye . İçeri girer annesi yağ getirmeye gidince Babasının ceketinin cebine elini daldırır oleyyyy anahtar ordadır aldığı gibi cebine atar annesi gelir Ekmeği yağlayıp verir hızlı hızlı yer ve gider kamyonu çalıştırır ve hızla gider gider ve.....